arkadaşlar ben geri görüş kamerası taktırdım ama daha arkadakı arabayla arada 30-40 cnmvarken kamera nerdeyse yanaşacağım arabanın plakasının içindeki sayıları gösteriyor. yani kameram dürbün gibi uzağı hemen yakına getiriyor. bu durumu nasıl düzeltebilirim acaba? |
Geri Görüş Kamerası Yakınlık Ayarı
Geri görüş kamerası, araç kullanırken görüş alanını genişletmeye ve park etmeyi kolaylaştırmaya yardımcı olan önemli bir güvenlik özelliğidir. Ancak, bazı durumlarda kamera araçtan çok yakın nesnelere odaklanarak net bir görüş sunmayabilir. Bu sorunu gidermek için geri görüş kameranızın yakınlık ayarını yapmanız gerekebilir.
Geri Görüş Kamerası Yakınlık Ayarı Nasıl Yapılır?
Geri görüş kamerası ayarları, araç modelinize ve kullandığınız multimedya sistemine bağlı olarak değişebilir. Yine de, çoğu araçta aşağıdaki adımları izleyerek yakınlık ayarını yapabilirsiniz:
- Geri görüş kamerasını etkinleştirin: Aracınızın vitesini geri vitese takarak geri görüş kamerasını etkinleştirin.
- Ayarlar menüsüne erişin: Multimedya sisteminizin ayarlar menüsüne gidin.
- Geri görüş kamerası ayarlarını bulun: Ayarlar menüsünde, genellikle "Geri Görüş Kamerası" veya "Kamera Ayarları" olarak adlandırılan bir seçenek arayın.
- Yakınlık ayarını seçin: Geri görüş kamerası ayarları içinde "Mesafe Ayarı", "Yakınlık Ayarı" veya benzer bir seçenek bulmalısınız.
- Mesafeyi ayarlayın: Mesafe ayarını kullanarak kameranın odaklanmasını istediğiniz mesafeyi seçin. Çoğu araç için optimum mesafenin 0,5 ila 1 metre arasında olduğu kabul edilir.
- Ayarları kaydedin: Yakınlık ayarını yaptıktan sonra değişiklikleri kaydettiğinizden emin olun.
Android Teyp Geri Görüş Kamerası Ayarları
Android işletim sistemine sahip multimedya sistemlerinde geri görüş kamerası ayarları farklılık gösterebilir. Genellikle aşağıdaki adımları takip etmeniz gerekecektir:
- Kamera uygulamasını açın: Android cihazınızda kamera uygulamasını açın.
- Ayarlar simgesine dokunun: Ekranın sağ üst köşesindeki ayarlar simgesine dokunun.
- Geri görüş kamerası ayarlarını bulun: Ayarlar menüsünde "Geri Görüş Kamerası" veya "Kamera Ayarları" olarak adlandırılan bir seçenek arayın.
- Yakınlık ayarını yapın: Yakınlık ayarını yukarıda açıklanan adımları takip ederek ayarlayın.
Geri görüş kameranızın yakınlık ayarını yapmak, net bir görüş alanı elde etmenize ve park etmeyi daha kolay ve güvenli hale getirmenize yardımcı olacaktır.