Şimdi Ara

Bu usta kafayı yedi ! Şanzıman Yağı Değişmez Mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
70
Cevap
0
Favori
4.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arabayı üreten firma 45.000 km de bir şanzıman yağı değiştir diyor servis diyor.

Ford focus 2016 tdci Trend X Dizel Otomatik

Sanayi de ki usta şanzıman yağı değişmez diyor. Değişince bile sorun çıkabiliyor diyor.

Biz kime inanacaz ? Gönlüm arabayi üretenin söylediğinden y

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudsa -- 30 Eylül 2021; 12:12:26 >

• Sanayideki ustalarında bunu demelerinin bir sebebi var tecrübelerine göre söylüyorlar fakat bilmedikleri başka konu da var.

Hiç şanzıman/diferansiyel yağı değişmemiş 200.000-300.000KM'de aracın yağını değiştirince çok büyük oranla uğultu veya ötme yaptığı için müşteri de dükkana geri gelip ustaya çemkiriyor siz yağı değiştirmeden önce bir şey yoktu değiştirdiniz içine ne yağı koydunuz vs. diye sonu olmayan tartışmalar başlıyor.

Çok yüksek KM'lere kadar değişmeyen yağ zamanla bünyesine çektiği demir tozları/parçacıkları, muhtelif pislikleri, nem sonucu oluşan suyun yağa karışması ıvırı zıvırı derken zaten çok kalın olan şanzıman yağı iyice kalınlaşıyor ve parçalarda bu yağa alışıyor. Siz aslında orijinal yağını koysanız bile yağ daha ince geleceği için ses vs. yapıyor.

Ustaların hesaplayamadığı kısım tam olarak bu uzun süre yağı değişmemiş araca 75w80 yerine 80w90 koyarsanız yine sorunsuz devam edersiniz veya en başından beri yağın kalınlaşmasına fırsat vermeden düzenli şanzıman yağı değiştirirseniz orijinal yağı koyduğunuzda yine problem olmaz.

Özetle ustalar yukarı da yazdığım toplara girmek istemedikleri için şanzıman yağı değişmez deyip işin içinden çıkıyorlar.

Birde bunların fren hidroliği değişmez diyen tipleri var onları sonra anlatırım.

Sanayideki ustaların birçoğu ilkokul mezunu, kitap defter kural bilmeyen, kullanım kılavuzu okumayan, sürekli küfür ağzından eksik olmayan beş para etmez insanlar.

Sadece alışıla gelmiş şeyleri yaparlar. Siz doğrusu bu dediğinizde başka ustaya git o zaman niye geldin kardeşim tribine girerler.

İyi ustalar muhakkak var fakat genele vurduğunuzda sayısı çok az. Araştırmak lazım.

En iyi çözüm sanayiye en az yolunuz düşeceği aracı alın, bırakın biraz daha konforsuz olsun yeni araç olsun. Yoksa kafayı yersiniz.
  • sanayi ustası aracın argesini yapan şanzımanı tasarlayan adamlardan daha bilgili olduğu için ustanın dediği doğrudur

• Sizin hatanız ilk başta ustaya danışmanız zaten.

Ustanın ne gibi bir teknik bilgisi varmış acaba?

• Usta değişmez demiyor da mesela otomobil 150.000km. Diyor ki bugüne kadar değişmediyse bu saatten sonra Şanzıman Yağı, Fren Hidroliği, Direksiyon Hidroliği değişirse sorun yapabilir diyor. Arada kalıyorum. Değiştirmesem de eskidiği için sorun yapabilir.
  • arabayı tasarlayıp yapanlar mükemmel ortamı ve mükemmel sürücüyü düşünerek yapar.usta ise son 10 senede başına gelenler yüzünden olmaz diyorsa çok okuyan değil çok gezen bilir öncelikle.insanımız ve yollarımız da mükemmel değil avrupada bozulmayan dsg bizde kaput nedense şimdi hakaret de etmek istemiyorum ama anladınız siz.ikincisi bu iş marka modele göre değişir honda civic'te her bakım bile değişebilecekken opel'de corsa başka astra başka şanzıman ve yağı huyu suyu da farklı ve değiştirme karşim yapabilirler netekim bana da değiştirme dediler.sanki tek otomatik tek şanzıman tek marka model varmış gibi marka model şanzıman türü km hiçbir şey yazmadan değiştireyim mi diye soruyorsun şu anda işte insanımızın hali.

• Hiçbir yağ,sınırsız ömürlü değildir.
  • Doğru yağı kullanırsanız hiç bir şey olmaz. Sanayide ki usta alıyor litrelik olarak koca bidon yağı her gelene onu dolduruyor sonra sorun çıkartıyor oluyor. Kullanım kılavuzunda ki yağ neyse onu koyduracaksanız değiştirin. Farklı numaralı bir yağ koyduracaksanız hiç değiştirmeyin daha iyi.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    bora ya hangi yağ
    18 yıl önce açıldı
    Dsg'ye bu yağ konur mu ?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ford focus 2016 tdci Dizel Otomatik 125.000 km de yazmayi unutmuşum
  • Sanayideki ustalarında bunu demelerinin bir sebebi var tecrübelerine göre söylüyorlar fakat bilmedikleri başka konu da var.

Hiç şanzıman/diferansiyel yağı değişmemiş 200.000-300.000KM'de aracın yağını değiştirince çok büyük oranla uğultu veya ötme yaptığı için müşteri de dükkana geri gelip ustaya çemkiriyor siz yağı değiştirmeden önce bir şey yoktu değiştirdiniz içine ne yağı koydunuz vs. diye sonu olmayan tartışmalar başlıyor.

Çok yüksek KM'lere kadar değişmeyen yağ zamanla bünyesine çektiği demir tozları/parçacıkları, muhtelif pislikleri, nem sonucu oluşan suyun yağa karışması ıvırı zıvırı derken zaten çok kalın olan şanzıman yağı iyice kalınlaşıyor ve parçalarda bu yağa alışıyor. Siz aslında orijinal yağını koysanız bile yağ daha ince geleceği için ses vs. yapıyor.

Ustaların hesaplayamadığı kısım tam olarak bu uzun süre yağı değişmemiş araca 75w80 yerine 80w90 koyarsanız yine sorunsuz devam edersiniz veya en başından beri yağın kalınlaşmasına fırsat vermeden düzenli şanzıman yağı değiştirirseniz orijinal yağı koyduğunuzda yine problem olmaz.

Özetle ustalar yukarı da yazdığım toplara girmek istemedikleri için şanzıman yağı değişmez deyip işin içinden çıkıyorlar.

Birde bunların fren hidroliği değişmez diyen tipleri var onları sonra anlatırım.

• ustanın soylediğinin türkçesi :

ben bu aracın şanzuman yagını hidrolik vs yagını değiştirirken orasını burasını kesin bozarım, çunku yetkili servis kalitesinde iş yapacak yeterliliğim yok. guncel araçların işlemleri konusunda da eğitim almıyorum. Yağları değiştirirsen başına iş alırsın sonra yağ kaçırıyor sonra frenler tutmuyor vs diye gelirsin bana diyor.

• Manuelde baskı balata değişiminde değişse yeterli olabiliyor ama japon otomatikte 10 sene veya 100.000 kmde bir değişmesi gerekiyor. Yoksa şanzımanın ömürden yemeye başlar. Motor yağı da 5 sene değiştirmezsen hemen bozmaz motorunu ama içten içe yer, aynı şey.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Hiçbir yağ,sınırsız ömürlü değildir.

Kia resmi sitesinde su sekilde yazmis;

6 İleri Oto. Şanzımanlı araçlar için otomatik şanzıman yağı kontrolü ve değişimi gerekmemektedir.

4 ileri Otomatik araçlar için şanzıman yağı kontrol edilmeli, gerekli görülürse değişim yapılmalıdır. Otomatik şanzıman sisteminin kontrolünün yetkili Kia servisi tarafından yapılması önerilir.

• Sanayinin 3 kuralı

Şanzıman yağı değişmez
    Hidrolik yağı asla değişmez
    Bütün arabalara 10w 40 yağ koyulur.
  • Sanayideki ustaların birçoğu ilkokul mezunu, kitap defter kural bilmeyen, kullanım kılavuzu okumayan, sürekli küfür ağzından eksik olmayan beş para etmez insanlar.

Sadece alışıla gelmiş şeyleri yaparlar. Siz doğrusu bu dediğinizde başka ustaya git o zaman niye geldin kardeşim tribine girerler.

İyi ustalar muhakkak var fakat genele vurduğunuzda sayısı çok az. Araştırmak lazım.

En iyi çözüm sanayiye en az yolunuz düşeceği aracı alın, bırakın biraz daha konforsuz olsun yeni araç olsun. Yoksa kafayı yersiniz.
  • emir.ksk kullanıcısına yanıt

Hocam ARGE'yi yapan elemanlar benim şanzıman için kontrol gerekli değil, değişime gerek yok demişler. Hyundai ix35 araç.

İlginç bir şekilde kontrol bile etmeyin yazmış adamlar ama bence de yağın bir ömrü var ve ikilemde kaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: TahaKaradeniz

Hocam ARGE'yi yapan elemanlar benim şanzıman için kontrol gerekli değil, değişime gerek yok demişler. Hyundai ix35 araç.

İlginç bir şekilde kontrol bile etmeyin yazmış adamlar ama bence de yağın bir ömrü var ve ikilemde kaldım.

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

Yukarda paylastigim kia ile ayni sanzimana sahip, 6 ileri tam otomatige herhangi bir bakim geregi duyulmamis. Burdan su da anlasilabilir: sanziman omru = yag omru

• masterap M kullanıcısına yanıt

Ucu açık kalıyor gene de. KM 163 binde şuan. Bilgisine güvendiğim bir usta da tavsiye etmedi. yetkili servislerde de kimisi değişmez kimisi 100 bin km vs sayılar veriyor. İlginç durum

• Uzun süre hiç yağı değişmemiş şanzıman yağı değişince çıkabilecek sorunlarda müşteri başımı ağrıtmasın diye demiş olabilir. Ya da yağ değişiminden x lira kazanacakken şanzımanı ele alınca 10x lira kazanmak için demiş olabilir.

• TahaKaradeniz kullanıcısına yanıt

Degisimin olumsuz etkisi mi oluyor acaba bilemedim. 2 sene kullandim, vuruntuya musait bir sanziman bence

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.