Şimdi Ara

gaza basmadan araba çalışmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
26
Cevap
0
Favori
25.005
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar benim arabam 2 defadır enteresan bir şey yapıyor.
    arabayı çalıştırmaya çalışıyorum.
    bi türlü olmuyor. sanki motora benzin gitmiyormuş gibi oluyor bir iki deniyorum ama olmuyor.
    sonra karbiratörlü arabaymış gibi kontagı zorlarken gaza basıyorum çalışıyor.
    bu sizce neden oluyor. çünkü normalde enjektörlü araba gaza basarak çalıştırlmaz diye biliyorum.
    bide araba genelde 3-4 gunde bir çalışıyor ve yag değiştirme zamanı geldi (gerci yağla ne ilgisi olacak ama)
    acaba diyorum enjektörlermi tıkandı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 16 Ekim 2007; 12:40:42 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Araba Gaz Vermeden Çalışmıyorsa Nedenleri ve Çözümleri

Arabanızın gaz vermeden çalışmadığını fark etmek sinir bozucu bir deneyim olabilir. Bu yaygın sorunun arkasında çeşitli nedenler bulunabilir.

Dizel Arabalar

Dizel araçlarda, çalıştırma için gereken sıkıştırma oranı benzinli araçlara göre daha yüksektir. Bu nedenle, yeterli sıkıştırma oluşturmak için marşa basarken gaza basmanız gerekebilir. Gaz vermeden çalıştırmaya çalışmak, özellikle soğuk havalarda aracın çalışmasını zorlaştırabilir.

Benzinli Arabalar

Benzinli araçlarda gaz vermek genellikle gerekli değildir. Ancak, yakıt sistemi veya ateşleme sisteminde bir sorun varsa, marşa basarken hafifçe gaza basmak yardımcı olabilir.

Muhtemel Nedenler ve Çözümler

• Boş veya Zayıf Akü: Akü, aracın çalışması için gerekli elektriği sağlar. Boş veya zayıf bir akü, marş motoruna yeterli güç sağlayamayabilir ve gaz vermek bu gücü telafi etmeye yardımcı olabilir. Aküyü kontrol edin ve gerekirse değiştirin.
    • Arızalı Marş Motoru: Marş motoru, arabanın motorunu çalıştıran bileşendir. Arızalı bir marş motoru, marşa bastığınızda tıklama sesi çıkarabilir veya hiç ses çıkarmayabilir. Marş motorunu kontrol ettirin ve gerekirse tamir ettirin veya değiştirin.
    • Yakıt Sistemi Sorunları: Yakıt pompası, yakıt filtresi veya yakıt enjektörleri arızalıysa, motora yeterli yakıt sağlanmayabilir ve bu da gaz vererek çalıştırmayı gerektirebilir. Yakıt sistemini kontrol ettirin ve gerekirse arızalı parçaları değiştirin.
    • Ateşleme Sistemi Sorunları: Bujiler, ateşleme bobinleri veya ateşleme kabloları arızalıysa, motora doğru zamanda kıvılcım sağlanmayabilir ve bu da gaz vererek çalıştırmayı gerektirebilir. Ateşleme sistemini kontrol edin ve gerekirse arızalı parçaları değiştirin.

Önemli Not: Arabanızı gaz vererek düzenli olarak çalıştırmak, ateşleme sistemine ve katalitik konvertöre zarar verebilir. Bu nedenle, gaz vermeden çalıştırmaya çalışmak yalnızca geçici bir çözüm olmalıdır. Sorunu çözmek için bir oto tamircisine başvurmanız önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Enjektör tıkanması değil de, araba lpg'li mi acaba? lpg yoksa benzin hortumunda çatlak olabilir, benzin uçuyordur o çatlaktan. Ejeksiyonlu arabada ecu (beyin) çalıştırma için gerekli benzini kendisi hesaplayıp pompalar zaten. üstüne bir de sen gaza basarsan kafası karışır. onun için gaza basılmaz.
  • yok arabada lpg yok.
    benzin hortumunda çatlak olacağınıda hiç sanmıyorum ama bakacağım.
    bide acaba o zaman beyin yanlış hesaplama yapmaya başlamış olabilirmi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobilci_x -- 5 Ekim 2007; 11:20:50 >
  • bu arada bu olay petrol ofisinin yeni benzini wmaksı aldıktan sonra başıma geldi.
    acaba onunla ilgisi varmıdır.
    (daha önce opetten benzin alıyordum.)
  • quote:

Orijinalden alıntı: otomobilci_x

bu arada bu olay petrol ofisinin yeni benzini wmaksı aldıktan sonra başıma geldi.
    acaba onunla ilgisi varmıdır.
    (daha önce opetten benzin alıyordum.)
    aracınızı serviste bilgisayara sokturtun. büyük ihtimal krank mili sensörü sorunu. aynı sorunla geçen yıl karşılaştım.
  • bazen motor elekroniği ikazı yanıyor ama bu bütün opellerde bazen yanar ve söner.
    krank mili sensörü pahalı bir şeymidir.
    birde şimdi nette okuyorum krank mili sensörü bozulunca araba boşta bile 4500 deviri geçmez yazmış ayrıca araba stop eer falan demişler. bende öyle problemler yok.
  • quote:

bazen motor elekroniği ikazı yanıyor ama bu bütün opellerde bazen yanar ve söner.
    krank mili sensörü pahalı bir şeymidir.
    birde şimdi nette okuyorum krank mili sensörü bozulunca araba boşta bile 4500 deviri geçmez yazmış ayrıca araba stop eer falan demişler. bende öyle problemler yok.
    Motor arıza lambası yanıyosa ya arıza vardır ya da sensörlerden biri bişeyi yanlış okuyordur. Arkadaşın dediği gibi, krank konum sensörü bozuk olabilir. Debimetre veya regülatör kirli ya da bozuk olabilir. En iyisi servise gösterin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: avdr

Motor arıza lambası yanıyosa ya arıza vardır ya da sensörlerden biri bişeyi yanlış okuyordur. Arkadaşın dediği gibi, krank konum sensörü bozuk olabilir. Debimetre veya regülatör kirli ya da bozuk olabilir. En iyisi servise gösterin.

Alıntıları Göster
    Aynı sorun benim de başıma geldi geçenlerde.Benimki enjektörlerdendi seninki de eminim öyledir.Gittim shell benzinlikte 8 ytl ye enjektör temizleyici katkı maddesi attırdım depoya.sorun kalmadı.aracım clio symbol 1.4 rna
  • evet stres senin konu başlığını okudum.
    banada mantıklı geldi.
    denemekten bir şey kaybetmem.
    ama benım aracın enjektörleri en son 7500 km önce yetkili servisinde bakım esnasında temizlendi.

bide ben olayı iyice ayrıntılı açıklayamadım.
    tam olarak anlatıyorum.
    cumartesi şehir dışına çıkacaktım. sabah kalktım saat 7,30 da arabayı çalıştırmayı denedim ama olmadı sankı yakıt gitmiyormuş gibi geldi bana çünkü ateşlediğini fark ediyordum. bende gaza basınca araba çalıştı. sonra 400 km yol gittim. bi gün sonra tekrar arabayla bi sürü yere gittim. ve hiç çalışmamazlık etmedi. bende önemli bir şey değildi herhalde bir pislik falan bir yeri tıkadı diye düşündüm.
    ve arabayı 3 gün hiç kuyllanmadım. ama dun akşam gene bir yere gitmek için arabayı çalıştırmak durumunmda kaldım gene çalışmadı bende gene bastım bu seferde çalıştı.
    çalıştıktan sonra stop edip tekrar deneyince çalışıyor.
    ama demekki 2-3 gun çalışmayınca calışmıyor.

bu bilgiler ışığında daha ayrıntılı yorum yapacak kimse varmı.

• quote:

evet stres senin konu başlığını okudum.
    banada mantıklı geldi.
    ama benım aracın enjektörleri en son 7500 km önce yetkili servisinde bakım esnasında temizlendi.

tam olarak anlatıyorum.
    cumartesi şehir dışına çıkacaktım. sabah kalktım saat 7,30 da arabayı çalıştırmayı denedim ama olmadı sankı yakıt gitmiyormuş gibi geldi bana çünkü ateşlediğini fark ediyordum. bende gaza basınca araba çalıştı. sonra 400 km yol gittim. bi gün sonra tekrar arabayla bi sürü yere gittim. ve hiç çalışmamazlık etmedi. bende önemli bir şey değildi herhalde bir pislik falan bir yeri tıkadı diye düşündüm.
    ve arabayı 3 gün hiç kuyllanmadım. ama dun akşam gene bir yere gitmek için arabayı çalıştırmak durumunmda kaldım gene çalışmadı bende gene bastım bu seferde çalıştı.

Ehliyeti alırken kursun LPG' li Paliolarını gaz vererek çalıştırıyordum. Sorun olmuyordu ama araba aşırı bağırıyordu.

• quote:

banada mantıklı geldi.

tam olarak anlatıyorum.

Hocam kesinlikle benim başıma gelenlerin aynısı senin başına gelenler.Daha önce de kaç kez çalışmadı sonra çalıştı 3-4 gün kullandım sonra yine çalışmadı çalıştı derken en sonunda katkı attım sorun yok şimdilik.Hatta benzin gelmiyo sandık.Usta baktı ve benzin geliyor ve sağlıklı ateşleme yapıyor dedi.Anormal görünen birşey yok dedi.Tek şüpheli enjektör dedi bende attım katkı maddesini şimdilik rahatım 10 gündür.Dur bakalım inşallah sorun çıkmaz.
    quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

banada mantıklı geldi.

tam olarak anlatıyorum.

• hocam tamam zaten ben su an servise falan gitmeyi düşünmüyorum.
    bekleyip görelim.bu arada irtibatıda koparmayalım :)
    ha bide zaten benimde ilk aklıma gelen (konuyu açtığım yazıdada var) enjektörler oldu. çünkü ateşlemede gercekten bir sorun yok.
    gaza yüklenince çalışıyor. ve çalışınca bi daha stop etme falan gibi bir durum yok.
    bı başka forumda arkdaşlar krank mili sensöründe aracın 4500 deviri geçemeyeceğini söylemişler bide akşam eve gidince ona bakacağım. (ama sanmıyorum)

saygılarımla...
  • quote:

hocam tamam zaten ben su an servise falan gitmeyi düşünmüyorum.
    bekleyip görelim.bu arada irtibatıda koparmayalım :)
    ha bide zaten benimde ilk aklıma gelen (konuyu açtığım yazıdada var) enjektörler oldu. çünkü ateşlemede gercekten bir sorun yok.
    gaza yüklenince çalışıyor. ve çalışınca bi daha stop etme falan gibi bir durum yok.
    bı başka forumda arkdaşlar krank mili sensöründe aracın 4500 deviri geçemeyeceğini söylemişler bide akşam eve gidince ona bakacağım. (ama sanmıyorum)

saygılarımla...
    krank mili sensörü (yetkili serviste manyetik kaptör dediler) geçen yıl renault yetkili serviste 60 ytl aldılar. bosch serviste falan 30 ytl.
  • eger krank milinde ise sorun oda fazla değilmiş.
    zaten 1 ay içinde yağ değiştireceğim olmazsa yağı serviste değiştirmeye giderim gitmişken onada bakarım.
    ama önce akşam gidip arabay tekrar çalıştırmayı deneyeceğim bakalım sorun olacakmı
  • quote:

eger krank milinde ise sorun oda fazla değilmiş.
    zaten 1 ay içinde yağ değiştireceğim olmazsa yağı serviste değiştirmeye giderim gitmişken onada bakarım.
    ama önce akşam gidip arabay tekrar çalıştırmayı deneyeceğim bakalım sorun olacakmı
    quote:

Orjinalden alıntı: otomobilci_x

eger krank milinde ise sorun oda fazla değilmiş.

o arızada genelde şansınıza olur. marşa basarsınız basarsınız aracın sesi değişir gibi olur çalışmaz. ufflarsınız puflarsınız, o sırada biri gelir "olm bi de ben deneyim" der. şansına çalışır

çalışmadığında 2-3 dakka bekleyince çalışr genelde.

• akşam denedim sorun yok ayrıca 4500 deviri geçiyor araba.
  • dun akşam giitim carrefoura aldım bi tane enjektör temzileme sıvısı attım depoya. bakalım ne olacak.
  • enjektör temizleme sıvısı bir işe yaramadı.
    arkadaşlar halen araba 1 gün çalışmayınca ıkıncı gun gaza basmadan calışmıyor
    varmı önerisi olan.
  • quote:

enjektör temizleme sıvısı bir işe yaramadı.
    arkadaşlar halen araba 1 gün çalışmayınca ıkıncı gun gaza basmadan calışmıyor
    varmı önerisi olan.
    arkadaşın dediği gibi benzin hortumunda çok ufakda olsa kaçak olabilir onada baktınmı uzun süre geçtikten sonra çalışmıyo anladığım kadarıyla
  • ya komik olabilir ama benzin hortumu tam olarak nerede onu bilmediğimden bakamadım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.