Şimdi Ara

Askerlikte yatacak olan aracın trafik sigortası ile ilgili

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
904
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aralık 2012 de kısmetse kısa dönem askerim. Aracımı 5 ay boyunca otoparkta yatırmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında kasko yaptırmayacağım. Ancak trafik sigortasını da yaptırmazsam bir sorun olur mu?

(vergiyi ödemek zorundayım yoksa gecikme faizi v.s varmış)
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >

• Bence kasko yaptırın aklınız kalmasın
  • aklım neden kalsın ki? çalınır falan diye mi ?
  • Her iki poliçede de hasarsızlık indirimi iptal olur diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: degobar

Her iki poliçede de hasarsızlık indirimi iptal olur diye biliyorum.

hadi ya, bunu öğrendiğim iyi oldu. son kaskomu 500 lira gibi komik bir fiyata yaptırmıştım.. hasarsızlık v.s sayesinde :)
  • Sigorta yaptırmazsanız onunda gecikme faizi var. Ne kadar geç yaptırırsanız sigortanız o kadar yüksek çıkar.
  • daha yeni askere gidiyor iseniz budenli hasarsızlık indirimi alma sebebinizi araştırmalısınız teminatları budamış olabilirler kasko 500tl nedir trafik sigortası 200lerde 20yıl 0 hasarsız poliçeler bu kadar ucuz değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • konuyla alakası yok ama mesaj sayısı güzelmiş
  • Trafik sigortasinin yaptirilmadigi İlk yildan sonra hasarsizlik indirimleri olmadan cikan fiyata yuzde elli zamli sekilde yapiliyor. Yaptirdim oradan biliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: blckhm

Merhaba,

Aralık 2012 de kısmetse kısa dönem askerim. Aracımı 5 ay boyunca otoparkta yatırmayı düşünüyorum. Bu süre zarfında kasko yaptırmayacağım. Ancak trafik sigortasını da yaptırmazsam bir sorun olur mu?

(vergiyi ödemek zorundayım yoksa gecikme faizi v.s varmış)

GEÇEN GÜN BİRİSİNDEN DUYDUM eğer araç bir süre kullanılmayacaksa Trafiğe gidip işlem yaptırıp aracı DONDURABİLİYORSUNUZ yani o geçen sürede muayene sigorta falan duruyormuş. 3 Aylığna dondurduysanız 3 ay erteleniyormuş.. ve ödenen ücrette cuzi bir şey sanırım..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi formex -- 25 Eylül 2012; 18:36:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmiralay

daha yeni askere gidiyor iseniz budenli hasarsızlık indirimi alma sebebinizi araştırmalısınız teminatları budamış olabilirler kasko 500tl nedir trafik sigortası 200lerde 20yıl 0 hasarsız poliçeler bu kadar ucuz değil

hasarsızlık v.b birsürü indirim uyguladı tanıdık bir arkadaş eureko sigortadan. o sebepten bu şekilde uygun geldi. teminatlarda herhangi bir sorun da yok. hatta daha önce (2yıldır) kullandığım aksigorda 1300 tl isterken, müşteri kazanabilmek adına yapılan bir indirimdi bence.
  • Bildiğim kadarıyla belirteyim:

Kasko ve T.Sigortası hasarsızlık indirimini kaybetmemek için 6 ay zaman zarfında kullanmalısınız. Aracımı satmıştım yeni araç ne zaman alacağım belli olmadığından bu konuda Sigorta.net'ten bu bilgi almıştım, yıl 2011.

Trafik şubeden aracınızı trafikten çekebilirsiniz, bu zaman zarfında herhangi bir vergi ve sigorta masrafı yapmazsınız. Trafikten çekme ve tekrar trafiğe sokma işlemleri de ücretli, o da ruhsat yazdırmak için, geçen sene ruhsatta bir harf hatasını düzelttirmeme 60 tl almışlardı. 2009'de de eski bir aracımı hurdaya çıkartmıştık onun içinde 40 tl ödemiştik.

Herhangi bir şey yapmaz iseniz T.Sigortası zamanında yapılmazsa cezalı şekilde ödersiniz, vergi de aynı şekilde ödeme süresi içinde yapılmamışsa herhangi başka tarihte cezalı ödersiniz.

İlgili makamlara bizzat sormak gerek benimde yanlışım olabilir.
  • bencede kasko yaptırın
  • Bildiğim kadarıyla sigortadan faiz çalışıyor ve kasko indiriminizin oranı küçülüyor
    Ayrıca aracı otoparka bırakıcam demişsiniz (Allah korusun hepimizinki)otoparkta yangın çıkar araç çalınır dolu yağar sel olur terör gelir yanlışlıkla falankaskonuz komik bir rakamsa bence 3e5e bakmayın ikisinide yaptırın kafanız rahat olsun şimdiden hayırlı teskereler
  • Valla ben yurtdışında olduğum için olduğum için trafik sigortasını yeniletmemiştim yurda dönerken gümrükte sigorta yaptırmak istedim 825 tl istediler cezalı olduğu için gerisine siz karar verin artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: fbmw

Valla ben yurtdışında olduğum için olduğum için trafik sigortasını yeniletmemiştim yurda dönerken gümrükte sigorta yaptırmak istedim 825 tl istediler cezalı olduğu için gerisine siz karar verin artık

Araba kaç model ve markası neydi?
  • 2009 model era idi
  • arabayı trafikten çektirin bence..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.