İşte Routing'in Önemi (TurkNet'e Teşekkürler)
Arkadaşlar TurkNet kullanıcılarının CS:GO oyunundaki ping ve genel ping problemlerinden ötürü forumda bir çok konu açıldı yazıldı çizildi falan... TurkNet resmi forumlarından beni bilenler bilir. Bu konuyu ortak çözüme kavuşturmaya çalıştık. Genel olarak routing'de sıkıntı vardı. Ki bu sorun ülkedeki bütün servis sağlayıcılarda mevcut maalesef. Bu konu hakkında sayın DR. Taylan Yıldız'da çeşitli girişimlerde bulundu, hop sayısı hakkında Twitter'da hastag çalışması yapıldı vs. Geçen gün CS:GO'da bir rahatlama fark ettim ve tracert testi yapayım dedim. Sonuç ;
Görüldüğü gibi yalnızca 4 hop ve 40 MS ortalama. Lokasyon Eskişehir bu arada. Peki bu sonuca nereden geldik? Buradan geldik ;
Gör
Görüldüğü gibi. Route üzerinde yer alan Çekya peer direkt olarak +20 MS veriyordu falan. Diğer bazı arkadaşlar bu hopu 9 kere falan atıyordu. İşte routing'in önemi ve bu çalışmanın sahadaki tam olarak yansıması bu arkadaşlar. Oyun içerisinden de bir iki deneyim paylaşayım. 3 gündür oynadığım en yüksek ping 44 MS.
En düşük ping 37 MS. 35'i de gördüm bir maçta screenshot almayı unutmuşum. Çok başa baş giden bir maçtı.
Bakın, Eskişehir'den bahsediyorum. İç Anadolu bölgesinde yer alan ve İstanbul'a 320 KM uzaklıkta bulunan bir şehir. Avrupa'ya, yani sunucu lokasyonlarına İstanbul'a oranla 320 KM daha uzakta bulunan bir şehir. 9 yıldır bu oyunu oynuyorum ve hayatım boyunca 35 MS gibi bir değerle bu oyunu oynamamıştım. 60'ı görünce dua ediyorduk. Ve Türk Telekom kullanıp aynı sunucuya İstanbul'dan giren arkadaşım bu tracert'ı 14 hopta atarken 46 MS alıyor. Ben Eskişehir'den aynı oyuna 37 MS ile bağlanıyorum. Bu çalışma bütün servis sağlayıcılara örnek olmalı. Ve ülke geneline yayılmalıdır. TurkNet'e çalışmasından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum. @TurkNet Destek
Xbox All Access [ANA KONU]
Mesut Çevik'in haberine göre Xbox Türkiye yönetici Halil Gökoğlu, Xbox All Access servisinin Türkiye'de sunulması için çalışma halinde olduklarını söylemiş. Kredilendirme yapacak bankalar ile irtibat halindelermiş. Amerika'da aylık 35 dolara Series X, 25 dolara Series S ve yanında Gamepass Ultimate'e sahip olabiliyorsunuz. One S'in fiyatı ise 19.99 dolar. Ülkemizde 35 dolar x 8 = 280 TL. 280 x 24 = 6.700 TL gibi bir rakama direkt olarak çevrilebiliyor fakat bu vergilendirme yapılmamış rakamlar elbette. Belki de konsolun mevcut fiyatı olan 8300 TL'yi 24 ay vade ile taksitlendirecekler. Bakalım bankalar bize 24 aylık Xbox kredisini hangi rakamdan kullandıracaklar. Uçuk kaçık rakamlar beklemiyorum şahsen. Bankalar kredi vermek için kendi imkanlarını da konuşturacaktır tahminimce. Tam DonanımHaber güruhunun beklediği şey zaten. Kampanyayı, krediyi onunla birleştir bununla birleştir.
Silinebilir
Xbox'a Klavye Mouse Desteği 14 Kasım'da Geliyor
|
TurkNet'e Teşekkürler
|
|
Xbox Live Gold Ağustos Ayı Oyunları Açıklandı
|
D-Smart Satılıyor
|
C180 AMG Vs Kepçe Korkunç Kaza
Güncelleme Almayan Cihazlara Redstone 3 Kurulumu (Rehber)
|
Meslek: Elektronik Mühendisliği
İlgi Alanları: Motorsporları, Eskişehirspor
Alfa Romeo Giulietta Quadrifoglio Verde 1.75 TBi 235 HP/340 NM - Rosso Competizione (2013) Opel Insignia OPC 2.8 V6 4x4 325 HP/435 NM - Olympic White (2011)
|
Son Giriş: 2 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 2 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 3.054
İkinci El Bölümü Mesajları: 74
Konularının görüntülenme sayısı: 31.472 (Bu ay: 231)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.626 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Oyun