Şimdi Ara

honda hrv mi crv mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
23
Cevap
0
Favori
34.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bu jeeplerden birinin 2.elini alacağım ama hangisini?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Honda HR-V mi CR-V mi?

Honda HR-V ve CR-V, Honda'nın farklı ihtiyaçlara hitap eden iki popüler crossover SUV'sidir. Hangisinin senin için daha uygun olduğuna karar vermeden önce önemli farklılıklarını göz önünde bulundurmalısın.

Boyut ve Alan:

Honda CR-V, HR-V'den önemli ölçüde daha büyüktür. Daha fazla yolcu ve yük alanı sunar, bu da onu aileler ve sık sık eşya taşıyanlar için daha uygun hale getirir.

Performans ve Yakıt Verimliliği:

Her iki model de benzer performans seviyeleri sunar, ancak CR-V daha güçlü bir motora sahiptir. HR-V, daha küçük boyutundan dolayı daha iyi yakıt verimliliğine sahiptir.

Özellikler ve Teknoloji:

CR-V, deri döşeme, ısıtmalı koltuklar ve daha büyük bilgi-eğlence ekranı gibi daha fazla standart özellik sunar. Ancak HR-V daha uygun fiyatlıdır ve Apple CarPlay ve Android Auto gibi temel bağlantı özelliklerini içerir.

Fiyat:

HR-V, CR-V'den önemli ölçüde daha ucuzdur. Giriş seviyesi modelleri için daha düşük bir başlangıç fiyatı sunar.

Hangisi Sizin İçin Daha İyi:

Hangisinin senin için daha iyi olduğuna karar vermek, bireysel ihtiyaçlarına ve tercihlerine bağlıdır. Daha büyük bir SUV'ye ihtiyacın varsa, daha fazla yolcu ve yük alanı sunan Honda CR-V'yi tercih edebilirsin. Daha küçük, daha uygun fiyatlı ve yakıt verimli bir seçenek arıyorsan, Honda HR-V senin için daha iyi bir seçim olabilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • güncel
  • quote:

Orijinalden alıntı: karawatan

güncel
    bütçe ne kadar?
  • quote:

Orijinalden alıntı: serdar1646

bütçe ne kadar?

Alıntıları Göster
    Bütçe ne olursa olsun CRV al bunların arasından.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Unforgiven3

Bütçe ne olursa olsun CRV al bunların arasından.

Alıntıları Göster
    crv
  • quote:

Orijinalden alıntı: vincentvega

crv

Alıntıları Göster
    elbette crv :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: D4L_maxima

elbette crv :)

Alıntıları Göster
    Honda Crv
  • quote:

Orijinalden alıntı: GöKHaN 35

Honda Crv

Alıntıları Göster
    zevkler tartışılmaz tabi ki ama eğer gücünüz yetiyorsa crv alın. özellikleri hakkında bilgim yokm ama görünüm olarak çok fark var aralarında....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Pis@gor

zevkler tartışılmaz tabi ki ama eğer gücünüz yetiyorsa crv alın. özellikleri hakkında bilgim yokm ama görünüm olarak çok fark var aralarında....

Alıntıları Göster
    Soru ilginç geldi bana...
    HRV; büyütülmüş bir otomobil resmen...
    CRV ise kocaman bir 4x4...

Amaç 4x4 bir arazi aracıysa CRV tabiki, HRV böle bişii değil zaten...

Küçük bi kişisel not:
    Ancak ihtiyaçları olmadığı halde, hiç araziye çıkmadıkları halde şehiriçinde gereksiz kalabalık yaratan ve hava kirliliğini daha çok artıran arazi taşıtı kullananlara birazcık gıcığım vardır...

Param var, binerim, sanane demeyin, kirlettiğiniz hava benim... Ara sokaklarda kilitlediğiniz trafik benim...

(Hafta sonları yayla evine giden ve oraya giderken de arazi yollarından gitmekte olan vatandaşlara sözüm yok tabi, ihtiyaçtır, alınır)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pirekare -- 6 Ağustos 2008; 1:47:05 >

• quote:

Orijinalden alıntı: pirekare

Soru ilginç geldi bana...
    HRV; büyütülmüş bir otomobil resmen...
    CRV ise kocaman bir 4x4...

Amaç 4x4 bir arazi aracıysa CRV tabiki, HRV böle bişii değil zaten...

Küçük bi kişisel not:
    Ancak ihtiyaçları olmadığı halde, hiç araziye çıkmadıkları halde şehiriçinde gereksiz kalabalık yaratan ve hava kirliliğini daha çok artıran arazi taşıtı kullananlara birazcık gıcığım vardır...

Param var, binerim, sanane demeyin, kirlettiğiniz hava benim... Ara sokaklarda kilitlediğiniz trafik benim...

(Hafta sonları yayla evine giden ve oraya giderken de arazi yollarından gitmekte olan vatandaşlara sözüm yok tabi, ihtiyaçtır, alınır)

Alıntıları Göster
    hrv tipi çok kötü uzun ve dar gibi duruyor bide sanırım o jeepler 1.6 motor hrv ise daha lüks ve 2000 motor bütçe ile alakalı 1 şey

• quote:

Orijinalden alıntı: dkerem2

hrv tipi çok kötü uzun ve dar gibi duruyor bide sanırım o jeepler 1.6 motor hrv ise daha lüks ve 2000 motor bütçe ile alakalı 1 şey

Alıntıları Göster
    tabiki crv hrv de bagaj diye bişey yok.
  • quote:

Orijinalden alıntı: itas59

tabiki crv hrv de bagaj diye bişey yok.

Alıntıları Göster
    her ikisi de Honda markasının sorunsuzluğu ve kalitesini temsil ediyor.

Hrv nin eksileri

bagaj hacmi oldukça küçüktür
    tipi pek beğenilmez
    üretimden kalktı yada yeni modelleri ülkemizde satılmıyor
    ikinci eli crv ye göre daha sorunlu

Artıları

Crv den tek artısı bütçenize göre daha yüksek bir model alabilmenizdir

• quote:

Orijinalden alıntı: coolier

her ikisi de Honda markasının sorunsuzluğu ve kalitesini temsil ediyor.

Hrv nin eksileri

bagaj hacmi oldukça küçüktür
    tipi pek beğenilmez
    üretimden kalktı yada yeni modelleri ülkemizde satılmıyor
    ikinci eli crv ye göre daha sorunlu

Artıları

Crv den tek artısı bütçenize göre daha yüksek bir model alabilmenizdir

Alıntıları Göster
    bütçe 21 bin kadar

• quote:

Orijinalden alıntı: karawatan

bütçe 21 bin kadar

Alıntıları Göster
    valla çok yakın zaman önce bir tanıdık 22ye 2000 model 65.000 kmde orjinal crv sattı
    Sunroof vs herşey vardı
    Ben crvyi çok severim
    Çok keyifli bir 4x4 tür
    Özellikle sunrooflu ise çok daha keyiflidir
    Vede sizdeki bütçe ile ortalama iyi bir crv bulunabilir
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

valla çok yakın zaman önce bir tanıdık 22ye 2000 model 65.000 kmde orjinal crv sattı
    Sunroof vs herşey vardı
    Ben crvyi çok severim
    Çok keyifli bir 4x4 tür
    Özellikle sunrooflu ise çok daha keyiflidir
    Vede sizdeki bütçe ile ortalama iyi bir crv bulunabilir

Alıntıları Göster
    Bir honda sever olarak 2 aracı da tavsiye etmiyorum...

HRV otomatik şanzımanı ile satılmış ve sorunlu şanzımanı ile problem çıkarmış 14lt benzin sarfiyatı ile 1.6 105hp motoru ile alakasız neden üretildiği belli olmayan ve japonun bir halt ettik ürettik bari hemen üretimden kalırıp kendimizi affetirelim dedikleri araç

CRV ise kesinlikle bir 4x4 araç değil...şehir içi SUV u içi geniş jipe biniyorum işte edalarını taşımak isteyen insanlara sunduğu görsel bir araç...

aracı uygunluğuna göre almalısın nerede kullanacaksın?

bir 4x4 istiyorsan alacağın araçlar bunlar değil...Şehir içinde SUV kullacağım ben yüksek olsun güzel olsun diyorsan CRV diyorum ama kesinlikle 4x4 olduğunu söylemiyorum ki bilinir elektronik yardımcılarla 4 tekerden çekiş sağlanmakta...

• quote:

Orijinalden alıntı: infinite

HRV otomatik şanzımanı ile satılmış ve sorunlu şanzımanı ile problem çıkarmış 14lt benzin sarfiyatı ile 1.6 105hp motoru ile alakasız neden üretildiği belli olmayan ve japonun bir halt ettik ürettik bari hemen üretimden kalırıp kendimizi affetirelim dedikleri araç

CRV ise kesinlikle bir 4x4 araç değil...şehir içi SUV u içi geniş jipe biniyorum işte edalarını taşımak isteyen insanlara sunduğu görsel bir araç...

bir 4x4 istiyorsan alacağın araçlar bunlar değil...Şehir içinde SUV kullacağım ben yüksek olsun güzel olsun diyorsan CRV diyorum ama kesinlikle 4x4 olduğunu söylemiyorum ki bilinir elektronik yardımcılarla 4 tekerden çekiş sağlanmakta...

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: infinite

14lt mi :) Ohohoho hiç gülecegim yoktu . 100km/9lt yakar honda hr-v . Koca land cruiser bile benzinlisi 100km/15lt yakıyor 4000motor :) Lütfen bilmeden kafadan atıp tutmayın...
    Buarada HR-V deki tadı zevki asla CR-V debulamazsınız. CR-Vyi 1 sene, HR-Vyi 2senedir kullanıyorum. Ayrıca HR-V , crvye göre daha yüksek. Bence HR-V al, CRV çünkü HRV den çokdaha fazla yakıyor. Crv 2.000cc ve benzinlikten çıkamıyordum. Hele 5500 geçip vtec açarsan iyice yutuyordu benzini.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayalci07

quote:

Orjinalden alıntı: infinite

14lt mi :) Ohohoho hiç gülecegim yoktu . 100km/9lt yakar honda hr-v . Koca land cruiser bile benzinlisi 100km/15lt yakıyor 4000motor :) Lütfen bilmeden kafadan atıp tutmayın...
    Buarada HR-V deki tadı zevki asla CR-V debulamazsınız. CR-Vyi 1 sene, HR-Vyi 2senedir kullanıyorum. Ayrıca HR-V , crvye göre daha yüksek. Bence HR-V al, CRV çünkü HRV den çokdaha fazla yakıyor. Crv 2.000cc ve benzinlikten çıkamıyordum. Hele 5500 geçip vtec açarsan iyice yutuyordu benzini.

Alıntıları Göster
    bir de sanırım vergi olarak da fark var hr-v ile cr-v arasında

• quote:

Orijinalden alıntı: KARATAHTA

bir de sanırım vergi olarak da fark var hr-v ile cr-v arasında

Alıntıları Göster
    Merhabalar.
    Konu aslında 2008 yılına ait ancak ben de honda hrv almayı düşünüyorum ve bu konuda yardıma iihtiyacım var. Şimdiye kadar henüz bi galeriye gidip aracı inceleyemedim ama en kısa zamanda inceleyeceğim. Bi arkadaş motoru şanzımanı sorunlu demiş, ne gibi sorunlar görülüyor? Yakıtı nasıl? Otomatik vitesi kullanışlı mı? Bir de içinin çok dar olduğunu söylüyorlar, arka koltuğa 4 kişi oturamıyor mu? Bagaj nasıl o kadar dar olur oysa kocaman araç. Bir de vergisi ile ilgili sorum olacaktı. Bunların iki tipi varmış sanırım bi jeep olarak bir de suv olarak kayda geçenler. Bunların vergilendirilmesinde ne fark var?
    Teşekkürlerr...

• annemde var ve kullanımı çook keyifli bir araba...
    bir kere şanzımanı sorunlu falan değil, son derece özel bir CVT şanzımandır (yakıt tüketimi normal tam otomatik şanzımanlar gibi yüksek değildir). çok dik yokuşlarda biraz geriye kaçar ama kademesiz olduğu için vites değişimleri sarsıntısız ve konforludur. yakıt tüketimi şehir içinde normal 1.6 motorlu araçların çoğundan fazla değildir (9.0-9.5lt/100km) içi gayet geniş, koltukları rahat ve konforlu, baş mesafesi de yüksek ve ferah bir araçtır. süspansiyonu da yumuşak ve konforlu olup, yüksek bir araç olduğundan yüksek süratlerde dikkat gerektirir. ruhsatta otomobil olarak geçer ve hem yakıt hem vergi avantajı olan, kullanımı keyifli, şu an üretilmeye devam etse sıfırını alacağım araçtır kendisi.
    anneme bu aracı tercih etmemizin 3 sebebi var;
    *altının yüksek olması
    *vergi avantajı ve akıllı 4x4ün aynı araçta buluşması
    *yakıt tüketimi
    ve tabi ki HONDA'ya olan güven

• quote:

Orijinalden alıntı: johnkoot

annemde var ve kullanımı çook keyifli bir araba...
    bir kere şanzımanı sorunlu falan değil, son derece özel bir CVT şanzımandır (yakıt tüketimi normal tam otomatik şanzımanlar gibi yüksek değildir). çok dik yokuşlarda biraz geriye kaçar ama kademesiz olduğu için vites değişimleri sarsıntısız ve konforludur. yakıt tüketimi şehir içinde normal 1.6 motorlu araçların çoğundan fazla değildir (9.0-9.5lt/100km) içi gayet geniş, koltukları rahat ve konforlu, baş mesafesi de yüksek ve ferah bir araçtır. süspansiyonu da yumuşak ve konforlu olup, yüksek bir araç olduğundan yüksek süratlerde dikkat gerektirir. ruhsatta otomobil olarak geçer ve hem yakıt hem vergi avantajı olan, kullanımı keyifli, şu an üretilmeye devam etse sıfırını alacağım araçtır kendisi.
    anneme bu aracı tercih etmemizin 3 sebebi var;
    *altının yüksek olması
    *vergi avantajı ve akıllı 4x4ün aynı araçta buluşması
    *yakıt tüketimi
    ve tabi ki HONDA'ya olan güven
    Ben 2005 yılından beri Hrv kullanıyorum.Hayatımda bu kadar sorunsuz bir araç görmedim.keske bu model devam edseydide bu aracın sıfırını alabilseydim.Sadece 10 binden 10 bine bakıma sokuyorsunuz,ondada yağ,yağ filitreleri,hava filitresi değişiyor.Arabam 55 bide şimdiye kadar 40binde buji dışında birşey değişmedi,gayet masrafsız bir araç.Hatta otomatik olduğu halde fren balatası bile değişmedi.Servise sorduğumda honda ailesinin en masrafsız arabası olduğunu fren balatasının 40-60bin kilometre gittiğini belkide sorunsuz araç olduğundan artık üretilmediğini söylüyorlar.
    Almayı düşünüyorsanız 1 dakika bile düşünmeyin, elbette temiz bir ikinci el bulmak şartıyla.Çok keyifli bir araçtır.Avantajları ve dezavantajlarını sıralamaya çalışırsam;
    AVANTAJLARI
    -4X4.Gerçekten harika bir dört çeker hiç biryerde ,hiçbir koşulda sizi yolda bırakmaz.
    -Geniş iç hacim
    -Kaliteli iç malzeme.
    -1.6 motor olmasından dolayı vergi avantajı.
    -Suv bir araca göre az yakması.Genelde 2 ceker olan araç akıllı şanzıman sayesinde patiye kaldığında otomatik 4 çeker dönüşüyor.
    -Sorunsuz olması size servisi unutturabilir.Her 40binde bujiler,50-60 binde fren balataları,100 binde triger kayışı,birde honda gibi düzgün bir serviste uygun fiyatlar.
    -Başarılı otomatik şanzıman.vites geçişlerini bile hisettirmeyen harika sorunsuz bir otomatik.
    -Standart sanroof,katlanır dış dikiz aynaları,otomatik vites.
    -Güçlü 2.el
    DEZAVANTAJLARI
    -Çok küçük bagaj
    -Performans arıyorsanız bu araba size göre değil.
    -Yüksek yedek parça ücretleri.Kaskosuz binilmez.
    Benim aklıma gelenler bunlar buraya diğer arkadaşlarda birşeyler eklerlerse Hrv almayı düşünen arkadaşlara biraz yardımımız dokunabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.