Şimdi Ara

Trafik kazasına karıştım arabamı nasıl nerede yaptıracağım? [Arabaya bi daha vurdular :D]

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Özet geçiyorum aracıma arkadan vurdular ve trafik raporunda benim suçsuz olduğum gözüktü arkamdan vuran kişinin sigortasından yapılacak fakat işlemleri ve prosedürleri bilmiyorum yardımcı olur musunuz?

Şimdi öncelikle kendi sigortamla mı karşı tarafın sigortasıylamı iletişime geçmem gerekiyor?

Anlaşmalı yer mevzusu varmış sanırım ben arabayı gidip istediğim yerde yaptıramıyormuşum karşı tarafın sigortasının anlaşması olan bir yer olması gerekiyormuş sanırım bu iş nedir?

Benim sanayide iyi bildiğim bir kaportacı var ona yaptırmak istiyorum ve burayla anlaşması yok bu sigorta şirketinin diyelim o zaman ne olacak nasıl bi yol izlenmeli?

Bilgilendirirseniz çok sevinirim ilk kez bu durumla karşı karşıyayım ne yapacağımı bilemedim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 14 Haziran 2022; 13:8:35 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Vallahi kaskonun gözünü seveyim.

Kasko olsa süreç şöyle işleyecekti.;

2 sene önce arkadan vurdular tampon kırılmıştı.

Hiç uğraşmadım aradım kaskoyu yapan sigortacımı dedim böyle böyle. Zaten 10 yıldır aynı yere kasko yaptırıyorum.

Abi sen bişeye karışma şimdi sana numara atacağım ara orayı çekici iste, gerisini hallederiz dedi.

15 dk sonra çekici geldi.

Tutanaklar tutuldu.

Yetkili servise götürüldü araç. Beni kaza yerinden yetkili servisin aracı aldı.

5-6 saat sonra servisten bir arkadaş aradı.

Hocam onarıma başlıyacağız, tampon siparişi vereceğiz işlemler 1 hafta sürer bilgin olsun dedi.

Ne gerekiyorsa yapın kardeşim dedim.

Banada kasko firması tarafından 1 haftalık araç hazır olana kadar ikame araç verildi.

Nitekim sonuç çıktı %100 diğer araç kusurlu bulundu.

Benim aracımın tamponu orjinali ile değişti.

Kaskom karşı tarafın sigorta şirketine faturayı rücu ettirmiş.

Aracımda 9.500 liralık tramer kaydı için, birde değer kaybı davası açıldı.

1 hafta içinde herşey oldu bitti ne karşı tarafla muhattap oldum, ne sanayi sanayi gezdim, ne eksperle muhattap oldum.

Çiçek gibi, çiçek.

Yani kasko yaptırabiliyorsanız değil, muhakkak yaptırın.

Merhaba konuyu şöyle özetlemek isterim

İstediğin yerde yaptırırsın, karşı tarafın sigorta eksperi şöyle davranır ;

Hasarı araç başına gelerek ölçer

anlaşmalı yerlere ihale açar

en ucuz yapacak olan yerin fiyatını verir sana...

Örnek aracı senin yer 20.000TL'ye yaparım dedi....

eksper ise hasar için 11.500TL teklif verdi...

aradaki 8.500TL sana kalır...

... kendi sigorta firman üzerinden işlemleri başlat...

sigorta firması seni yönlendiriyor olacak

karşı tarafından sigortasından rücü edilecek şekilde işlemler başlanır...

ama işlemler uzun sürecek hazırlıklı ol ben iyi ihtimal 3-4 hafta diyorum...

bu sürede sigorta firman geçici araç verir ise 1-2 haftalık geçici araç verir, uzatmak tamamen ikili ilişkilere kalmış durumunda...

şimdiden sabır dilerim. Geçmiş olsun...

• Merhaba konuyu şöyle özetlemek isterim

İstediğin yerde yaptırırsın, karşı tarafın sigorta eksperi şöyle davranır ;

Hasarı araç başına gelerek ölçer

anlaşmalı yerlere ihale açar

en ucuz yapacak olan yerin fiyatını verir sana...

Örnek aracı senin yer 20.000TL'ye yaparım dedi....

eksper ise hasar için 11.500TL teklif verdi...

aradaki 8.500TL sana kalır...

... kendi sigorta firman üzerinden işlemleri başlat...

sigorta firması seni yönlendiriyor olacak

karşı tarafından sigortasından rücü edilecek şekilde işlemler başlanır...

ama işlemler uzun sürecek hazırlıklı ol ben iyi ihtimal 3-4 hafta diyorum...

bu sürede sigorta firman geçici araç verir ise 1-2 haftalık geçici araç verir, uzatmak tamamen ikili ilişkilere kalmış durumunda...

şimdiden sabır dilerim. Geçmiş olsun...

• kasko var mı?

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Kasko yok hocam

• infinite kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için çok teşekkür ederim. O halde kendi aracımın sigortacısıyla görüşeyim peki

Geçici araçlık bi durumum ihtiyacım yok şükür. Araç normalde şu an yürür halde bile gözle görüldüğünde ufak bi hasar gözüküyor ama arka tampon sökülmedikçe ne olacağı belli olmadığı için ben arkadan hasar aldım.

Karşı tarafın eksperi peki ne zaman gelecek bunu ben mi haber vermeliyim vs ve en önemlisi nereye geliyor bu eksper? Ben işlemleri başlattıktan sonra mı geliyor napıyor.

Geçmiş olsun teşekkür ediyorum

• MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

dosya açıldığında bir numara paylaşırlar

bu numara ile hatta geçici araç talep ediliyor

Eksper 1 günde de gelebilir 5 günde sürebilir...

dosyayı sigorta firmanızla görüşerek en yakın anlaşmalı noktaya gidin ve süreç başlasın

akabinde bilgi veriyor olacaklar, tavsiyem 2-3 günde bir arayıp durumu sorgulayın....

kasko varsa bu dedikleriniz geçerli, kasko yokmuş

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Arif kullanıcısına yanıt

kasko yoksa

karşı tarafın trafik sigortası üzerinden firmayı arayarak yönlendirme alabilirsiniz

karşı tarafın sigortasını arayın

evrakları talep edecekler

akabinde yönlendirme yapacaklar size en yakın anlaşmalı yere...

Sonra eksper gelecek işleme onay verecek ve araç yapılacak...

Hocam anlaşmalı yerleri çok kötü gözüküyor karşı tarafın. Anlaşmalı olduğu yerler içime sinmedi benim şaşmazda tanıdığım bi kaportacı var ben orada yaptırmak istiyorum onlarda istediğiniz yerde yaptırabilirsiniz dediler.

Tamam özetle karşı tarafın sigortasıyla iletişime geçeceğim yani?

Tek istediğim benim istediğim ustada yapılsın. Ben doğuş oto veya bosch car serviste istemiyorum işin ehlini yapan bi usta bildiğim için onda yaptırmak istiyorum

Ustanın size çıkaracağı fatura, eksperin biçtiği hasar değerinden düşükse, sorun olmaz, ustadan aldığınız faturayı gönderirsiniz sigorta firmasına, ödemesini size yaparlar, siz de ustaya yaparsınız.

• Arif kullanıcısına yanıt

işin zor kısmı burada başlıyor

karşı tarafın eksperi merdiven altı saçma sapan fiyat çıkardığı için genelde kendi yaptırmak istediğin yerde sorun yaşıyorsun...

ilk verdiğim örnek gibi hasarı senin ustan 10bine yapıyor

eksper kalkıp ve bu hasarı 4000bin'e yaptırıyorum veya 4000tl sini öderim diyor

geriye 6bin tl ile başbaşa kalıyorsun...aracın değer kaybıda cabası...zaten onun için avukatlık büroları hasar büyük çıkarsa sen aramadan onlar seni buluyorlar...

karşı tarafın anlaşmalı yeri bu hangi sigorta olursa olsun piyasada o işi en uygun yapar yerler olur genelde

İşi en uyguna yapanda yani anlaşmalı olan yerde doğal olarak ne kadar güzel yapabilir değil mi?

Bu konuda mağdur olan taraf istediği yerde yaptırabilseymiş keşke valla.

Değer kaybı çok umrumda değil uzun dönem kullanıcısıyım aracı zaten piyasa değerinin çok altında aldım ağır hasar kayıtlı olduğu için. Bi tek arabanın arka tamponuyla bagajı sağlamdı onlara da nazar değdi malesef. Gelişmelerden haberdar edeceğim

• Ben yarın arabayı sanayiye ustama götüreceğim. Valla onunla birlikte dosyayı açacağız gelen eksperle ve sigortacısıyla umarım anlaşabiliriz. Nasıl olacak süreç ben de meraklıyım fakat yetkili serviste veya Boschta yapmadığıma öpüp baş koysunlar bi zahmet. Ben karşı tarafa para yükü veya kurumsal bi yerde yapılsın derdinde değilim. Ben aracı bildiğim güvendiğim ve işçiliğini çok beğendiğim ustada yaptırmak istiyorum. Benim aracım eskisi gibi olsun daha fazlasını istemez. Tırnakları çizgileri eski haline gelsin yeter Bakalım inşallah uygun bir rakam çıkarır.

Bana vuran hanımefendi umarım yetkili serviste yaptırmayacağımı duyunca rahatlarda sıkıntı çıkarmaz hiçbir şeyde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 13 Haziran 2022; 17:50:9 >
  • Hocam çok geçmiş olsun, umarım büyük bir hasar yoktur

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Büyük bir hasar yok hatta görünürde bir hasar yok ama arka tampon sökülmeden belli olmayacak. Park sensörlerinin 2 si tampon içine kaçtığı halde çalışıyor buna bike sevindim ama bagajın çizgisiyle stopların tamponla şeyi falan kaymış biraz. Görece hiçbir şey yok ama hasar var yani.

Ayrıca aldığım hasar baya bi ses çıkarmıştı küüütt demişti ve öne doğru atıldık kemerlerimiz takılı olduğu halde.

Sizin a6 ile durumlar nasıl?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 13 Haziran 2022; 18:40:34 >

kasko olmayınca ne verirlerse siz öpüp başınızın üzerine koyacaksınız maalesef. Öyle yetkili serviste vs. trafik sigortasından araç yaptırmak zaten pek mümkün değil.

Demek istediğim onların dediği yere gitmek zorunda değilsiniz istediğiniz yere gidebilirsiniz ancak eksperin belirlediği rakam geçerli olur.

Tabi ki 10 liralık hasara 5 lira öderler gibi bir şey demiyorum, muhtemelen sizin usta ve eksper anlaşır.

Değişecek parça varsa yan sanayi verme hakları var bildiğim kadarıyla bu da aklınızda bulunsun.

Bu arada polis mi rapor tuttu?

Biraz tekrar olacak ancak yazayım

• ustanız karşı tarafın sigortasına hasar bildirimi yapacak (sizin sigorta karışmaz)
    • sigorta şirketi bir eksper atayacak. eksperler sigorta şirketlerinin elemanları değildir, şirketlerden bağımsız devlete karşı sorumlu olarak çalışır.
    • eksper gelip aracı inceleyecek, değişecek parça varsa (trafik sigortası olduğundan) ben göndereceğim der büyük ihtimalle
    • diğer masraflar için eksper ve usta bir rakam belirler ve aralarında anlaşır büyük ihtimal (rayiç bedeller az çok bellidir zaten)
    • usta aracı yapar ekspere fotoğraf vs gönderir.
    • eksper dosyayı kapatır sigorta ustaya ödeme yapar, nadiren de olsa sigorta size yapar ödeme siz ustaya yaparsınız.

Geçmiş olsun bu arada.

• Karşı tarafın sigortasından dosya açtıracaksın. Kasko yoksa senin durum vahim. Karşı tarafın sigorta eksperi ile uğraş dur
    İnşallah adam gibi sigorta firmasıdır

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hasar onarımı bittikten sonra değer kaybı davası aç...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sissil S kullanıcısına yanıt
    Hocam o neden? Değer kaybı davası tramere işlendiği bir meblağdan dolayı aracın satışının zorlanacağından dolayı mı açılıyor? Ayrıca aracım zaten ağır hasar kayıtlı bir araç ve 2015 model. Bunun neyine değer kaybı davası açabilirim ki?

Teşekkür ederim cevap için ayrıca

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam. Karşı tarafın sigortası groupama

Polis rapor tuttu evet biz kendi aramızda tutanak tutmadık çünkü 4 araç kazaya karıştık.

Bana biri vurdu
    Bana vurana arkasındaki vurdu
    Arkasındakine de başkası vurdu. Yani toplam 4 araç orada mağdur olduk. 2 arabalı ekip geldi ve alkol muayenesi, imza ad soyad ruhsat ehliyetler alındı

biz şoförlerin hepsini dinledi ve polis arkadaşlar hiç tutanağa gerek yok diyip raporu tuttular.

Rapor e devlette çıktı zaten hocam 3 aracın kusuru var benim yok. 52/1c mi ney o maddeden ceza yazılmış.

Experin rakam belirlemesi çok saçmaymış normalde arkadan vurmak hep maddi olarak korkutan bir şey olduğunu biliriz adam gidecek istediği yere yaptıracak ufak bir şeye bile tampon değiştirir oh deriz ama gıcık bi exper gelip istese yıldırabilirmiş işe bak

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.