Şimdi Ara

Michelin Crossclimate + performans nasıldır arkadaşlar 4 lastik 1600 tl eder mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.105
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Karın çok fazla yerde kalmadığı Çanakkale de yaşıyorum,opel corsa d aracımın lastik değiştirme zamanı geldi ve 195/65/15 michelin crossclimate + almayı düşünüyorum.4 tanesini 1600 tlye buldum.Sizce buna değermi yoksa başka markalara yönelmelimiyim?Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bornova17 -- 8 Aralık 2018; 4:20:45 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yazınizdan düzenli olarak kış ve yaz lastiği değiştirmediğinizi anlıyorum.

Şu lastik su kadar eder mi ? Cevabini vermeden şunu sorayim. Kış lastiğine ihtiyaç var mi ?

Bulunduğunuz bölge, İstanbul Çanakkale Tekirdağ tam 4 mevsim lastiklik, ama kar yağdığında çıkmam, gece yolculuğu yapmam (donma ve yağış ), hızlı kullanmam uzun yola İstanbul'a tekirdag gitmem derseniz, yazlık lastik iş görür.

Ama bunlari yaparım derseniz m+s ve düşük yuvarlanma direnci ile yakıt tasarrufu sinifina gore oldukça sessiz vir lastik olan crossclimate+ olur.

Yalniz michelin cc+ ömrü 35-40bin km'dir. Erimese de sertleşir, malum 4 mevsim lastiği, yaz kış değiş balans yaptirma sok tak , falan hem zaman hem de yaklasik bir 50-100₺ arasinda her sezonda masrafi oluyor. Az km yapan ama güvenliğe önem veriyorsanız ideal olabilir.. daha fazla km yapıyorsanız, birer takim yazlik kislik almak daha makul olacaktır.

• İç anadoluda yaşıyorsanız Crossclimate almayın aldırmayın. Karda işe hiç yaramadığı gibi buzu gördüğü anda yaz lastiğindan hiçte farkı yok. Yaz/Kış yorumu haricinde;

- 60-70 bin km yaptım CC ile. Kış lastiğine geçerken 10bin daha yapar dedi lastikçime 100 liraya verdim. Michellin yumuşak lastiktir silgi gibidir der(dim)ler 30.000km den sonra nerdeyse erime olmadı.

- Hava 10 derece üstündeyse yağmurda yol tutuşu çok iyidir.

- İlk 10.000km de fren mesafesi birazcık uzar sonra kendine geliyor.

- 140km/s ye kadar güvenlidir.

- 3 yıl kadar kullandım (2 yılında kış lastiğide kullandım) yanaklarında eskime çatlama olmadı. Bunda araç yıkatırken lastiklere parlatıcı hiç sürdürmüyor olmamda etkili olabilir bilmiyorum.

Bunlar artılarıydı;

- Kaldırıma sürtünce yarılır diyenler var. Ben hiç sürtmediğimden yanak sağlamlığını bilmiyorum.

- Üzerine küçük çakıllar giriyor ve çıt çıt çıt ses yapıyor.

- Taraklama yapılmış asfaltta arabanın içi titremekten bir hal oluyor. Yol dikine tarakli lastik deseni ise V şeklinde.

- Geçtiğimiz yaz, yaz sıcaklarında çokça patinaja düşüyordu. Eskimesinin payı vardır diye düşünüyorum.

Kısaca: Kış ile ilgili en büyük derdiniz yağmur olacaksa ve deniz ikliminde yaşıyorsanız tam size göre.

• Yazlık lastiğiniz yoksa bence crossclimate almanız Çanakkale için doğru tercih olur. Ama hali hazırda yaz lastiğiniz varsa kışlık almanız daha iyi olabilir.

• Cevaplarınız için çok çol teşekkür ederim,iyi ki varsınız.Aslına bakarsanız karlı havalarda araç kullanmayı pek sevmiyorum,zaten 3-5 gün bişey yağıyor buralara,benim için yağmurda ve kuru zeminde lastiklerin iyi olması önemli.Sizce yaz lastiği alsam idare edermi hangi marka yaz lastiğini tercih etmeliyim? Tektrar tekrar teşekküt ederim cevaplarınız,değerli yorumlarınız için.

• valla az once lastik alarak sizinde muzdarip oldugunuz dertlerden kurtuldum..

istanbuldayim yazin ise şile ağva çanakkale gokçeada yollarina gidip gelirim..

kış lastigini bu sene iatanbulda kar yagmayacağı yagsa bile tutmayacagi hava durumu tahminlerinden takip ettigimden bu sene erteledim.. yaz lastiklerim 48bin km olmustu ve artik taş kesildi.. michelin energy saver plus di.. yalan yok lastikler sertlesti ama ne balon yapti ne kopma oldu.. köy yolları taşli yollar banamisin demedi..

4 mevsim alsammi die dusundum.. arastirmalar sonucu 4 mevsim lastigin kullanma araliklari olarak sicaklik degerleri -10 ile +20 derece arasi.. yani kışın kullanabilirken yazin benim ikamet ettigim alanlarin sicakliklarinin disinda kaliyordu ve lastik deseninden dolayi disli yollarda kopmalar yasanabilcegine cesitli kullanici yorumlariyla kanaat getirdim. ilk yil problem yokken 2. yildan itibaren sikayetlerin arttigi aşikardı.

ama illa 4 mevsim derseniz falken as210 tavsiyemdir. f/p urünü olup Sumitomo firmasi tarafindan Turkiyede Japon makinalari ile uretilmektedir.

ben ise bugun michelin primacy 4 aldim.. kampanya kapsaminda 300tl indirimde tanesi 425 e aldim.. yazlik hankook ventus prime k125 alicaktim ama lastigi bayilerde bulamadim ve michelinin vaat ettigi 18000km fazla kullanim suresi son dakikada caymama sebep oldu..

arac seat leon .. direk yumusadigini hissettirdi.. sessizlesti araç

• Bornova17 kullanıcısına yanıt
    Yazlık lastik almaya karar verirseniz Goodyear efficientgrip performance öneririm. Konfor, sessizlik, yol tutuş ve fiyat/performans olarak çok güzel lastik. Ben geçen yaz continental premiumcontact 6 aldım. Yuvarlanma gürültüsü hariç çok memnunum. Lastiklerin test sonuçlarını aşağıdaki linkten bulabilirsiniz.

www.rezulteo-lastik.com.tr
    Goodyear EfficientGrip Performance fiyatları, lastik testleri, karşılaştırmalar
    http://www.rezulteo-lastik.com.tr/goodyear-lastikler/efficientgrip-performance-lastik/deneme-test-2579214

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    4 Mevsim Lastik Mantıklı mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu sonbaharda lastik fiyatları arttı ancak CrossClimate+ çok daha yüksek oranda arttı. Beklentileri yüksek olan kişileri bu fiyatıyla hayalkırıklığına uğratacağını düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Antor

İç anadoluda yaşıyorsanız Crossclimate almayın aldırmayın. Karda işe hiç yaramadığı gibi buzu gördüğü anda yaz lastiğindan hiçte farkı yok. Yaz/Kış yorumu haricinde;

- 60-70 bin km yaptım CC ile. Kış lastiğine geçerken 10bin daha yapar dedi lastikçime 100 liraya verdim. Michellin yumuşak lastiktir silgi gibidir der(dim)ler 30.000km den sonra nerdeyse erime olmadı.

- Hava 10 derece üstündeyse yağmurda yol tutuşu çok iyidir.

- İlk 10.000km de fren mesafesi birazcık uzar sonra kendine geliyor.

- 140km/s ye kadar güvenlidir.

- 3 yıl kadar kullandım (2 yılında kış lastiğide kullandım) yanaklarında eskime çatlama olmadı. Bunda araç yıkatırken lastiklere parlatıcı hiç sürdürmüyor olmamda etkili olabilir bilmiyorum.

Bunlar artılarıydı;

- Kaldırıma sürtünce yarılır diyenler var. Ben hiç sürtmediğimden yanak sağlamlığını bilmiyorum.

- Üzerine küçük çakıllar giriyor ve çıt çıt çıt ses yapıyor.

- Taraklama yapılmış asfaltta arabanın içi titremekten bir hal oluyor. Yol dikine tarakli lastik deseni ise V şeklinde.

- Geçtiğimiz yaz, yaz sıcaklarında çokça patinaja düşüyordu. Eskimesinin payı vardır diye düşünüyorum.

Kısaca: Kış ile ilgili en büyük derdiniz yağmur olacaksa ve deniz ikliminde yaşıyorsanız tam size göre.
    Lastikte birsey gorunmuyor evet ancak 40.00'den sonra sertlestigi icin bu eksileri yazdiniz. Michelin'lerin tipik ozelligidir. Sertlesir, catlama kolay kolay olmaz ama tabani sertlesince bu titreme ve patinaj eksiler olusur, kisin ege ve marmara icin iyidir ancak erken sertlesir...
    ;))
    Malum Sertlesmeme problemi gibi birsey surekli erken sertlesmesi de bir problem Konuda CC+'dan bahsetmisler. :) ne farki var bilmiyorum tabi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KingOfAnarchy -- 8 Aralık 2018; 16:47:24 >

• Michelin CrossClimate Plus 225/45R17 94W XL lastiklerimi 22binkm dir kullanıyorum
    Kaldırıma çok sert biçimde 3-4 kez çarpmama,sürtmeme rağmen yırtılmadı,balon yapmadı
    Karda başarılı yola çıkılabilir ancak buzda kayıyor
    yaz döneminde sürüşe etki edecek bir performans kaybı yok fren mesafesi orj lastiğine göre az bir şekilde uzar
    yakıt olumsuz bir etki etmedi hissedilecek biçimde
    ilk çıkan seriden daha dayanıklı kopma,parçalanma yaşamadım ancak normal yaz lastiğine göre özellikle önler daha çabuk yıprandı ön arka değişimi yapacağım yakında
    Fazla taş ve çivi topluyor

Ez cümle:Alınır. bekletiniz önemli burada...
    Eğer ben yazın tam bir yaz, kışın tam bir kış performansı istiyorum diyorsanız sizi üzer
    ancak geçiş iklimi olan bir yerde yaşıyorsanız sizi mutlu eder 4 mevsimler içinde bence en iyisi
  • 195 65 15 lastiğe o para çok çok fazla.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 3 yıl, 65.000 km sonrasında Michelin Crossclimate ile yaşadığım tecrübelerimi sizlerle paylaşıyorum. 205/55/16 Toyota Corolla 1,6 Otomatik. Sorularınızı yoruma bırakabilirsiniz.
    Paylaşı Yorumyoutube
    Tekrar Michelin Crossclimate Alır Mıyım?
    https://www.youtube.com/watch?v=r2CNRbBt5p0&feature=youtu.be

• dewr kullanıcısına yanıt
    Hocam primacy4 kullanım tecrübe ve fikirlerinizi paylaşır mısınız? Sanırım 1 senedir kullanmaktasınız. Nedir son durum?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • şuan yukarda yazılan fiyatlar olsa koşarak alırım. tanesi nerdeyse 1000 lira olmuş :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.