Şimdi Ara

Frene basınca geri vites lambası yanıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Araba yaşlandıkca sorun çıkarmaya başladı artık. Geçen gün işe giderken yanımdan geçen aracın beni uyarması ile farkına vardım. Frene basınca geri vites lambasıda yanıp sönüyor bazen de sürekli yanıyor geri vitese takınca sorun ortadan kalkıyor. Bugün de hava yağmurlu olmasından dolayı ön silecekleri çalıştırdım bi baktım ben çalıştırmadan arka sileceklerde çalışıyor ne yaptımsa düzelmedi aracı park etmek için geri vites yaptım o an arka silecekte normale döndü. Şimdi arkadaşlar bu sorun geri vites müşüründenmi yoksa farklı bi durum mu var. Daha öncede frene basınca ön sisler yanıyordu arka stopların ampüllerini değiştirince düzelmişti.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrik aksamının yaşlanmasından dolayı oluşan oksitlenmeler ya da ne bileyim yalıtkanlığın kaybolması sonucu olabilir diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Elektrik aksamının yaşlanmasından dolayı oluşan oksitlenmeler ya da ne bileyim yalıtkanlığın kaybolması sonucu olabilir diye düşünüyorum.

Araç 2006 model c3 geri vites müşürü gibi geldi bana ama farklı şeylerde çıkabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Narcotiq

quote:

Orijinalden alıntı: goodorevil

Elektrik aksamının yaşlanmasından dolayı oluşan oksitlenmeler ya da ne bileyim yalıtkanlığın kaybolması sonucu olabilir diye düşünüyorum.

Araç 2006 model c3 geri vites müşürü gibi geldi bana ama farklı şeylerde çıkabilir.

6-7 yıllık bir arabada elektrik aksamı oksitlenmez herhalde. Çok nemli bir bölgede yaşamıyorsanız.

Dediğiniz gibi geri vites müşiri olabilir.

Oksitlenme durumunda da elektrik oksitli kablodan gidemediği için diğer kabloya yöneliyor olabilir diye düşünmüştüm ama dediğiniz gibiyse oksitlenme olması zor.

• Tofaş kuş serisinde çok olur bu durum.
  • Son zamanlarda aracınızda ampul değişimi ve ya ekstra müdahale yapıldı mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: RONNIE

Son zamanlarda aracınızda ampul değişimi ve ya ekstra müdahale yapıldı mı?

En son kısaların ampülünü değiştirdim ama onla pek alakası olacağını sanmıyorum ama siz sorunca aklıma geldi. Ön sisleri ben sonradan bağlatmıştım akünün üstünde role ile. Bir kaç gündür ön sisler yanmıyor belki role bozuldu yada kablo sorunlu olabilir. Bununla alakalı olabilir mi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Farlar Açıkken Marşa Basmak
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

En son kısaların ampülünü değiştirdim ama onla pek alakası olacağını sanmıyorum ama siz sorunca aklıma geldi. Ön sisleri ben sonradan bağlatmıştım akünün üstünde role ile. Bir kaç gündür ön sisler yanmıyor belki role bozuldu yada kablo sorunlu olabilir. Bununla alakalı olabilir mi?

Olabilir. Çünkü bahsettiğiniz sorun genelde tadilat ve ya yanlış ampul seçimi sonrası karşılaşılan bir sorun. İyi bir oto elektrikçi sorunu kolayca çözebilir. Bir yerden kısa devre var tahmınen.

Misal dayımın aracını muayenede arka sınyal ampullerını değiştirmesi için uyarmışlar. O da çift duylu ampullerden taktırmış. Sonrasında sızın olay gıbı bır durum cıktı ortaya. Frene basınca park lambaları yanıyordu aracın on farlarında. Sonra ben ampullerı kontrol edıp eskılerı taktıgımda sıkıntı ortadan kalkmıstı.

• quote:

quote:

quote:

Olabilir. Çünkü bahsettiğiniz sorun genelde tadilat ve ya yanlış ampul seçimi sonrası karşılaşılan bir sorun. İyi bir oto elektrikçi sorunu kolayca çözebilir. Bir yerden kısa devre var tahmınen.

Misal dayımın aracını muayenede arka sınyal ampullerını değiştirmesi için uyarmışlar. O da çift duylu ampullerden taktırmış. Sonrasında sızın olay gıbı bır durum cıktı ortaya. Frene basınca park lambaları yanıyordu aracın on farlarında. Sonra ben ampullerı kontrol edıp eskılerı taktıgımda sıkıntı ortadan kalkmıstı.

Ben sislerin rolesinden şüpheleniyorum açıkcası. Bide kısaların ampülünü değişirken farın arka kapağı tam kapatamamışlar farda biraz su almış bunlada alakalı olabilir mi? Bu arada yardımı olan tüm arkadaşlara tesekkürler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Ben sislerin rolesinden şüpheleniyorum açıkcası. Bide kısaların ampülünü değişirken farın arka kapağı tam kapatamamışlar farda biraz su almış bunlada alakalı olabilir mi? Bu arada yardımı olan tüm arkadaşlara tesekkürler.

Ampul duyları sudan oksıt yapmıs mı kontrol edin bir. Belki ondan bile kaynaklı olabilir. Röle düşük bir ihtimal. Sizin sıkıntınız stop lambalarının olduğu bölgede büyük ihtimalle.

• gecenlerde bende servise bırakmıstım aracı ampulleri sokmusler yanlıs bağlantı yapmıslar ben sonradan gördüm bunu tabi parkları yaktığımda geri vites lambası yanıyordu geriye takıncada parklar
  • quote:

Orijinalden alıntı: parker48

Tofaş kuş serisinde çok olur bu durum.

Aynen arka frene basıpda aynı zamanda sinyal verebilen nadirdir halay çeker stoplar
  • Arkadaşlar son gözlemlediğim durum şöyle. Benim araçta ön silecekler çalışırken geri vitese takınca otomatikmen arka silecek devreye giriyor bunu bugün anladım. Aracı park edip rolantide beklerken kendi kendine geri vites lambasının yanıp söndüğünü gördüm. Frene basmakla alakası yok bu olayın sanırım. Arka sileceğinde kendiliğinen devreye girmesi bu yüzdenmiş. Şimdi sorun tek hale geldi. Bu geri vites lambası kendinden neden yanar? Geri vites müşürü olasılığı netleşir gibi oldu kafamda.

• quote:

Benim araçta ön silecekler çalışırken geri vitese takınca otomatikmen arka silecek devreye giriyor bunu bugün anladım.

Araba kaç haftadır sizde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oflazca

quote:

Benim araçta ön silecekler çalışırken geri vitese takınca otomatikmen arka silecek devreye giriyor bunu bugün anladım.

Araba kaç haftadır sizde?

Valla bunu yazarken ben bile kendime güldüm :) 2 yıldır bende bu olayı bugün farkettim :)

• merhaba dostum.anlattıgına göre aracın sorunu eletrik aksamından kaynaklanıyor. bır yerden sanırım şase alıyor. ampul bağlantı noktalarını kontrol et. kaputu açıp soyle kabloları bır gozden gecır sıgorta panelıne falan bak eger cozemessen sana gelmedığım gun sanaıye gıttığım gundur misali:) oto elktrikçiye git fazla maliyetli birşey olacağını dusunmuyorum. aracın o kadarda eski sayılmaz. hatta daha yası genç.saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alper71tr -- 23 Şubat 2013; 15:10:34 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alper71tr

merhaba dostum.anlattıgına göre aracın sorunu eletrik aksamından kaynaklanıyor. bır yerden sanırım şase alıyor. ampul bağlantı noktalarını kontrol et. kaputu açıp soyle kabloları bır gozden gecır sıgorta panelıne falan bak eger cozemessen sana gelmedığım gun sanaıye gıttığım gundur misali:) oto elktrikçiye git fazla maliyetli birşey olacağını dusunmuyorum. aracın o kadarda eski sayılmaz. hatta daha yası genç.saygılar...

Yardimin icin cok tesekkurler. Bu aralar sorun yok duzeldi sanirim ama yinede sanayiye gitmekte fauda var

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.