Şimdi Ara

Trafik sigortası ve Plaka değişikliği hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5
Cevap
0
Favori
4.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün şehir dışından yeni bir araç aldım İstanbul plaka ve sigorta ücreti fazla çıkmasın diye noterde plaka değişikliğine evet olacak dedim. İzmir de yaşıyorum.

Şimdi nasıl bir yol izlemeliyim? Aracın ruhsatı olmadan plaka değişikliği yapabilirmiyim? Ruhsat şart diyelim, sigorta poliçesi isteniyor. Eski plaka ile de sigorta fazla çıkıyor.

Şuan neyi nasıl yapacağımı kestiremedim. Poliçeyi plaka değişiminden sonra yaptırmak istiyorum boşuna fazla para vermek istemiyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lod0ss -- 28 Temmuz 2017; 0:56:10 >

• Aracın eski plakasına sigorta yaptıracaksınız. Bu sigorta 365 günlük sigorta oluyor.
    Sonra satış belgesi ile Emniyete gidip ruhsatınızı alacaksınız. (sigorta yaptırdıktan 1 dk sonra alabilirsiniz. )
    Sonra sigortacınıza gidip daha önce yaptırdığınız sigortayı iptal edeceksiniz. ( 365 günün kaç gününü kullandıysanız o kadar paranız kesilecek. )
    Son olarak yeni plakanızla sigorta yaptıracaksınız.
  • Eski plaka ile sigorta yapacaksınız, plaka değiştikten sonra da sigortacınızla görüşüp yeni plakaya zeyil ettireceksiniz sigortayı, tekrar fiyat çıkacak, fazlası eksiği varsa ona göre tekrar hesap görülecek. Muhtemelen siz 34 olarak yaptırıp daha sonra 35'e çevireceğiniz için zeyil sonrası size bir miktar para iadesi yapılacaktır.
  • Bildiğim kadarıyla eski sahibinin yaptirdigi sigorta 10-15 gün arasi yeni ruhsat cikasiya kadar geçerli. O zamana kadar plakada cikar zaten. O sure bittiginde zaten kendi sigortani yaptirmis olursun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mfeker89 -- 29 Temmuz 2017; 0:54:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mfeker89 kullanıcısına yanıt
    Bu sadece kaza durumunda geçerli sigortadır. ( 10 gün ) Bunun dışındaki yasal durumlar için (emniyetten ruhsat almak dahil) sigorta yaptırmak gerekir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.