|
TİGUAN PSİKOLOJİMİ BOZDU 15 LİTRE
|
VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı?
|
Abiler selamlar kısaca özet geçmek istiyorum akıcı olarak anlatmaya çalışacağım.;
235.000 TL ye 3 ay önce VW CC 2013 1.4 TSİ 160 Beygirlik 120.000 km de araç aldım. Yeni evliyim bineriz diye düşünerekten aldık biraz nakit biraz kredi borç harç.
Şimdi abiler aracı aldığım haftadan itibaren 30 km hız ile 60 km hız arasında gaza birden basınca yada normal basınca bir ses geliyor nasıl tarif edilir hafiften demire sürer gibi düşünün...
BU OLAYIN üzerine;
----> Özel Servise gittim yeni açmışlar yeri -> YÜKSEK BASINÇ POMPASI dediler 20.000 tl den aşağı çıkmaz dediler.
----> Daha sonra VW Orjinal kendi servisine gittim devir daim olabilir dediler bende gittim başka bir özel serviste değiştirdim orjinali ile SES YİNE KESİLMEDİ.
----> Özel servis olarak da bir tanıdığın yerine gittim. Bunlar biraz işinde iyi gibi çok araçta geliyor kaliteli araçlar, TURBODAN dedi biraz kullan turbon yaşlanmış diye belirtti ve hiçbir şey yapılmadı araca. Ben o şekilde EDİRNE ye giderken 160 170 bastım. Dönüşte geldiğimde arabadan hafif yağ geldiğini gördüm sağ ön alt kısımda. Direk bu servise gittim geçen hafta. 5000 TL para ödedim. Turbo revize olmuş yani yapılmış, karter tapası değişmiş ve birde yağ bakımı yapılmış. Ses geçer demişti geçmedi. Sonra aracı götürdüm ses geçmedi diye VALF Açıp kapatıyor normal bu seni yolda bırakmaz dediler.
Gaza ufak hızlarda basınca gelen ses demir sürtmesi gibi ses halen var. Ama hiç yolda bırakmadı araç şu an 126.000 km de yani 6000 km yaptım bu şekilde. Aracın çekişinde de problem yok gayet seri rahat.
KAFAMDA 2 DÜŞÜNCE VAR.
Düşünce bu aracı satıp kurtulayım mı ? 350.000 TL veren var.
Düşünce bu şekilde kullanayım mı aracımı ? 6000 km dir bir sorun yok gibi o yağ olayının dışında.
Siz olsanız ne yapardınız ? Aracım 126.000 km de birde bu araçlarda triger yerine zincir varmış 160.000 170.000 km lere kadar rahat kullanılır mı VW CC 2013 aracım ?
Satsam 350.000 TL ye bu ayarda temiz araba bulamam diye çekiniyorum. ARACIMIN RESİMLERİNİ DE EKLEDİM TEMİZ OLDUĞU İÇİN DEĞİŞMEYE GÖNLÜM EL VERMİYOR En azından CC alıştım ondaki özellikteki araç bulmaktada zorlanabilirim.
Abiler aracımın bilgileri:
Ford focus. Dizel Otomatik 1.5 TDCİ 2016 130.000 KM dePowerShift vites aracım.
120.000 de aracı aldım eksper de motorla alakalı vitesle alakalı hiçbir sorun çıkmadı.
Sürekli otomatik kullanan biriyim dikkatliyimdir. Örnek yokuşta önce N ye alır el frenini çeker. Ayağımi frenden çekince yük el frenine biner sonra vitesi P ye alırım v.b
ARAÇTAKİ SORUN: Sabah arabayı çalıştırdığımda P den D ye alırken N den sonra D ye geçince TIK diye hafiften vuruyor araç. Hani yokuş falan yok.
TUHAFIMA giden normal hareket ediyorum diyelim durdum. N ye aldım aracı sonra D ye aldığımda böyle bir şey olmuyor. Arabayı çalıştırıp da P den D ye aldığımda oluyor.
Şanzıman yağı zamanı mı geldi acaba yoksa VİTES GİTTİ Mİ ARAC GİDİCİ Mİ ? Arabamı da çok seviyorum.
2019 ve üzeri Ford focus tutulmadi mi ?
|
Merhabalar abiler;
Araç: Ford Focus 2016 Trend-x Dizel Otomatik.
120.000 km de Yağ bakımı ve tüm filtreler triger v.b değişti. 1.5 ay önce yakın zamanda değişti, yatan bir araba değil yani. (usta her bakımda şu şu filtreler ve ayrıca 3. bakımda bir bu filtreler degişecek dedi)
Araç şu an da 126.000 km civarında. 4500 km yol yapacam. Yola çıkmadan yağ bakımına gideyim mi yoksa 10.000 km yi 1000 2000 km aşsa sıkıntı olmaz mı ?
ACİL - Hangi Ustaya İnanayım ?
|
Son Giriş: 3 yıl önce
Son Mesaj Zamanı: 9 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 42
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 28.693 (Bu ay: 488)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 19 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Otomobil ve Otomotiv Dünyası Genel