peki 100 km hızla giderken el freni çekilirse ne olur????
garip..
quote:
Orjinalden alıntı: speedcy
Ayıp olur
quote:
Orjinalden alıntı: lonely_man
quote:
Orjinalden alıntı: kaf_kaftr
Sizin deneme şansınız var,biz otomatik vitesciler hiç deneyemiyoruz...
Herhalde attığım an maffolur.
not:Otomatik vit. araçların kullanma kılavuzlarında hep büyük puntolarla "ARACINIZ TAM DURMADAN (R)oket KONUMUNA GETİRMEYİN"
Benim benzinli kumandalı aracım var. O da 2 ileri(otomatik) 1 geri şeklinde bi deniyim ileri giderken geriya takınca ne oluyo diye dişli dağıldı. Artık 2 ileri 1 de boş vites.
Ben bir daha başka bir espiriye gülemicem yaa :D:D:
çok kötü şeyler olur direksiyona bağlı olarak araba spin atar ne olacak, tekerleri kilitler arka tekerleri ve ön tekerlere bağlı olarak spin atar, eğer yer asfalt değilse geçmiş olsun araba takla atar ve mucura kaptırır.
quote:
quote:
Orjinalden alıntı: Taner Göde
quote:
Orjinalden alıntı: orginal_kartal
Valla biz tofaş kullanıcıları olarak öyle bir derdimiz yok Allaha şükür normalde bile zaten ilk seferde geçmiyo geri vitese :D
Aynen, FIAT'ın her zaman uyguladığı bir kural gibi bu. Şahin'de de geçmezdı, Grande Punto'da da geçmiyor, önce 1'e sonra anaryaya. Ya da ggııırrrççç.
taner abi fiat siena da guya mandal yapmislar, yukari cekip takiyorsun ama maalesef 2. veya 3. denemede giriyor
valla geriyi bilmemde bizde sieana vardı babam giderken debriyaja dokunmadan 4 den 3 e en ufak bi ses gelmezdi aynı otomatik bi araba gibi olurdu
Takamazsın araba gıderken geri vitese bence....
Bizzat yanlışla da olsa taktım geri vitese :), debriyaja bastıktan sonra istedğiin vitese takabilirsiniz, ben 5 ten 2 ye takmış bir adamımı aynı zamanda :) Araba 120 km hızla giderken motor freni ile birlikte 50 km seviyelerine indi :) arkadaki araba bana çarpıyordu o zaman acemilik tabii :(, arkamdan neler dedi acaba kimbilir ama araba takla atmadı, motor freni yaptım birden
quote:
Orjinalden alıntı: cermin007
Takamazsın araba gıderken geri vitese bence....
Bunun ilgili bir fıkra ;
Temel birgün yeni bir kamyon almış ama tabi kendisi kullanmayı bilmiyormuş, şoför tutmuş kendine neyse bunlar giderlerken arabanın vitesi bozulmuş şoförde temele dönmüş demiş arabanın vitesi bozuldu ne yapcaz şimdi temelde vermiş hemen cevabı o kadar oynarsan bozulur tabii..
doğru söylemiş o kadar oynarsan bozulur. Artık 100'le giderken 1'e taksan ne olur, geriye taksan ne olur, el freni çeksen ne olur, frene asılıp direksiyonu tam kırsan ne olurlardan birgün ben de bozulacam ve sonucu direk öğrenecem. ama elde ettiğim cevapları size yazabilir miyim bilmem. ya da öbür tarafta siz bana gelirsiniz, dhc forumda tartışırız.
quote:
Orjinalden alıntı: orginal_kartal
Bunun ilgili bir fıkra ;
Temel birgün yeni bir kamyon almış ama tabi kendisi kullanmayı bilmiyormuş, şoför tutmuş kendine neyse bunlar giderlerken arabanın vitesi bozulmuş şoförde temele dönmüş demiş arabanın vitesi bozuldu ne yapcaz şimdi temelde vermiş hemen cevabı o kadar oynarsan bozulur tabii..
ben yaptım hiç bişe olmadı
böyle bişey olabilemez...
Tofaşlarda yok demiş bazı arkadaşlar ama Serçe'de bile vites topuzuna bastırıp geri vitese takıyorsun
senkromeçler kırılır
quote:
takla atar .
Arkadaş golf 5 te yolda giderken açmış tescoyu kapılmış müziğe 4 ten 5 die 3 e atmış tabi o sıra gırç gırç sesi duymamış zorla sokmuş bi kaldıryo çovvvv motor pert oldu.Almanyadan sıfır motor geldi.
herhalde 4. viteste redline'da gidiyordu. yoksa motor freni yapmak isterse kaça atacak.
quote:
Orjinalden alıntı: shelby_88
Arkadaş golf 5 te yolda giderken açmış tescoyu kapılmış müziğe 4 ten 5 die 3 e atmış tabi o sıra gırç gırç sesi duymamış zorla sokmuş bi kaldıryo çovvvv motor pert oldu.Almanyadan sıfır motor geldi.
e32 lerde hiç öyle geri vites mandalı falan yok vallaşöyle bir önlem var diyebilirim..normal vites arası geçişleri çok kolay ve hafif ama geriye geçmek için şöle elinizi 90 derece açı ile sağa açıp sola doğru yüksek bi hızla vites topuzuna vurmak gerekiyorayrıca 20-30 km ile giderken geriye atmışlığım oldu..motor freni hemen aracı durdu ve geri gitmeye başladı
geri vitesin ayrı bir donanımı var viteste şanzumanla indirekt bağlantılı