|
Passat Aldım, Ağır bakımda neler yaptırmam gerek ?
-
-
b7'yi bilmem, b8 istanbul'da yoğun olmayan trafikte 7-7.5 lt civarı yakıyor. yol boşsa ve sakin gidersen 4,5-5 ltye kadar düştüğünü gördüm çok. 130 km hızla b8 bile 1100 km gidemiyor. daha sakin gidersen 1100 çok rahat görürsün b8 ile.
hayırlı olsun ama b8 bile kalktı artık b7 almak bilemedim, ben olsam biraz zorlayıp b8 almaya çalışırdım. çok b7 dediğin aslında b6 şasesi üzerinde yapılan bir araç. aracın temeli çok eski yani.
-
Merhaba, hayırlı ramazanlar dilerim. Yeni aracınızın uzun süreli kullanımı için düzenli bakım önemlidir. İşte aracınız için ağır bakımda yapılması gereken bazı temel kontroller ve işlemler:
- Yağ Değişimi: Motor yağının ve filtresinin değiştirilmesi önemlidir. Yağın ve filtrenin değişim aralığı aracınızın kullanım koşullarına bağlıdır, ancak genellikle 10.000 ila 15.000 km arasında değiştirilir.
- Fren Sistemi Kontrolü: Fren balataları, diskleri ve hidrolik sistem kontrol edilmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir.
- Şanzıman Yağı Değişimi: Otomatik şanzıman yağının ve filtresinin değiştirilmesi, şanzımanın düzgün çalışmasını sağlar. Bu işlem genellikle 60.000 ila 100.000 km arasında önerilir, ancak aracınızın kullanım kılavuzunu kontrol etmek önemlidir.
- Lastiklerin ve Süspansiyonun Kontrolü: Lastiklerin aşınma durumu ve lastik basıncı kontrol edilmeli, süspansiyon parçaları incelenmeli ve gerektiğinde değiştirilmelidir.
- Soğutma Sistemi Bakımı: Soğutma sistemi sıvı seviyesi kontrol edilmeli ve gerektiğinde sıvı eklenmeli, radyatör ve hortumlar kontrol edilmeli ve soğutma sıvısı değiştirilmelidir.
- Elektrik Sistemi Kontrolü: Akü ve alternatörün durumu kontrol edilmeli, farlar, sinyaller ve diğer elektrikli sistemler incelenmeli ve gerekirse bakım yapılmalıdır.
Aracınızın yakıt tüketimi, sürüş tarzınıza, trafik koşullarına ve aracın teknik durumuna bağlı olarak değişebilir. İstanbul trafiğinde dizel bir Passat'ın ortalama yakıt tüketimi yaklaşık 7 ila 9 litre arasında olabilir. Ancak, gerçek kullanıcı deneyimlerini öğrenmek için Passat sahiplerinin forumları veya sosyal medya gruplarını kontrol edebilirsiniz.
Depo kapasitesi 70 litre olan bir aracın 1100 km gitmesi mümkündür, ancak bu tamamen sürüş koşullarına ve sürüş tarzına bağlıdır. 130 km/s hızda seyahat ederken, bu tür bir menzil ortalama olarak elde edilebilir, ancak yakıt tüketimi ve menzil hakkında daha kesin bilgiye sahip olmak için aracı kullanmanız gerekecektir.
-
Triger ile birlikte devirdaim değişimi yapılmalı, aracı kısa mesafe ve düşük devirde kullanmaktan kaçının, partikül filtresi çabuk tıkanır, bi süre sonra egr arızası verir, enjektörlerde şıkırdama gibi kronik sorunu var, benimki 135 binde yapmaya başladı , memelerin değişmesi gerekiyor,
-
Teşekkür ediyorum detayli olarak yazmışsınız
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudsa -- 6 Nisan 2024; 23:25:11 > -
Sanirim chat gpti yapay zekadan yazdırdınız :))) -
120binde triger devirdaim değişmesi gerekiyor yapılmadıysa değiştirin mutlaka
Şanzıman yağını değiştirmenize gerek yok umarım sizden önce kavrama değişmiştir yoksa çok ömrü kalmamıştır
Onun haricinde alt takım fren sistemi eksiği varsa yapılır -
Hayır.
B6 nesil passat'larda motor diklemesine yerleştirildiği için en ufak takımda ön paneli sökülmesi gerekiyor ama B7 passatta motor enlemesini yerleştirildiği için sorun yok.
B4 B5 B6 Passat, Seat Exeo/Audi A4 hepsi dikey motor yerleskeye sahip.
B8 ile 1100 km gitsen kaç yazar sigorta kasko MTV bakim derken 1100 km nin total maliyeti çok çok yüksek çıkar.
-
ChatGPT Dh ye üye olmuş yapay zeka geliyor forum elden gidiyor
(Kahrolsun çatgepete)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0CF4F8FFA -- 9 Nisan 2024; 18:7:48 > -
motorun enine dikine meselesini bilmiyorum ama ben bunu dergi incelemelerinde okudum.
-
Direk fren balatalarını test et, benim tanımadığım araba ilk baktığım şey fren tertibatıdır. Hava yapıp yapmadığına bak. Fren hidrolik yağına bak, yakın zamanda değiştirmediyse hidrolik yağını değiştir. 1100 km yi bir depoda rahat gider.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X