Şimdi Ara

Trafik kazasına karıştım arabamı nasıl nerede yaptıracağım? [Arabaya bi daha vurdular :D] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
57
Cevap
2
Favori
3.051
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Arızası vardı hatırlarsan egr soğutucusu değişti sorun düzeldi şuan bir arızasi yok çok şükür

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Canbey96 kullanıcısına yanıt
    Hocam şu meşhur P2002 dpf hatası veriyordu direk dimi? Sensörleri değiştirdiğiniz ve rejenerasyon yaptığınız halde yanıyordu.

Egr soğutucusu değiştirilmesi gerektiği yazıyordu yurtdışında vay be gerçekten doğruymuş. Çözülmesine sevindim hocam. Benim de arıza lambam hâlen yanıyor dpf orjinal sensörler orjinal fakat dpf uygun değil diyor.

Egr soğutucusunu alacağım ben de inşallah

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşimizin kaskosu olsa surec nasil olacakti arkadaslar?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MeGaDave06 kullanıcısına yanıt

eksperin görevi o :) yani bir parçanın değişim/tamir kararı ve bunun için ne kadar ödeme yapılacağını eksper belirliyor. Teoride sigorta şirketlerinin kullanıcıları mağdur etmemesi için var bu sistem ancak esnetiliyor. Kasko ise daha cömert, trafiğin cebinde akrep var gibi. Tabi böyle olmasa kasko yaptıranların sayısı da düşerdi.

Şöyle bir şey oldu mesela, arkadaşın arabasına biri çarptı. Ön çamurlukta göçük oldu boyada bir şey yok. Araştırdık Alim Ustaya götürdük (hala öyle mi bilmiyorum da Ankaranın en meşhur göçükçüsüydü), adam dosyayı açtı vs eksper geldi, rakamları hatırlamıyorum ama neredeyse eksperin verdiğinin iki katını istiyordu usta. Eksperle konuştuk ettik biraz daha arttırdı ama kesinlikle ustanın istediği rakamı vermedi. Bizimde içimize sinmedi başka yerde boyasız yaptırmak, boyacı yaptı. Esas saçmalığı söyleyeyim toplamda sigortadan çıkan para daha çok oldu boyatınca, dediğim gibi her işlemin üç aşağı beş yukarı belli rayiçleri var zaten. Boyalı olunca mesela ekstradan sök tak işçiliği yazıldı gibi. Eksper kazınmış ve macunlu fotoğraf istedi mesela kandırmayalım diye.

Bu arada farklı bir eksper isteme hakkınızda var, aynı hak sigortada da var.

• Lawy L kullanıcısına yanıt

İşlemler kasko üzerinden yürütülür, yani onarımı kasko yapar sonrasında kasko rücu ederek karşı tarafın sigortasından alır hasar bedelini.

Buradaki fark aynı hasara trafik sigortası 3 lira öderken, kasko 5 lira ödeyebilir. Trafik sigortası size 3 lira öderken kaskoya 5 liranın lafını yapmaz.

Yani mesela farın ayağı kırıldı, ya da tamponda yırtık oldu. Trafik sigortası büyük ihtimalle tamir ister, kasko ise değişimi genelde kabul eder. Trafik sigortasının (çoğu durumda) yan sanayi parça hakkı var, (genişletilmiş) kasko orijinal parça öder.

• 2022 haziranında kaskosuz arabaya binmek mi kaldı ya, böyle anlaşmalı servisi çakarlar adama. Yan sanayi parçalara kalmazsanız iyi. Geçmiş olsun.

• Vallahi kaskonun gözünü seveyim.

Kasko olsa süreç şöyle işleyecekti.;

2 sene önce arkadan vurdular tampon kırılmıştı.

Hiç uğraşmadım aradım kaskoyu yapan sigortacımı dedim böyle böyle. Zaten 10 yıldır aynı yere kasko yaptırıyorum.

Abi sen bişeye karışma şimdi sana numara atacağım ara orayı çekici iste, gerisini hallederiz dedi.

15 dk sonra çekici geldi.

Tutanaklar tutuldu.

Yetkili servise götürüldü araç. Beni kaza yerinden yetkili servisin aracı aldı.

5-6 saat sonra servisten bir arkadaş aradı.

Hocam onarıma başlıyacağız, tampon siparişi vereceğiz işlemler 1 hafta sürer bilgin olsun dedi.

Ne gerekiyorsa yapın kardeşim dedim.

Banada kasko firması tarafından 1 haftalık araç hazır olana kadar ikame araç verildi.

Nitekim sonuç çıktı %100 diğer araç kusurlu bulundu.

Benim aracımın tamponu orjinali ile değişti.

Kaskom karşı tarafın sigorta şirketine faturayı rücu ettirmiş.

Aracımda 9.500 liralık tramer kaydı için, birde değer kaybı davası açıldı.

1 hafta içinde herşey oldu bitti ne karşı tarafla muhattap oldum, ne sanayi sanayi gezdim, ne eksperle muhattap oldum.

Çiçek gibi, çiçek.

Yani kasko yaptırabiliyorsanız değil, muhakkak yaptırın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Haziran 2022; 7:39:3 >

• OzzY® O kullanıcısına yanıt

Cok aciklayici oldu teşekkürler hocam, aç kalsak da kasko yaptıracağız o zaman

• Yahu zaten kasko poliçesi tutsa tutsa yıllık 10 bin lira tuttu diyelim.

Hocam yıllık 10 bin liradan bahsediyoruz.

Şu enflasyon şartlarında aylık 833 lira yapar. Çok komik bir rakam.

Sigara içenler bunun azıcık daha fazlasını veriyor o paraya.

Altımızdaki arabalar artık ucuz arabalar değil.

Ben kaskoyu 3 ay önce yeniledim. Geçen sene 1700 lira ödemiştim full kasko 2,5 milyon liraya imm klozu vardı. Dedim hocam dahada yükselt trafikte artık en kötü araba 200 bin yeni bi bmw, mersoya vursak 5 milyon, çıkar sen onu 10 milyona dedim. Enflasyon farkı vs 3600 lira çıktı. Al dedim güzel kardeşim çek karttan.

3600 liraya yani aylık 300 lira gibi komik bir rakama kendimin ve trafikte vurabileceğim araçların maddi hasarlarını garanti altına almış oldum.

Bu arada arabam 2012 Auris. Sıfır aldığım günden beri kasko yaptırmadığım gün olmadı. 10 yıldır 2 sene önce kaza yaptım ondada arkadan vurdular.

İşin özünde ya kardeşim 10 yıldır kasko yapıyorsun boşa para veriyorsun diyebilirsiniz. Alakası yok. Kafam rahat oturuyorum koltuğa.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Haziran 2022; 7:45:53 >

• Cloud Nine kullanıcısına yanıt
    Teşekkürlerr hocam güzel süreç olmuş. Değer kaybı davası neden açıldı acaba? 9500₺ tramer işlendi diye mi? Yoksa otomatik açılan bir şey mi o

Aynen karşı taraf %100 kusurlu olduğu için tramer ve araçta hasar kaydı oluştuğu için.

Kasko firmasının avukatları soruyor. Siz bişeye karışmıyorsunuz dediler bana.

Tabi onlarda bu işten para kazanıyor.

Bende açın dedim.

Dava açıldı 2,5 ay sonra karşı sigortadan 9.500 liralık hasar kaydı davasına 5.600 lira para alındı benim hesabıma yattı. Hesapta 5.600 lirayı görünce hayırdır inşallah ne bu para acaba demiştim. 2 sene önce 5.600 lira iyi paraydı şimdinin 20 bini sayılır :)

Belkide 7.000 felan yattı avukan içinden 1.400 lira felan aldıysa :)

Tabi karşı tarafın sigorta poliçesi 2 bin liraysa bir dahaki poliçede 5 bin lira çıkmıştır :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cloud Nine -- 14 Haziran 2022; 8:58:55 >
  • Cloud Nine kullanıcısına yanıt

sizin kasko hangi firmaydı o zaman?

• Arkadaşlar arabayı bugün ustalarımıza götürmek için çıktım eve dönecektim kırmızı ışıkta beklerken arkamdan bana gene vurdular

Tutanak kağıtlarımız yoktu adam masrafı neyse ben karşılarım dedi şimdi ne olacak? O an adama zaten bana vurmuşlardı demedim şimdi bi kısmını bu adama bi kısmını öncekine mi yaptırayım napayım şok geçiriyorum şuan.

Arabayı kaza gününden sonra ilk kez çıkardım ve yine vurdular şaka gibi

• Lawy L kullanıcısına yanıt

rica ederim, kasko rahatlıktır konfordur. Artık yaptırıp yaptırmamak herkesin kendi kararı/bütçesi. Ancak diyebileceğim Allah kullandırmasın.

Bizim 2006 model grande punto var, o bile kaskolu :)

Dedemin 2010 model corollası var, yeni üzerine aldı hasarsızlık gitti araba 10+ yaşında vs epey yüksek çıkardılar başta istemedi dedem ama sonra ona da yaptırdık.

Bu arada konu ile pek ilgili değil ancak bu kadar kasko vs konuşuldu yukarıda da değinilmiş ihtiyari mali mesuliyet (İMM) konusunu da daha net açıklayalım.

Trafik sigortasının hasar tazminat limitleri çok düşük, 2021 de 43000 tl idi 2022 de 50 küsür bir şey oldu sanırım.

Bu rakam trafik sigortasının karşı taraftaki hasar için ödeyeceği maksimum rakam. Üzerini cepten ödemeniz gerekiyor.

Yani lüks bir araca dokunsanız cepten para çıkacak. Kaskonun İMM klozu bu rakamı da ödüyor. Sigortacılar ne yazıkki kaskoda düşük teklif verebilmek için ilk olarak bu klozdan kesinti yapıyor. Aksine bunun yükseltilmesi lazım :) Anadolu sigortada sınırsız mesela.

Birde son dönemde sadece İMM poliçeleri var, kasko yapmadan sadece İMM kapsayan poliçe düzenleniyor, en azından bunun alınması şart bence trafikte gezen arabalar için.

O arabayı iç dış güzel bi yıkat kardeş 😃

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

tekrar geçmiş olsun Trafik kazasına karıştım arabamı nasıl nerede yaptıracağım? [Arabaya bi daha vurdular :D] 

bu tip durumlarda adamlar ulaşılmaz olabiliyor ya da çıkan tutara itiraz edebiliyor ancak eksperle usta anlaşamazsa ekstra bir kaynak çıkmış oluyor :)

ben Kasımda 1 karış yeri boyatmaya 400TL verdim o yüzden mümkün değil bırakmam ya parayı almadan ya da tutanak tutmadan.

Trafik kazasına karıştım arabamı nasıl nerede yaptıracağım? [Arabaya bi daha vurdular :D]

• OzzY® O kullanıcısına yanıt
    Hocam kimliklerimiz ruhsatlarımız fotoğraflarımız var birbirimizde beyfendi siz götürün masrafı neyse ben karşılarım dedi ve kendi sigorta kağıdınıda whatsapptan attı bana. Sıkıntı bi durum olacağını sanmıyorum?

Ben bu kişininde sigortasını aradım dedi ki önceki kazadan dolayı onun eksperi önce gelecek o ekspere de durumu anlatacaksınız eğer o bizim de yani ikinci kazanızın eksperini isterse çağıracak dedi. Önce oranın dosyası açılacak sonra bizimkisi dedi

• HK-416 kullanıcısına yanıt
    Hocam vallaha billaha oturduğum yerde iyi yıkatan hiçbir yer yok gibi yani iç dış yıkamaya birisi 70₺ istiyor avmler deseniz zaten 100 liraya yakın ne yapacağımı şaşırdım

Gerçekten araba her kirlendiğinde iç dış kesin yıkattırırdım bu yılbaşından sonra artan fiyatlardan dolayı malesef hiç yıkattıramıyorum. Araç kozmetiğine çok fazla önem veren biriyim normalde haftada 1 kesin garaja iner arabanın içini silerdim ben

• Kaskosuz şu zamanda araca mi binilir te AllahimTrafik kazasına karıştım arabamı nasıl nerede yaptıracağım? [Arabaya bi daha vurdular :D] 

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.