Şimdi Ara

El freni lambası sürekli yanıyor..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
64.897
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar aracım Peugeot 307 hdi 1,6 110 ve aracım sürekli el freni çekik uyarısı veriyor ve sorun bi türlü geçmedi.. Hidrolik yağı tamam balatalar ve diskler yeni el freni müşürü test edildi yinede değişen bişi yok geriye hidrolik yağı rezervinin içindeki müşür kaldı serviste komple tesisatın değişmesi gerekio gibi bi ibare kullandı oda yaklasık 1000 lira olduğu için pekte verilcek bişi değil sizin önerileriniz yada buna benzer bi sorun yaşayanlarınız varsa sevirinim yardımcı olursanız..

• Yapay Zekanın Yanıtı

El Freni Işığı Sürekli Yanıyor: Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın gösterge panelindeki el freni ışığı sürekli yanıyorsa, bu, el freninin çekili olduğu veya başka bir sorun olduğu anlamına gelebilir. Bu sorunun nedenlerini ve çözümlerini anlamak, aracınızın güvenli ve düzgün çalışmasını sağlamak için çok önemlidir.

El Freni Işığı Neden Yanar?

El freni ışığı genellikle aşağıdaki nedenlerle yanar:

• El freni çekilidir: El freni çekiliyken el freni ışığı yanar.
    • El freni sensöründe sorun vardır: El freni sensörü, el freninin çekili olup olmadığını algılayan ve el freni ışığını buna göre kontrol eden bir bileşendir. Bu sensör arızalanırsa el freni ışığı sürekli yanabilir.
    • Fren hidroliği seviyesi düşüktür: Fren hidroliği seviyesi çok düşükse, bu, el freni ışığının yanmasına neden olabilir.
    • Yıpranmış fren balataları: Yıpranmış fren balataları da el freni ışığının sürekli yanmasına neden olabilir.

El Freni Lambası Sönmüyor?

El freni lambanız sönmüyorsa, aşağıdaki adımları takip ederek sorunu çözmeyi deneyebilirsiniz:

• El freninin çekili olup olmadığını kontrol edin: El freni çekili durumda değilse, el freni sensöründe veya fren sisteminde bir sorun olduğunu gösterir.
    • Fren hidroliği seviyesini kontrol edin: Fren hidroliği seviyesi düşükse, hidroliği uygun seviyeye kadar doldurun.
    • Fren balatalarını kontrol edin: Fren balataları yıpranmışsa, bunları değiştirin.
    • Bir oto tamircisine danışın: Yukarıdaki adımlar sorunu çözmezse, bir oto tamircisine başvurun.

El freni ışığının sürekli yanması, göz ardı edilmemesi gereken bir sorundur. Aracınızın güvenli ve düzgün çalışmasını sağlamak için sorunu en kısa sürede çözmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • El frenini indirdiğiniz zaman bir düğmeye baskı uygular ve bu düğme, göstergenizdeki el freni ikazını söndürür. Kaldırdığınızda ise düğme yukarı kalkar ve ikaz lambası yanar. Aracınız hakkında bi bilgim yok ama bildiğim kadarıyla hemen hemen tüm araçlarda aynı sistem var. Sorunun sadece bundan kaynaklı olduğunu düşünüyorum nedense..

Yok bu değilse;
    El freni işlevini sorunsuzca gerçekleştiriyorsa ve herhangi bir takılma söz konusu değilse, bırakın yanık kalsın. bi zararı yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cem_onur

Arkadaşlar aracım Peugeot 307 hdi 1,6 110 ve aracım sürekli el freni çekik uyarısı veriyor ve sorun bi türlü geçmedi.. Hidrolik yağı tamam balatalar ve diskler yeni el freni müşürü test edildi yinede değişen bişi yok geriye hidrolik yağı rezervinin içindeki müşür kaldı serviste komple tesisatın değişmesi gerekio gibi bi ibare kullandı oda yaklasık 1000 lira olduğu için pekte verilcek bişi değil sizin önerileriniz yada buna benzer bi sorun yaşayanlarınız varsa sevirinim yardımcı olursanız..

dediğiniz parça el freni müşürü ve test edildi sorun yok eet bi sorun ve sakınca çıkarmadı daha allaha şükür ama yol bilgisayarında sürekli hand breake on ve sürekli bi biiip sesi insanı kahredio
  • Ahh 307 ahh. Şu aracın dış tasarımına hastayım fakat gel gör işte kronik sorunlarıyla baş gösteriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ac Schnitzer.

Ahh 307 ahh. Şu aracın dış tasarımına hastayım fakat gel gör işte kronik sorunlarıyla baş gösteriyor.

açıkçası bn aracımdan çok memnunum ve bi sorunu yok çok şükür buda herkezin söz ettiği kronik sorunlardan değil zaten :) önemsiz ama can sıkan bişi sadece oda her arbada böyle sorunlar oluyor zaten kaldıki 307 lerin sorunlu olanları ilk serileri ve 3 kez revizyona girdi bu araçlar bnmki yeni nesil motor yeni nesil tesisat yeni nesil yürüyeni olanlardan 2005 mart sonrası üretimli olanlar gayet alınabilir ve sorunsuzlar..
  • Arka balatalardan birisine taş sıkışmış olabilir. Geri geri gidin birkaç metre. Yine sönmezse balataya bir bakın bakalım içinde birşey var mı.
  • fren hidroliğine bi baktırın hidrolik bitmiş olabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Arka balatalardan birisine taş sıkışmış olabilir. Geri geri gidin birkaç metre. Yine sönmezse balataya bir bakın bakalım içinde birşey var mı.

quote:

Orijinalden alıntı: sdrturhan
    fren hidroliğine bi baktırın hidrolik bitmiş olabilir

bunların cvpları en başta yazıyor hepsi tamam ve kontrol edildi..
  • Otomobil teknolojisi çok değişti fakat eskiden böyle bir durum olduğunda -el freni pimi diyeceğim ama asıl adı nedir bilmiyorum-gerginleşen bir yayı da devreye sokarak çalışırdı,eğer bu yay işlevini yitirirse veya sert çekişlerden dolayı takılı kalırsa devamlı sinyal yanardı.

Ama dediğim gibi ,teknoloji çok değişti,bu söylediklerim şimdi geçerli olmayabilir.
  • saol bunu kontrol ettiricem.. bnm sorunum büyük ihtimal elektrik tabanlı bi arıza varmı başka önerisi olan?
  • işte tam benim ilgi alanım:

bir el freni üreticisi olarak anlattığınız sorun (elfreni tertibatından yola çıkarak) on-off switch dediğimiz anahtardan dolayı olabilir.

birinci sebep:
    el freni elinizle üstüne bastırınca sönüyormu ? sönüyorsa kesin el freninden kaynaklanıyor.
    müşürü nasıl test ettiniz ?
    konsolda el freninin alt tarafında dönme merkezinin hemen önünde bulunan switch'i on-off yapıp çalıştığını kontrol ediniz.

ikinci sebep: kablo gerginlik ayarı var, çok gevşek yapılmış olabilir, artan gevşek kablo öndeki kolu yukarı iter ve switch off konuma düşer. bu da hata verir.

bir kullanıcı olarak anlattığınız sorun (elektrik aksamında) switch kablolarında olabilir. kontrol etmelisiniz. Switchten gelen kabloların girdiği yerdeki connector'ü kontrol ediniz.

ayrıca aracınızı bilgisayar bağlama şansınız varsa büyük ihtimalle hatayı görebilirsiniz nerde olduğunu.

bütün bunları yaptıysanız büyük ihtimalle o el freni önümüzdeki aylarda benim elime geçer o zaman anlarız neden olduğunu :)))

• ilk olarak switch test edildi ki serviste bunu test etmiş olması gerekir sonra bnde test ettim kendim azda olsa elektrik ve elektronik bilgim var.. switchin soketini çıkardım ve kısa devre yaptırarak denedim ama değişmedi sonrasında konnektörden olabilir die onuda çıkardım direk kabloları denedim gene olmadı gerginlik ayarında sanırım biraz gevşek zaten ama direk switch i çıkardığımdada sönmediği için bunun üstünde durmadım açıkçası..
  • Arkadaşlar merhaba. Bmw e46 2005 model aracımın, kontağı kapattığım halde, fren lambaları, gösterge uyarı ışıkları sürekli yanıyor. Böyle bir durumu yaşayan var mı, önerisi olan var mı

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.