Şimdi Ara

VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.745
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhabalar herkese iyi çalışmalar dilerim.

VW CC 2013 1.4 TSİ 160 BEYGİR SPORTLİNE

Aracım 126.000 km de.
    Aylık toplamda 3000 km yakin yol yapıyorum.

Aracım da triger yok Zincirli ve en son yapılan bakımda Turbo bakımı yapıldı Partikül falan da temizlendi.

Rot ayari v.b yapıldı
    Turbo bakim yapildi
    Yag bakimi 1000 km once yapildi
    4 adet kis.lastigi ustunde yeni
    Devir daim sıfır degisti bunlar elektrikli
    Pasta cila boya koruma gecen hafta yapıldı

6000 km dir arac bende. Mesela volvo v.b araçlarda 250.000 300.000 km lere kadar kullanıyorlar. Bu araca temiz baksam sürekli bakimlarini yaptırsam 250.000 km ye kadar rahat kullanir miyim yoksa şu km de elden mi cikar diyorsunuz

VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı? VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı? VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı? VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı? VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı? VW CC Ne zaman elden çıkarılmalı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cloudsa -- 10 Şubat 2022; 15:12:55 >

• tamir edip edip kullanın hocam, şu ayarda bir araç bulmak çok zor artık.. bunu satıp aynı kaliteyi ya da bir üstünü yakalayacağınız aracı almak için üzerine 100-200 eklemektense max 10-20k civarı sürpriz arıza çıkarsa bile tamir ettirip kullanmanız çok daha mantıklı günümüz şartlarında..

en azından 2-3 sene bir önünüzü görün derim. bu süre zarfında parayı başka yerlerde değerlendirmek daha mantıklı.

Ne bu dsg türküsü tutturmuşlar yine :)

Avrupada ve ülkemizde en çok kullanılan oto. şanzımanına gizlice üretilmiş atom bombası muamelesi yapıyor, otomobil cahillerimiz

Ben zamanında bu cehalete kanmayıp dsg aldım aracım da 2012 model eski araç, buna rağmen 6 senedir ne bir arıza ısıgı ne bir titreme yaşadım 1 kuruş masraf yok

Diyelim ki bu yaygaracıların iddiası gerçekleşti bozuldu şanzıman :) Hemen ip bulup kendmizi mi asacağız :) gidersin her yer dsg ustası parçası dolu yaptırır devam edersin yola asla der otomatiklerden fazla masrafı yok

Yahu bir şey bilmiyorsanız yorum yapmak zorunda değilsiniz. Araç ne derece temiz bilemem ama artık arabayı satayım üstüne biraz para koyayım daha iyisini alayım devri bitti.

DSG şu bu adamı korkutup boşuna araç sattırmayın. Bunu satsa aynı kalitede aynı km durumunda aynı sınıf hangi aracı alabilecek? Diyelim ki alamadı o zaman üstünü siz mi tamamlayacaksınız?

Biri de 2.0 araç önermiş. Yahu aradaki MTV farkı 6 bin. Her sene 2-3 kere DSG yaptırsan 6 bin ediyor.

Bu mantığı anlamak mümkün değil. Dsg masraf çıkarırsa diye korkup en az 100 bin üstüne araç almayı öneriyorlar :)

Dünyadaki tüm araçlar masrafsız sorunsuz yağ koy git gibi, bir tek vw grup dsg diye bir şanzıman üretmiş alanın ocağı sönüyor foruma göre :)

Foruma göre böyle gerçeğe göre olanı söyleyeyim: Ülkemizde en çok tercih edilen kolay satılan şanzıman dsg.

Bunun yanında kolay kolay olmaz ama arıza durumunda tamiri en kolay ve en ucuz otomatik şanzımanların başında gelir

• Dsg sanzuman oldugu için hemen elden çıkarmalısınız diyebilirim. Dsg şanzuman ve olası masrafları söz konusu oldugunda dert ettiğiniz/ saydıgınız şeylerin çok da bir onemi yok

• Aracın zaten bakımlarını yaptırmışsınız, bildiğiniz araç ben olsam binmeye devam ederdim. Satıp sıfır araç almayacaksanız alacağınız araçta da riskler olacak. Devirdaim orjinalse sorun olmaz, tek ihtimal dsg. O da geçen sene dışarda işçilik dahil 5bine kavrama yağlar vs değişiyordu. Son kurlar ile ne oldu bilmiyorum tabii.

• tamir edip edip kullanın hocam, şu ayarda bir araç bulmak çok zor artık.. bunu satıp aynı kaliteyi ya da bir üstünü yakalayacağınız aracı almak için üzerine 100-200 eklemektense max 10-20k civarı sürpriz arıza çıkarsa bile tamir ettirip kullanmanız çok daha mantıklı günümüz şartlarında..

en azından 2-3 sene bir önünüzü görün derim. bu süre zarfında parayı başka yerlerde değerlendirmek daha mantıklı.

• yenileme imkanınız varsa dostun eskisi malın yenisi..hemen değiştirin modeli ve km si ilerlemiş..

paranız yoksa sizinle yaşlanabilir o denli.

• 150.000'den sonra elden çıkar vw ne yapacağı belli olmaz

• Dsg varsa hemen sat düşman başına
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kapısı kopuyor bunların kazada. Durması bile hata bunun

• Düzenli bakımlarını yaptıktan sonra ve düzgün kullanılırsa 300 binde yapar 400 binde.Kullanım şekli çok önemli tabii.Bu araç 160 bg insanı ister istemez biraz gaz basmaya tahrik ediyor
  • Çıkartabileceği tek büyük sorun Dsg.Ben olsam binerdim
  • hayatında dsg kullandın mı ?

113 bin km dir. yağını bile değiştirmedim.

• ha şunuda söyleyim.

dsg kadar kullanımı keyifli ve tamiri ucuz başka bir otomatik şanzıman yok.

yetkili servis mekatronigi komple değiştiriyor 20.000 oysa özel servislerde kart yandığısa 1500 tüp pleyti kırdıysa yeni pleyt 1200 tl.

çıkaracağı arıza belli ve ustası bol. parçaları n11 de bile var.

• Ne bu dsg türküsü tutturmuşlar yine :)

Avrupada ve ülkemizde en çok kullanılan oto. şanzımanına gizlice üretilmiş atom bombası muamelesi yapıyor, otomobil cahillerimiz

Ben zamanında bu cehalete kanmayıp dsg aldım aracım da 2012 model eski araç, buna rağmen 6 senedir ne bir arıza ısıgı ne bir titreme yaşadım 1 kuruş masraf yok

Diyelim ki bu yaygaracıların iddiası gerçekleşti bozuldu şanzıman :) Hemen ip bulup kendmizi mi asacağız :) gidersin her yer dsg ustası parçası dolu yaptırır devam edersin yola asla der otomatiklerden fazla masrafı yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Melikşah_38 -- 13 Şubat 2022; 12:31:13 >
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

Kullandım :) faal olarak 3 yıldır iş aracı olarak kullanıyorum saatli bomba özellikle İstanbul trafiğinde başka soru :)

• hocam kaç konu daha açıp arabayı satsam mı diye sormayı düşünüyorsun?
  • atrix1212 kullanıcısına yanıt

biraz daha değiştirmez iseniz kucağınızda kalabilir hocam :)

• Bunu satıp üzerine biraz daha koyup 2017 veya 2016 model 2.0 tdi 4motion passat alabilirsiniz.

Hem performans artışı yaşarsınız hemde dsg şanzımandan yana kafanız rahat olur.

(2.0'da kullanılan dsg vites daha sorunsuz 1.4'lere göre.)

• ezimuse kullanıcısına yanıt

dsg eğer 6 ileri ıslak kavrama değilse değiştirmesine gerek yok, ama 6 ileri ise evet dediğin konuda haklısın

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.