Şimdi Ara

Kurusıkı Tabanca Cezası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
32
Cevap
0
Favori
13.629
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, yasaya uygun turuncu şeritli kurusıkı tabanca alacağımda. Emniyete filan kayıt ettireceğim. Dışarda filan taşınmayacağını biliyorum zaten polis misin asker misin belinde kabadayı gibi silah taşıyacaksın bunun bilincindeyim. Ben maçtan sonra çatıya çıkıp 2-3 el atmak istiyorum havaya. Bunun herhangi bir cezası veya yaptırımı oluyor mu?

• Susturucu tak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burzum.

Susturucu tak

İşte konudışı farkı :D
  • Çok sayıda ruhsatsız kurusıkım var. ama ben bile meskun mahallede silah atılmayacağının bilincindeyim

ha meskun mahallede kurusıkı atarsan ne olur? polis bulursa hoplatır. ama bulamaz sıkıntı yapma
  • quote:

Orijinalden alıntı: Binyamin Netanyahu

Çok sayıda ruhsatsız kurusıkım var. ama ben bile meskun mahallede silah atılmayacağının bilincindeyim

ha meskun mahallede kurusıkı atarsan ne olur? polis bulursa hoplatır. ama bulamaz sıkıntı yapma

Zaten bizim oralar şikayet edecek bir yer değil. Dediğim gibi sadece maçtan sonra 2-3 el havaya sıkmak için kullanacağım. Diyelim ki şikayet geldi, polis evi arayabilir mi?
    Bende bir şey omayacağından eminim yani kimse sallamaz poliste sallamazda, sadece olası bir durumu öğrenmek istedim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrytekGame

quote:

Çok sayıda ruhsatsız kurusıkım var. ama ben bile meskun mahallede silah atılmayacağının bilincindeyim

Zaten bizim oralar şikayet edecek bir yer değil. Dediğim gibi sadece maçtan sonra 2-3 el havaya sıkmak için kullanacağım. Diyelim ki şikayet geldi, polis evi arayabilir mi?
    Bende bir şey omayacağından eminim yani kimse sallamaz poliste sallamazda, sadece olası bir durumu öğrenmek istedim...

Silah atarken dikkatlı olmanı öneririm o zaman birine gelecek diye değil kurusıkıyla yakından ateş etsen bile zarar vermez. Gürültü kirliliği yapıyor. millet sınava hazırlanıyordur. çocuğu uyuyordur. mesaiden yeni çıkmıştır. uyuyacaktır. vs.

Savcılık izni olmadan arayamaz evi kurusıkıyı bulsa dahi ruhsatı olduğu için sıkıntı çıkmaz. ruhsat işini bilmiyorum. daha önce yaptırmadım. ama faturası yetiyor diye biliyorum. ve ruhsat olsa dahi evde için dolu şekilde tutamazsın diye biliyorum.

Zoraki al elinde patlamasın silah

• Abimde var her zaman sıkıyoruz evin önünde şikayette ediyolar polis geliyo sizmi sıktınız diyo yok diyoruz gidiyo
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Pompalı tüfek tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Tüfekle gezen polisler
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • CrytekGame kullanıcısına yanıt
    Yav havaya sıkınca ne olacak?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

Silah atarken dikkatlı olmanı öneririm o zaman birine gelecek diye değil kurusıkıyla yakından ateş etsen bile zarar vermez. Gürültü kirliliği yapıyor. millet sınava hazırlanıyordur. çocuğu uyuyordur. mesaiden yeni çıkmıştır. uyuyacaktır. vs.

Savcılık izni olmadan arayamaz evi kurusıkıyı bulsa dahi ruhsatı olduğu için sıkıntı çıkmaz. ruhsat işini bilmiyorum. daha önce yaptırmadım. ama faturası yetiyor diye biliyorum. ve ruhsat olsa dahi evde için dolu şekilde tutamazsın diye biliyorum.

Zoraki al elinde patlamasın silah

Eyvallah dostum bilgilendirdiğin için baya bilgilisin bu konuda. Zaten şey de soracaktım.

Zoraki 918T mi Retay Dessert Eagle mi alayım diyecektim. Sende böyle diyince Zoraki almaya karar verdim.

Edit: Alacağım yer de en iyi kurusıkı tabanca zoraki modelleridir demişti. Birde YAS IRON mermiyi önerdi. Birde faturası ruhsat yerine geçiyor fakat daha uygun olmasını istiyorsan gidip emniyete de işlettiyorsun. Ha işletmesen ne olur bi şey olmaz ama yine de işletmekte fayda var.

@Redmajor
    Ne yapayım, gerçek silah alıp adama sıkıp öldüreyim mi? Allah Allah ya. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrytekGame -- 2 Ocak 2016; 11:24:18 >

• Öyle havaya sıkıp gürültü kirliliği yapıpta milletin hakkına girmeyin derim ben yine de..
  • quote:

Orijinalden alıntı: farego

Öyle havaya sıkıp gürültü kirliliği yapıpta milletin hakkına girmeyin derim ben yine de..

Mantıklı yorum teşekkürler. En olmadı, yani en olmadı, boş bi arazide filan deşarj olmak için kullanırım. :) Ama ben sadece çatıda kullanırsam yani ne olur diye merak edip açmıştım konuyu.
  • Kabadayi degilmis
    Mactan sonra catiya cikip atacakmis

Silah sıkmak nasil zevk verir veya sevinc gosterisidir aklim almiyor arkadas. Git poligonda gercegini sık aticilik yap hedef vur eyvallahta gecenin korunde catiya cikip havaya kurusıkı sıkmak nasil bir sey.

• Havalı tüfek alıp atıcılık yaparsan daha çok zevk alırsın. gamo öneririm
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: farego

Öyle havaya sıkıp gürültü kirliliği yapıpta milletin hakkına girmeyin derim ben yine de..

Mantıklı yorum teşekkürler. En olmadı, yani en olmadı, boş bi arazide filan deşarj olmak için kullanırım. :) Ama ben sadece çatıda kullanırsam yani ne olur diye merak edip açmıştım konuyu.

Anlayışınız için teşekkürler.
    Ama gerçekten kul hakkının var olduğuna inanan bir insan ve bu inancı içinde taşıyan birinin bu şekilde yüzeysel düşünmek yerine derinsel düşünmesi daha mantıklı olur.
    Hani her şey ilk başta görüldüğü gibi olmamalı.
    Detaylı düşünecek olursanız,

Kimlere zarar verebilecek olanlarında farkına olursunuz.

Misal, yeni doğmuş bebeğin uykusundan korkarak uyanmasına sebebiyet verebilirsiniz?
    Kalıcı bir korku yaşamasına sebebi olabilir.
    Hasta bir insanı korkutup, kalbini durdurabilirsiniz
    vb bir sürü şey.

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Kabadayi degilmis

Silah sıkmak nasil zevk verir veya sevinc gosterisidir aklim almiyor arkadas. Git poligonda gercegini sık aticilik yap hedef vur eyvallahta gecenin korunde catiya cikip havaya kurusıkı sıkmak nasil bir sey.

Kardeşim kusura bakmada silahı kullanmayacaksan, ne diye satın alırsın ve niye satılır? Önce bunu bi sorgula derim. (Kurusıkı'dan bahsediyorum)
    Burda ben sadece, yasak mı değil mi onu öğrenme çabasında açtım. Senin gibiler gelip lapin gibi atlarlar konuya. Eğer, tam bir cevap alırsam ona göre hareket edeceğim. Burda amaç, çatıya çıkıp sıkmak değil. Çatıya çıkıp sıksam, herhangi bir yaptırımı olur mu cezası var mı yasak mı? Bunu öğrenmek yasaksa kullanmayacağım bu kadar basit.

Laga luga yapma kardeşim. Herkesin zevkleri farklıdır bunu unutma.

• quote:

Orijinalden alıntı: S,W,A,T

Kabadayi degilmis

eleştirmiş de bir örnek vereyim, silahları hiç sevmezdim merakımda yoktu ama askerden sonra silahlara bakışım değişti, bunu ego veya kabadayılık olarak düşünme tuhaf bir şekilde insanı rahatlatan bir tarafı var.
  • Kuru sıkının ruhsati faturasidir.
    Cezasi var tabi.
    Soyle bir durum da var, birisine kurusıkı silah cektin, o seni gercek silahi ile yaralarsa veya öldururse nefsi mudafa devreye girer diye biliyorum

Ekleme;

Ben de zamaninda aldim. Almak icin 18+ ve sicilinin temiz olmasi gerekiyor. Sadece köyde kullandim, valizde tasirken bile korkuyordum acikcasi. Hatta kargo subesinden almaya gittim geldim, o yol bitmedi gibi.....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi birkuşgibi -- 2 Ocak 2016; 12:24:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DevrimSeven60

Kuru sıkının ruhsati faturasidir.
    Cezasi var tabi.
    Soyle bir durum da var, birisine kurusıkı silah cektin, o seni gercek silahi ile yaralarsa veya öldururse nefsi mudafa devreye girer diye biliyorum

Ekleme;

Ben de zamaninda aldim. Almak icin 18+ ve sicilinin temiz olmasi gerekiyor. Sadece köyde kullandim, valizde tasirken bile korkuyordum acikcasi. Hatta kargo subesinden almaya gittim geldim, o yol bitmedi gibi.....

Evet dediğin doğru, onu biliyorum. Yani birine kuru sıkı çektin o da gerçek silahla seni öldürse nefsi müdafaaya girer. Fakat öyle bi durum söz konusu olmaz benim açımdan. Ya şimdi tam öyle olmasada kurusıkı son yasalarla birlikte oyuncak silahtan farksızlaştı. Yani tamam kurusıkının da yaralama ihtimali var yakın mesafeden de salak değilsen zaten adli dengende yerindeyse durduk yere kimse özelliklede kurusıkı çıkarmazsın yani neticede kurusıkı da olsa bu elma şekeri değil. :) Neyse konumuz o değil. Ben çatıda şehir içi sayılan yerde kullansam herhangi bi cezası cartı curtu olur mu? Bunu soruyordum da.

"@Farego" 'nun dediklerinden sonra çatıda bile kullanmamaya kanaat getirdim diyebilirim şöyle biraz derin düşününce. Yani doğru ve mantıklı yorum yaptı. Alırım boş araziye gidip deşarj olurum artık. Ama hala, evin çatısında kullanmanın cezası var mıdır onu merak ediyorum.

• CrytekGame kullanıcısına yanıt
    meskul mahallerde ateşli tabanca kullanmak yasak. yani çevreyi rahatsızlık verici ses bombası, torpil vs de kullanmak yasak.şikayet gelmezse sıkıntı yok ama gelirse ceza almazsın ama siciline işlenir bu.

yetkili ağız.
  • quote:

Orijinalden alıntı: metalgardiyan

meskul mahallerde ateşli tabanca kullanmak yasak. yani çevreyi rahatsızlık verici ses bombası, torpil vs de kullanmak yasak.şikayet gelmezse sıkıntı yok ama gelirse ceza almazsın ama siciline işlenir bu.

yetkili ağız.

İşte aradığım cevaplardan biri. Peki dostum, benim sıktığımı polis nerden bilebilir? Neticede evimi arayamaz silah var mı yok mu diye. Silah olsada evde bulundurmak yasak değil bildiğim kadarıyla.

Yasalar buga mı giriyor yani :D

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.