Şimdi Ara

Frene basınca titreme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
107
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar dün uzun yoldan geliyordum yol iniş aşağı ve virajlı freni biraz fazla kullandım daha önce 120 ile giderken frene hafif basınca ayağıma vuruyordu ama dün 90 ile giderken öncekinden daha çok vurmaya direksiyon titremeye başladı ve fren yapınca araba yolda gezelemeye başladı ben disklerden şüpheleniyorum sizce başka biryerindede sorun varmıdır?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Diskler yamulmuştur. Yan sanayi diskler yamuluyor. Orjinal disklerde sıkıntı olmuyor. Normalde ön diskler en az 100 bine kadar gider sıradan kullanıcıda manuel araçlarda. Arkalar ise dahada uzun gider. Torna yaparlar kalınlık yeterli ise düzelir bir süreliğine ama yine yamulur. Orjinaller dayanıklı oluyor. Değişimden sonra ilk 1000 km kadar fren deneyeceğim vs. amacıyla aşırı abanma yapılmazsa iyi olur disklerin balataların alışma dönemi oluyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tornaya sokabilirsin diskleri. Yan sanayi ise yine kisa surede ayni olur ama bir sure rahat edersin. Her disk 1 2 kere tornaya girebilir. Sikinti olmaz.

• Diskten önce balans ve ön jantlar yamuk mu değil mi onlara bakın.

Mesela ben geçen gün balansım düzgün, disklerim düzgün sorun yok derken kışlık lastik takılırken, lastikçi ön jantlar çok yamulmuş dedi, düzelttik, yüksek hızlarda frene basınca saçma sapan sesler geliyordu, şimdi gelmiyor.

• Hocam frene basınca disklerden, fren ya da gaza basmadan araç 90 100 km civarı hızda titreme varsa balanstan, gaza yüklenince aşırı titreme de aks ve aks kafalarından oluyor genelde...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.