Şimdi Ara

FORD'un Yeni Makinesi 1.5 TDCi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
124
Cevap
3
Favori
51.683
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu motor ile ilgili döküman bulmanın güç olduğunu düşünüyorum.Ford'un bu yeni motoru üstünde tartışılacak gibi.Teknik olarak verimsiz gözüken bu dizel motor hakkında ki bilgilerinizi ve görüşlerinizi forumda paylaşmanın yararlı olacağına inanıyorum...iyi forumlar...

1.5L Duratorq TDCi 75PS

Euro V 1498 cc

75/3750(ps/dd)

185/1700(185 nm/dd)

Kullanılan modeller ; Fiesta,B-Max

Fiesta(CO2 emisyonları (g/km)=98) Şehir içi:4,4 lt Şehir Dışı:3,3lt Ortalama:3,7lt Ağırlıklar (Kg)=1.118

B-Max(CO2 emisyonları (g/km)=104) Şehir içi:4,8lt Şehir Dışı:3,8lt Ortalama:4,1lt Ağırlıklar (Kg)=1.307

Not:(bilgi o kadar kıt ki resim dahi bulamıyorum.saygılar...)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 31 Ocak 2013; 11:33:36 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

1.5 TDCi Motorla Ford'un Yeni Aracı

Ford, yakıt verimliliği ve performansı bir araya getiren yeni 1.5 TDCi motoruyla donatılmış en son modelini tanıttı. Bu ileri teknoloji motor, sürüş deneyiminizi geliştirmek için tasarlanmıştır.

1.5 TDCi Motorun Özellikleri

1.5 TDCi motor, turboşarjlı bir dizel motordur ve aşağıdaki özellikleri sunar:

• Yüksek Güç ve Tork: 100 veya 120 beygir güç ve 250 veya 300 Nm tork ile güçlü bir performans sunar.
    • Azaltılmış Yakıt Tüketimi: Gelişmiş yakıt enjeksiyon sistemi, daha düşük yakıt tüketimi ve daha düşük emisyonlar sağlar.
    • Düşük Karbon Dioksit Emisyonları: EURO 6 emisyon standartlarına uygunluğu, çevresel etkiyi azaltır.

Ford 1.5 TDCi Motorlu Araçlar

Ford 1.5 TDCi motoru, Focus, Fiesta ve Transit dahil olmak üzere çeşitli Ford modellerinde kullanılmaktadır. Bu modeller, yüksek yakıt verimliliği, güçlü performans ve düşük emisyonları ile bilinir.

1.5 TDCi Motor Yorumları

Ford 1.5 TDCi motor, otomotiv uzmanları ve sürücüler tarafından genel olarak olumlu yorumlar almıştır. Motorun güç, yakıt verimliliği ve rafine çalışması nedeniyle övüldüğü görülmektedir.

1.5 TDCi Motor: Sizin İçin Doğru Seçim mi?

1.5 TDCi motor, yakıt verimliliği, performans ve çevre dostu özellikleriyle günlük sürüş ihtiyaçlarınız için ideal bir seçenektir. Ford'un yenilikçi teknolojisi, sürüş deneyiminizi iyileştirecek ve aynı zamanda maliyetleri düşürecektir.

Ford 1.5 TDCi motorlu bir araç satın almayı düşünüyorsanız, daha fazla bilgi için yetkili Ford satıcınızla iletişime geçmenizi öneririz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Bence gereksiz bir motor fakat Fiestanın 1.4 TDCi 68 beygir verimsiz motorunun yerine konulacaksa aracı biraz da olsa rahatlatacaktır.

Edit: Konulmuş 1.5 TDCi motor şimdi bir bakayım dedim araç birazda olsa rahatlayacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi unforgiv3n -- 30 Ocak 2013; 15:55:25 >
  • yeni makine diye şunu tanıtıp kendilerini aşağılık yerine koydular. 75 hp ne demek bu devirde. seneler önce renault bu hacimden 75-90-110 hp çıkardı. saçma sapan bir motor.
  • Yakıt tüketimi ve emisyon değerleri gelmeden iyi mi kötü mü bilemeyiz bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiveForSpeed

Yakıt tüketimi ve emisyon değerleri gelmeden iyi mi kötü mü bilemeyiz bence.

katılıyorum. sonuçta 75 hp ve 190 nm tork bu hacimde hiçbir yenlik teşkil etmiyor ancak bunun yanında yakıt tuketimi ortalamada 3,4 gibi bir değere çekilmiş ise bu bir yeniliktir ve güzel bir başarıdır denilebilir....
  • quote:

neredeyse max torku rölantide üreten bir motor gibi geldi veriler. yani düşük devirleri canlandırıp şehir içinde ekonomik ve keyifli bir sürüş hedeflenmiş gibi geldi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

neredeyse max torku rölantide üreten bir motor gibi geldi veriler. yani düşük devirleri canlandırıp şehir içinde ekonomik ve keyifli bir sürüş hedeflenmiş gibi geldi.

Hocam 1700 devir düşük değil.
    Max torkunu 1500 devirde veren araçlar var.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: ugurozer

quote:

katılıyorum. sonuçta 75 hp ve 190 nm tork bu hacimde hiçbir yenlik teşkil etmiyor ancak bunun yanında yakıt tuketimi ortalamada 3,4 gibi bir değere çekilmiş ise bu bir yeniliktir ve güzel bir başarıdır denilebilir....

Alıntıları Göster
    1,6 HDi'den devşirilmiş bir motor.

Aslında pek bir yenilik yok yani.

Fiesta'lardaki 68 hp 1,4 dizel motor da eski 1,4 HDi tabanlıydı.

Eski 1,4'ün yerine Fiesta'da iş görür. Fakat bence en az 90 hp civarı olsa daha iyi olurdu.

Ya da 1,6 90'lık HDi/TDCi'yi direkt al, koy işte, ne gerek vardı 1,5 falan. Bir bildikleri vardır elbet.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Alıntıları Göster
    65 beygirlik Symbol'den fersah fersah iyi olduğu kesin.

Yokluktan kiralama gafletine düştüm bir sefer,otobüsle gezseydim daha iyiydi.

(Renault şu an 1.5 dizelden 110 beygir alıyor demeyin lütfen,benim sözüm 65 beygirlik versiyona.)
  • Bi dur Allahaşkına ford, zaten ortalık karışık
  • quote:

Orijinalden alıntı: electrostatic

yeni makine diye şunu tanıtıp kendilerini aşağılık yerine koydular. 75 hp ne demek bu devirde. seneler önce renault bu hacimden 75-90-110 hp çıkardı. saçma sapan bir motor.

Ford'u kötülemek için demiyorum ama arkadaşa katılıyorum.Bknz 1.2 TDi 70 ps,180nm tork(Vw fanı değilim aksine antifan bile sayılabilirim)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 30 Ocak 2013; 16:47:42 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: unforgiv3n

Bence gereksiz bir motor fakat Fiestanın 1.4 TDCi 68 beygir verimsiz motorunun yerine konulacaksa aracı biraz da olsa rahatlatacaktır.

Edit: Konulmuş 1.5 TDCi motor şimdi bir bakayım dedim araç birazda olsa rahatlayacaktır.
    Yıl olmuş 2013 sen hala 1.5 motordan 75 hp güç al ve yeni motor diye sun. Akıl işi değil, elin adamı 1.6 motordan 130 hp güç alıyor hem de 3.9 ortalama tüketimle
  • quote:

Orijinalden alıntı: fikrijohn33

Yıl olmuş 2013 sen hala 1.5 motordan 75 hp güç al ve yeni motor diye sun. Akıl işi değil, elin adamı 1.6 motordan 130 hp güç alıyor hem de 3.9 ortalama tüketimle

kimmiş o 3,9 la 130 hp alan hocam?
  • quote:

quote:

Alıntıları Göster
    Harbiden bu değişik olmuş 1.6 TDCİ makineyi yakıt tüketimini aşağı çekmek için geliştirseydi ya bununla uğraşacağına.

• quote:

quote:

renault
  • quote:

quote:

Kia ceed , 4.3 ortalama, 128 beygir 270 nm tork . Agirligina gore degerleri cok guzel.

Hala 75 beygir motorla ugrastiriyorlar ceed in bosu ayarinda bir fiesta istesen dizeli 45 milyara geliyor. 50 milyara ceed i veriyorlar. Fiesta ile kiyaslanmayacak derecede ustun bir arac. Ben fordun satis politikasini oldum olasi anlamayadin zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Golden Gate

quote:

quote:

Kia ceed , 4.3 ortalama, 128 beygir 270 nm tork . Agirligina gore degerleri cok guzel.

Hala 75 beygir motorla ugrastiriyorlar ceed in bosu ayarinda bir fiesta istesen dizeli 45 milyara geliyor. 50 milyara ceed i veriyorlar. Fiesta ile kiyaslanmayacak derecede ustun bir arac. Ben fordun satis politikasini oldum olasi anlamayadin zaten.

Alıntıları Göster
    Bu motor Ford'un mu yoksa PSA mı?

• quote:

quote:

pardon ortalama 4.0 mış 0,1 lik hata payıyla aklımda kalmış şimdi baktım yalnız yine de müthiş bir hem çok cimri hem de bayağı performaslı bu dci energy...

bu değerlerle şuan rakipsiz zaten ortama 4.0 litre ve 0-100: 9,8...

• quote:

Orijinalden alıntı: dombıra552

quote:

quote:

pardon ortalama 4.0 mış 0,1 lik hata payıyla aklımda kalmış şimdi baktım yalnız yine de müthiş bir hem çok cimri hem de bayağı performaslı bu dci energy...

bu değerlerle şuan rakipsiz zaten ortama 4.0 litre ve 0-100: 9,8...

Alıntıları Göster
    Bunda intercooler olacak mı peki?

• Yahu saçma sapan konuşuyorsunuz, dizel motor için yakıt tüketimi, motor ömrü ve emilsiyon değerleri ön plandadır. Güç isteyen 1.6 180 hp ecoboost alsın.

Gerçi Ford 1.5 Tdci 120 hp de yapsa aldıktan sonra chip chip diye ortalarda dolaşacaksınız.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.