Bugün egzoz muayenesini yaptırdım sorunsuz şekilde geçti araç. Ayrıca dpfli araç işe arasında 0.05 kadar bir fark oldu sadece. Merhabalar almış olduğum Ford focus 2.5 1.6 dizel aracımın dpfsi iptal edildiğini öğrendim. Yazılım ile iptal edilip içi boşaltılmış. Mart sonu muayenesi var. Bununla ilgili bir problem yaşarmıyım? Bazı kaynaklarda bir problem olmaz bazılarında ise kesinlikle geçmez diyorlar. Tecrübesi olan arkadaşlardan yorum bekliyorum. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Willian -- 30 Mart 2021; 20:2:37 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
DPF İptali Egzoz Muayenesinde Sorun Olur Mu?
Dizel araçlarda bulunan DPF (Dizel Partikül Filtresi), egzoz gazlarından zararlı partikülleri filtreleyen bir sistemdir. DPF'yi iptal etmek, bu partiküllerin çevreye salınmasına neden olur.
Egzoz muayenesi, araçların egzoz emisyonlarını kontrol etmek için yapılan bir testtir. Türkiye'de egzoz muayenesi zorunludur ve araçların muayeneden geçmesi için belirli emisyon standartlarını karşılaması gerekir.
DPF iptali yapılmış araçların egzoz emisyonları genellikle daha yüksektir ve bu da egzoz muayenesinden geçememelerine neden olabilir. Muayeneden geçilememesi durumunda aracın trafikten men edilmesi ve DPF'nin yeniden takılması gerekebilir.
Aracınızın DPF'sini iptal etmeyi düşünüyorsanız, bunun egzoz muayenesinde sorunlara yol açabileceğini bilmelisiniz. Ayrıca, DPF iptali çevre için zararlıdır ve aracınızın performansını ve yakıt verimliliğini olumsuz etkileyebilir.
Önemli Kelime Grupları:
- dpf iptali muayeneden geçer mi
- partikül filtresi iptali muayeneden geçer mi
- dpf iptali egzoz muayenesi
- partikül iptali muayeneden geçer mi
- partikül filtresi iptali egzoz muayenesi
- egr dpf iptali muayeneden geçer mi
- egr iptali muayene