Şimdi Ara

Clio 4 lastik önerisi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
4.289
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Aracın gerek muayeneye sokmam gerektiği gerek eski lastiklere güvenmediğimden lastikleri değiştirmeye karar verdim neredeyse 5 senedir aracın üzerinde

jantlara ve araca uygul olarak 195/55/r16 lastik bakıyorum

izmir de yaşıyorum epeyce de araştırdım fakat karar veremiyorum lastik fiyatları da almış başını gitmiş elin amerikalısı avrupalısı lastik değiştirirken kararsız kaldıgında kaliteli -standart lastik arasında 10 birim 15 20 30 birim fark ödeyerek tercih yapabiliyor malum tr de pek mümkün değil

izmir de yaşamama rağmen 4 mevsim lastik tercih etmeyi dusunuyorum kışın pek sehir dısına cıkmasam da yazın antalya marmaris mugla taraflarına gidiyorum aslında pek kış görmeyecek araç yine de 4 mevsim alayım diyorum

kleber quadraxer 2 almayı dusunuyorum kullanan var mı acaba aramızda pek yorumuna rastlamadım

https://www.lastikcim.com.tr/kleber-quadraxer-2-195-55r16-91h-xl/

yada paraya kıy kardeş bir kere alıyorsun zaten mi dersiniz

Michelin Crossclimate+

https://www.lastikcim.com.tr/michelin-crossclimate-plus-195-55r16-91-h-xl/

farklı fikir önerilere de açığım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sucktus -- 22 Ocak 2020; 5:20:5 >

• İzmir de yaşıyorsan, 4 Mevsim lastiği ne yapacaksın arkadaşım??? Adam gibi kaliteli bir yaz lastiği al, mesela Goodyear Efficentgrip Performance al. Daha uygun fiyatlı bir lastik istiyorsan, Falken veya Nexen al.
  • İzmirde yasayip kisin dahil cevredeki kiyi bolgelerine gidiyorsaniz 4 mevsim lastikten ne verim.nede guvenlik konusinda performans alamazssiniz.

Yaz lastigi tercihi sizi fazlasi ile memnun edecektir.

Ebat model bazinda fiyatlari ne bilmiyorum ama falkenin ze310 u hem fiyat hemde performans olarak oldukca iyidir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lassa greenways tavsiye ederim, biraz pahalı ama kaliteli sağlam ve yumuşak konforlu lastiktir.

• öncelikle 4 mevsim alırsanız aşırı pişman olırsunuz, izmir için çok yanlış bi tercih olur

conti pc5 veya 6
    sessizlik isterseniz, goodyear EP tavsiye ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • yazlık alın ben de izmirdeyim. ayrıca 195 taban yerine 205 taban bakın daha ucuzlar. benim lastik boyutlarım da sizinki ile aynıydı 205/55/16 aldım. tercihim conti cpc6 oldu.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

yazlık alın ben de izmirdeyim. ayrıca 195 taban yerine 205 taban bakın daha ucuzlar. benim lastik boyutlarım da sizinki ile aynıydı 205/55/16 aldım. tercihim conti cpc6 oldu.
    Hocam bende 195 yerine 205 tercih edeceğim clio'da herhangi bir sıkıntısı olur mu acaba ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW CC 19 JANT LASTİK ÖNERİSİ
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • caspento kullanıcısına yanıt
    yok olmaz. yol tutuş konfor viraj performansı artar yakıt tüketimi 0.4-0.6lt/100km civarı artar

• caspento kullanıcısına yanıt
    kullanımda sıkıntı olmaz ama araştırmalarıma göre muayenede artık sorun çıkıyormuş.. bunu da göz önüne alın sonra muayene için emanet lastik aramayın bende de aynı araç var 195 lik alacağım 100-200 lira için riske girme.
  • 195/55R16 yerine 205/55R16 takmayı düşünenler için geçen sene başında muayenede ağır kusur verip geçirmedikleri uygulamayı sene içinde kaldırdılar. Şimdi lastik ölçülerinin aynı olması yeterli muayenede. 185/65R15 yerine 195/65R15 ölçüsü ile Linea sorunsuz geçti.
    2020 için tekrar bunu ağır kusur yapıp yapmayacakları ise tamamen ilgili bakanlığa bağlı.

Hatta şaşırdığım bir konu da ticari araçlar kış aylarında yaz lastiği ile muayeneden geçebiliyor.

Muayene kısmını bir kenara bırakırsak 195'ten 205'e çıkarak aracın konforu artar, lastik fiyatı düşer, yakıt falan biraz da alınan lastiğe bağlı. 195 ara ölçü olduğundan fiyatı yüksek. Hala nasıl ara ölçü oluyor orası da ayrı mesele. Çıkan tüm B sınıfı araçlar bu ölçülerde.

Önceki aracımda 195 yerine 205 kullanmıştım hem kışlık hem yazlık gayet memnundum. Araç 2012 Kia Rio Sedan'dı.

• Kesinlikle 4 mevsim almayın. Michelin cc konforlu ve sessiz ancak çok sıcakta fazla yumuşuyor ve tutmamaya başlıyor. İzmir’de ve batı Güney sahil şeridinde hata olur.

• 5510gokhan kullanıcısına yanıt
    geçen sene ben sorunsuz geçtim aynı kombinasyon ile. baktıları yer lastiğin yük endeksi, kapı içindeki etikette yazan endeks ile ya aynı yada yüksek olmalı.

• quote:

Orijinalden alıntı: emir.ksk

yazlık alın ben de izmirdeyim. ayrıca 195 taban yerine 205 taban bakın daha ucuzlar. benim lastik boyutlarım da sizinki ile aynıydı 205/55/16 aldım. tercihim conti cpc6 oldu.
    Ordan ettiği kâr yakıt masrafı olarak geri döner.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sönmeyen Arıza Lambası.

Ordan ettiği kâr yakıt masrafı olarak geri döner.

Alıntıları Göster
    Hocam haklısınız ama o farkı bir anda vermekle 40-50k km'de vermek arasında çok fark var.
  • Nokian yaz lastiği tercih ederdim yerinde olsam.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Konu hort olacak ama hangi lastiği tercih ettiniz? Memnun musunuz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.