Şimdi Ara

Retay baron kurusıkı tabanca incelemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
1
Favori
14.376
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • snipermuyi'nin tabanca incelemesi bana da ilham verdi ve bende inceleme yapmaya karar verdim.
    Silahımız Retay markasının Baron modeli. Tamamıyla metal,tam boy ,9mm , single action tetik hareketine sahip, emniyeti yok,boş ağırlığı yaklaşık 900 gram.Fiyatı ise ortalama olarak 100 lira.Silahımız sig sauer p228 ile birçok ortak noktaya sahip. Bunların başında dizaynı,emniyeti bulunmaması ve decocking lever barındırması var.Peki nedir bu decocking lever?
    Üstteki fotoğrafta 5 numaralı parça decocking leverdir. Bu parçanın görevi horoz kurulu iken güvenli bir şekilde tetik düşürmektir.Örneğin sürgüyü şarj ettiniz mermiyi namluya sürdünüz fakat hemen ateş etmeyecekseniz decocking lever aracılığıyla igne düşürmeden güvenli bir şekilde tetik düşürürsünüz ve kazara ateşlemelerin önüne geçmiş olursunuz.

Bende ki silaha dönersek silahın genel hatları:
    Silahın boyası pek kaliteli değil.Alacaksanız kesinlikle siyah alın krom kaplamada sökülmeler hemen başladı.
    Silahım yaklaşık 400 atım gördü.Kullandığım mermiler özkursan iron ve özkursan brass'tı.
    400 atım sonrası namluda ki turuncu boya silindi fakat yakında oje vb. birşeyle yeniden turuncuya boyamayı düşünüyorum.
    Silahın sökülmüş hali.Sahra sökümü ve takımı oldukça basit video koyma imkanım olmadığı için koyamıyorum.

Sonuç olarak silah tam bir fiyat performans silahı.100 lira gibi makul fiyatlı bir tabancadan beklenmedik bir performans sergiledi.Uygun fiyata uzun vadeler kullanabileceğiniz bir tabanca bakıyorsanız ve silahın kozmetiğine çok önem vermiyorsanız tam sizlik bir tabanca. Artı ve eksi yanlarını sayarsam ;

ARTI YANLARI
    +Fiyatı
    +Güvenilirliği
    +Decock lever bulundurması
    +Sig sauer p228 benzeri dizayn
    +Mermi seçmemesi
    EKSİ YANLARI
    -Kalitesiz boya
    -Plastik kısımların verdiği kalitesizlik hissi
    -Ağırlığı
    -Havai fişek aparatı takılamaması

Silah hakkında her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.

• Hocam güzel bir inceleme olmuş. Sade ve net. Fakat saatin 3'ünden midir nedir aklıma bir soru takıldı.

Kuru sıkı tabanca ne işe yarar?
  • Bildiginiz gibi namludan herhangi birsey cikmiyor kurusiki tabancada. Kurusiki tabancalarin kullanim amaclarini maddelersem soyle diyebilirim :
    - ulkemizde gercek tabanca almak zor oldugu icin tabanca kullanma hevesini almak icin kullanilabilir.
    -silahla daha ilk tanisanlara tetik disiplini, silah sokme takma gibi genel hatlari ogretilirken kullanilabilir.
    -havaya ates eden sehir magandalarinin gercek silah yerine kurusiki ile hevesi almalari saglanirsa maganda kursunu riski ortadan kaldirilir.
    - koleksiyon amaciyla kullanilabilir.
    - kampcilar , ciftciler yaban hayvani kacirmada kullanir.
    - ucuna takilan bir aparat sayesinde isaret fisegi atmak icin kullanilabilir ki bu hayat kurtarici olabilir kimi zaman.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam sizi can-ı gönülden tebrik ediyorum. bugün içinde fotoğraflarını çekip bende koydum. inşallah bende bugün hepsini halledecem.
  • quote:

Orijinalden alıntı: afy61

Bildiginiz gibi namludan herhangi birsey cikmiyor kurusiki tabancada. Kurusiki tabancalarin kullanim amaclarini maddelersem soyle diyebilirim :
    - ulkemizde gercek tabanca almak zor oldugu icin tabanca kullanma hevesini almak icin kullanilabilir.
    -silahla daha ilk tanisanlara tetik disiplini, silah sokme takma gibi genel hatlari ogretilirken kullanilabilir.
    -havaya ates eden sehir magandalarinin gercek silah yerine kurusiki ile hevesi almalari saglanirsa maganda kursunu riski ortadan kaldirilir.
    - koleksiyon amaciyla kullanilabilir.
    - kampcilar , ciftciler yaban hayvani kacirmada kullanir.
    - ucuna takilan bir aparat sayesinde isaret fisegi atmak icin kullanilabilir ki bu hayat kurtarici olabilir kimi zaman.

Anladım hocam çok açıklayıcıydı. Ellerinize sağlık.

• Yorumlariniz icin sagolun hocam. Yakinda da blow mini 9 mm'nin incelemesini yapacagim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • güzel inceleme

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kurusıkı Tabanca Cezası
    9 yıl önce açıldı
    Pompalı tüfek tavsiyesi
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Eğer Almayı düşünen varsa sakın almasın kurusıkı alacaksanız birazdaha para biriktirip AtakArms Zoraki moddeliernden birini alın en son alacağınız marka retay olsn ben hem retay eagle hem retay baron aldım çok kalitesiz hemen bozulup kırıldılar
    Blow F92 aldım iyi hala çalışıyor
    Ekol Viper 6inc aldım Polise Kaptırdım Ama onuda tavsiye etmem zoraki R1 daha iyi
    Zoraki 917-T çok memlunum şimdiye kadar tak bir sorun bile çıkartmadı bana
    Zoraki 2918 çok memlunum şimdiye kadar tak bir sorun bile çıkartmadı bana
  • quote:

snipermuyi'nin tabanca incelemesi bana da ilham verdi ve bende inceleme yapmaya karar verdim.
    Silahımız Retay markasının Baron modeli. Tamamıyla metal,tam boy ,9mm , single action tetik hareketine sahip, emniyeti yok,boş ağırlığı yaklaşık 900 gram.Fiyatı ise ortalama olarak 100 lira.Silahımız sig sauer p228 ile birçok ortak noktaya sahip. Bunların başında dizaynı,emniyeti bulunmaması ve decocking lever barındırması var.Peki nedir bu decocking lever?
    Üstteki fotoğrafta 5 numaralı parça decocking leverdir. Bu parçanın görevi horoz kurulu iken güvenli bir şekilde tetik düşürmektir.Örneğin sürgüyü şarj ettiniz mermiyi namluya sürdünüz fakat hemen ateş etmeyecekseniz decocking lever aracılığıyla igne düşürmeden güvenli bir şekilde tetik düşürürsünüz ve kazara ateşlemelerin önüne geçmiş olursunuz.

Bende ki silaha dönersek silahın genel hatları:
    Silahın boyası pek kaliteli değil.Alacaksanız kesinlikle siyah alın krom kaplamada sökülmeler hemen başladı.
    Silahım yaklaşık 400 atım gördü.Kullandığım mermiler özkursan iron ve özkursan brass'tı.
    400 atım sonrası namluda ki turuncu boya silindi fakat yakında oje vb. birşeyle yeniden turuncuya boyamayı düşünüyorum.
    Silahın sökülmüş hali.Sahra sökümü ve takımı oldukça basit video koyma imkanım olmadığı için koyamıyorum.

Sonuç olarak silah tam bir fiyat performans silahı.100 lira gibi makul fiyatlı bir tabancadan beklenmedik bir performans sergiledi.Uygun fiyata uzun vadeler kullanabileceğiniz bir tabanca bakıyorsanız ve silahın kozmetiğine çok önem vermiyorsanız tam sizlik bir tabanca. Artı ve eksi yanlarını sayarsam ;

ARTI YANLARI
    +Fiyatı
    +Güvenilirliği
    +Decock lever bulundurması
    +Sig sauer p228 benzeri dizayn
    +Mermi seçmemesi
    EKSİ YANLARI
    -Kalitesiz boya
    -Plastik kısımların verdiği kalitesizlik hissi
    -Ağırlığı
    -Havai fişek aparatı takılamaması

Silah hakkında her türlü sorunuzu cevaplayabilirim.

Bi ara bunlar saçma atıyor diyorlardı özel mermi falan varmış merminin ucuna saçmayı taktığında kuş falan avlarsın demişlerdi doğrumudur yoksa yalanmı söylediler :D saçma dedikleride havalı tabanca bilyesiydi

• Unfy3 hocam namlunun ortasinda ki demir kesilip kurusiki mermilerinin ucuna bilye yerlestilirse dediginiz yapilabilir dogru. Fakat kurusiki silahlar ustunde her turlu tadilat yasadisidir bu soylediklerimi kesinlikle yapmayi denemeyiniz. Hem tehlikeli hem de yasaktir.

Sn. Hasannazif burada bir emek sarfedip bir inceleme yaptim. Yanlisiyla dogrusuyla herseyi gerekcesiyle birlikte acikladim. Fakat simdi siz gelmis yanlis bir uslupla hicbir gerekce gostermeden retay markasini kalitesizlikle itham ediyorsunuz. Gerekcenizi aciklayabilir misiniz ?

• quote:

Unfy3 hocam namlunun ortasinda ki demir kesilip kurusiki mermilerinin ucuna bilye yerlestilirse dediginiz yapilabilir dogru. Fakat kurusiki silahlar ustunde her turlu tadilat yasadisidir bu soylediklerimi kesinlikle yapmayi denemeyiniz. Hem tehlikeli hem de yasaktir.

Sn. Hasannazif burada bir emek sarfedip bir inceleme yaptim. Yanlisiyla dogrusuyla herseyi gerekcesiyle birlikte acikladim. Fakat simdi siz gelmis yanlis bir uslupla hicbir gerekce gostermeden retay markasini kalitesizlikle itham ediyorsunuz. Gerekcenizi aciklayabilir misiniz ?

Anladım hocam bilgiler için sağolun iyi forumlar

• quote:

Unfy3 hocam namlunun ortasinda ki demir kesilip kurusiki mermilerinin ucuna bilye yerlestilirse dediginiz yapilabilir dogru. Fakat kurusiki silahlar ustunde her turlu tadilat yasadisidir bu soylediklerimi kesinlikle yapmayi denemeyiniz. Hem tehlikeli hem de yasaktir.

Anladım hocam bilgiler için sağolun iyi forumlar

• Mükemmel inceleme olmus teşekkürler

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • herkes videoyu kurusıkı dibinden cekiyor..50 metre 100 metre 500 metre uzaktan ceken olursa.uzaktan ses nasıl duyuluyor ona bakıcam

• bundan var ama retay baronda nasıl bir sorun varsa.yaglasak bile uc sarjor atıs sırasında.bazen ikili bazen uclu atıyor.arızalımı bunlar anlamadım

• Ben hic oyle bir sorunla karsilasmadim ki iki tane retay baron sahibiyim. Bahsettiginiz mesele tetik mekanizmasiyla alakali. Kullanici hatasi olabilir bir kac farkli atici atis yaptiginda da ayni sorun oluyorsa fabrikayla gorusun. Ayrica silahi gereginden fazla yaglamakta bu duruma sebep olabilir. Silahi yaga bulamamak gerek , mumkun mertebe en az miktarda yag ile maksimum temizlik ve bakim hedeflenmelidir.

• Peki hocam baron, 914 ve 2918 arasında bir sıralama yapabilirmisiniz

• hocam kabzeyi söktüm tetik dusurme mandalının yayı fırladı onu geri nasıl takabilirim tarif edermisiniz
  • arkadaşlar bilen varsa tarif ederse çok makbule geçer
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.