Şimdi Ara

arabanın 2 tekeri kaldırımda kalacak şekilde park etmek sorun yaratir mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.188
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaslar. Evimin onu dar o yuzden mecburen sağ 2 teker hep kaldirimda kaliyor araba egimli duruyor. 1 senedir bu sekilde park ediyorum. Yukseklik normal kaldirim gibi degil alcak bir kaldirim tahminen bir karış kadar ama hergun orda park ettigim icin icime kurt düstü. Agirlik lastiklere dengeli binmiyor cunku. Acaba ilerde sıkıntı olur mu bu durum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Kaldırıma Araba Park Etmenin Yol Açabileceği Sorunlar

Kaldırıma araba park etmek, çeşitli sorunlara neden olabilir ve yasadışı olduğu ülkeler vardır. İşte dikkate almanız gereken potansiyel sonuçlar:

• Yayaları Tehlikeye Atma: Kaldırıma park edilmiş araçlar, yayaların kaldırımda yürümelerini engelleyerek onları yola inmeye ve tehlikeye atmaya zorlayabilir.
    • Araca Zarar Verme: Kaldırımlar genellikle kaldırım kenar taşları ile ayrılır ve kaldırıma park etmek, aracınızın tekerleklerine veya altına zarar verebilir.
    • Eğimli Yerlerde Park Etme: Kaldırımlar genellikle eğimlidir ve aracınızı kaldırıma park etmek, aracın kaymasına veya devrilmesine neden olabilir.
    • Trafiği Engelleme: Kaldırıma park edilmiş araçlar, trafik akışını engelleyebilir ve trafik sıkışıklığına neden olabilir.
    • Ceza Almak: Pek çok ülkede kaldırıma park etmek yasaktır ve bu davranış ceza ile sonuçlanabilir.

Bu nedenle, kaldırıma araba park etmekten kaçınmanız ve bunun yerine yasal ve güvenli bir park yeri bulmanız önerilir. Aracınızı kaldırıma park etmek zorundaysanız, bunu kısa süreler için yapın ve yayaların ve diğer araçların güvenliğini sağlamak için uygun önlemleri alın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Valla benimde merak ettiğim bir konu Bakırköy'de 1 tane siyah golf 5 öyle değişik park ediyoduki 1 teker hep yerden 20-30 cm havada kalıyordu acıyodum arabaya

• Hocam bir ayaginiz kaldirimda bir ayaginiz yolda duruyor gibi dusunun daha cok yorulursunuz oyle degil mi?

• Hiç birşey olmaz yada ben OLDUĞUNU görmedim.9 senedir park ediyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Shedower.

Hocam bir ayaginiz kaldirimda bir ayaginiz yolda duruyor gibi dusunun daha cok yorulursunuz oyle degil mi?

O mantikla butun gun araba gibi ayakta dursam da yorulurum. veya senede 25bin kilometre yurusem ölürüm heralde

• quote:

Orijinalden alıntı: alper3333

quote:

Orijinalden alıntı: Shedower.

Hocam bir ayaginiz kaldirimda bir ayaginiz yolda duruyor gibi dusunun daha cok yorulursunuz oyle degil mi?

O mantikla butun gun araba gibi ayakta dursam da yorulurum. veya senede 25bin kilometre yurusem ölürüm heralde

Ayakta alkışladım hocam +999999

• Lastiklerinin havası iyi ise bişey olmaz korkma.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bozulur, lpg varsa patlar.
    Alçakta kalan lastiklerin altına yastık koyun mutlaka.

• Kimsede dememiş kaldırıma araba mı park edilir diye..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HazzaR

Kimsede dememiş kaldırıma araba mı park edilir diye..

yayanın gecebileceği bir kaldırım değil zaten binaya bitişik dar bir kaldırım

• Çok ilginç bir konu yorumları merakla okuyacağım

• Ağırlık bir tarafa binince mutlaka amortisörlere zararı vardır bence.Şöyle düşün bi kolunda 5 kilo dambıl var diğerinde 50 kilo

• Bir tarafa daha fazla yük binecek.Şayet bu alışkanlık haline getirilirse ve aracın amortisörlerinin çalışma aralığı dar ise zamanla amortisöre zarar verecektir tahminim.
  • aracın yükü iki amortisörde toplandığı için o tarafın amortisöri daha erken yıpranır
  • Yanaklara binecek kadar yükseklik yoksa sıkıntı olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Valla bazen yer bulamayinca sokak dar diye çıkıyorum kaldırıma inşallah zarari olmaz

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.