Evet aynı. Ustaların bazıları ''sakın ha'' diye özellikle de belirtti. İnsan ister istemez şüpheye düşüyor. Sonuçta firma 50 bin kmde bir gel değiştireceğiz dese gidicez mecbur sağlıklı çalışması için. |
Bu usta kafayı yedi ! Şanzıman Yağı Değişmez Mi ? (3. sayfa)
-
-
Yanlış bilgi çünkü sıvılarda aşınabilen bir maddedir
-
Yetkili bayi garantideki araca bir yıl civarında motora kalın yağ basıyor. Garanti bitiyor, ilk bakımda orijinal tavsiye edilen yağı koyuyor. Adam motoru eline alıyor. Komple motor olmasa da yüklü bir meblağ çıkıyor.
-
Kontrol gerekmez denen aracın ömrüne firma kac yil bicmis buna bakmak gerek. 20-30 yil boyunca da bakilmayacak hali yok. -
O zaman kia ve hyundai yanlis yapiyor ne diyelim. Biz ureticilerden daha iyi biliriz her daim, turk halkinin en buyuk hastaligi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 30 Eylül 2021; 19:15:37 > -
Kia ve hyundai yanlış yapmıyorquote:
Orijinalden alıntı: masterapO zaman kia ve hyundai yanlis yapiyor ne diyelim. Biz ureticilerden daha iyi biliriz her daim, turk halkinin en buyuk hastaligi
TÜRKİYE kia ve hyundai yanlış yapıyor bunun ayrımını yapın artık ya. Benim arabanın kitapçığında dpfnin 150 bin kmde bir kontrolü, şanzıman yağınında 60 binde bir değişmesi gerektiği yazıyor ama servis aktüatöründaki programda bu yazmıyor yani DOĞUŞ oto kafasına göre servis aksiyonu yapıyor ne şanzıman yağını değiştirmişler nede dpfye bakmışlar önceki servis kayıtlarında
Siz böyle kitapçıklara, türk servislerinin yaptığı programa göre ilerlerseniz şanzımanınızda başka hidrolik sıvılarınızda daha çoook sıkıntı çekecek
Şanzıman yağı, fren hidroliği, direksiyon hidroliği ömürlük değildir bunu anlamanız için kafanızın daha ne kadar basması gerekir ? belli bir km ve yıldan sonra değişmesi gerekir.
Motor yağını neden değiştiriyoruz o zaman ?
Öncelikle bu şanzıman yağı, fren hidroliği ve direksiyon hidroliği değişimi zahmetli olduğu için firmaların hiçbirini buna yanaşmıyor daha doğrusu Türkiyemiz yanaşmıyor bundan dolayı hani
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Eylül 2021; 18:56:41 >
-
Kullanici kilavuzunun turkiyeye gore degistirildigini iddia ediyorsun yani ? Yabanci kaynaklarla karsilastiracam
-
Şu yukarda arkadaş servis aktüatörünü koymuş ya belli kmlerde neler değişmesi gerekiyor diye. Onu türkiye ayağı kafasına göre yapıyor diyorum.quote:
Orijinalden alıntı: masterapKullanici kilavuzunun turkiyeye gore degistirildigini iddia ediyorsun yani ? Yabanci kaynaklarla karsilastiracam
Aynı şey bmwlerdede başımıza geldi borusan şanzıman yağı değişimi gerek diyor ama bmwnin şanzımanını üreten zf ise 80 bin kmde bir yağının değiştirilmesi gerektiği yazıyor. E bu durumda kime inanırsınız arabaya mı yoksa bizzat o şanzımanı üretene mi ? -
Uluslararasi kitapcikta da (avrupa icin) ayni sekilde yazilmis. Bakim araligi 30bin km, oradan anlayabilirsin. 2018 kia sportageda da aynisi var
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 30 Eylül 2021; 19:24:15 > -
Tamam o zaman bu olur işte kia hyundai olması gerekeni bilerek yazmış. Benim audide böyle değil mesela servis aktüatörü ayrı kitapçığı ayrı programlanmış doğuş kendine göre düzenlemiş.quote:
Orijinalden alıntı: masterapUluslararasi kitapcikta da (avrupa icin) ayni sekilde yazilmis. Bakim araligi 30bin km, oradan anlayabilirsin. 2018 kia sportageda da aynisi var
Ama ben halen değiştirilmesi taraftarıyım. Sonuçta bu bir yağ ve motor yağı gibi değişim sürecine tabii tutulmalı
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MeGaDave06 -- 30 Eylül 2021; 19:39:1 >
-
Bana ds degismesi mantikli gibi geliyor ama serviste uygun yag bile olmayabilir :) neye gore, ne zaman sorularinin cevabi da yok
-
Benim araba 219 bin kmde. Fabrikasyon yağı üzerinde şanzıman hiç açılmamış. Benim maddi durumum olsa vaktim olsa ve iyi bir şanzımancıya denk gelsem kesinlikle şanzımanı komple indirir revizyon ettiririm. Zaten volanım zıngıldıyor.quote:
Orijinalden alıntı: masterapBana ds degismesi mantikli gibi geliyor ama serviste uygun yag bile olmayabilir :) neye gore, ne zaman sorularinin cevabi da yok
Şanzıman revizyonu sonrası benim ilk beklentim kickdownu aracın daha erken yapması (yani gaz pedalına tepkisini daha erken vermesi) daha hızlı vites atma ve daha serilik. Tabi kim bilir kaç sene sonra -
219 binde eski yağ nasıl üstünde, ben 4 yıllık 75 bin km'deki yaği değiştirdim yağ berbattı senin gibi biri nasıl bu şekil biner -
Eski aracımın şanzımanı açılmıştı sonrasında usta birebir aynı eski yağı geri koydu, ustam değiştirelim yenisini alıp geleyim dedim hiç gerek yok şanzıman yağı aynen kalabilir gerek yok demişti, efsaneyi bende yaşadım
-
-
medeni bir ulkede o araba sanziman arizasi vs bir durumda yolda kalsa o kitapcigi o firmaya monte ederler.. Bir bildigi vardir insallah ne diyim, kazasiz belasiz arizasiz kullanin insallah.
-
Ülkemizde tüketici haklarının durumu malum. Teşekkür ederim, inşallah dediğiniz gibi olur.
-
Kendi kullandığım otomatik araç 70 bine gelince vuruntu yapmaya başlamıştı şanzıman yağı değişince düzelmişti. Kitapçığında her 30 binde değişmesi gerektiği yazıyordu.
Şirketteki servis aracının manuel şanzıman yağını değiştirdik resmen zifte dönüşmüş akmıyordu bile yağ. Yenisini koyunca vites geçileri yumuşadı
-
20000 de ve 2 yilda bir değişen civic cvt sanziman yağına ne dersiniz??
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X