Şimdi Ara

Yeni Chevrolet Aveo Dizel mi Benzinli Mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
44
Cevap
0
Favori
3.388
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Chevrolet'in yeni Aveo kasalarından almayı düşünüyorum. 2012 dizel ve benzinli arasında kaldım. Fakat tercihim dizelden yana. İkinci el temiz ve düşük km de bulduğum dizel almayı düşünüyorum. Tercih dizelden mi yana yapmalıyım yoksa benzinliden yana mı ?

Değerli yorumlarınız için şimdiden teşekkür ederim..

• Yakıt ekonomisi önemliyse dizel tabiki. Yani bu cevabı en iyi siz verebilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Benzinliler lpg uyumlu değil subap erimesi var dizel alırsanız multijet motor zaten hem ekonomi hem vergiden tasarruf.
  • Ayni araci kullaniyorum. Dizel az yakiyor evet fakat ses, titresim vb seyler sizin icin onemliyse bu konularda baya problemli motor. Sesi cok kotu + motor yalitimi da kotu olunca problem oluyor.
    Merak ettiginiz konu varsa yardimci olmaya calisirim.

• Bir eski kasasına sahibim, benzinli + otomatik şehiriçi 36 kuruş, şehirdışı 24 kuruş yakıyor. Ayda 1000 km yapıyorum, eski aracım dizel Corolla idi; onunla ayda 210 TL cepten çıkarken, bunda ayda 360 TL çıkıyor. Fazladan 150 TL her ay bütçemi biraz sarstı. ARtık yokuş görünce salıyorum kendi gidiyor, ışığı görünce 500 metre önceden gazdan çekiyorum vb .
  • neresi yeni?
  • Yardımcı olacak yorumlar atan arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Arabayı kullanma amacımdan kısaca bahsedeyim. Hız tutkunu değilim. Maksimum 150 o da boş yolda olabilir. Aile için ve bagaj hacminin tatminliği, birde uzun süre kullanım yılı. Sürekli araba değiştiren birisi değiliz. Kafadan 5-6 sene kullanırız arabayı. Daha çok babam kullanacak arabayı ve babam oldukça titiz kullanır.

Bu amaca göre dizel versiyonunu düşünüyoruz. Kullanım amacına göre mantıklı mı? 30.000 civarında temiz km de, yüksek model sedan farklı tercih arabadan yana mı düşünmeliyiz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    VW GOLF mü TOYOTA AURİS Mİ?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 30 bin civarı o km ve modelde bi araba bulmanız zor.Bulsanizda piyasası bundan yüksek olmaz.Buldunuz diyelim asla bu kadar donanım olmaz.Esp,8 hava yastığı,cc standart araçta.

Edit:Bizimde classic Aveo dan sonra tercihimiz ya yeni aveo ya da Cruze olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gkhn2355 -- 21 Mart 2016; 12:16:45 >
  • gkhn2355 kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle öyle. 30.000 TL civarı bu özelliklerde araç zor. Cruze'da hoşuma gidiyor. Bakalım şuanlık en iyi tercih bu iki model olacak gibi duruyor.

Motorun opelden alında olduğunu duydum. Yedek parça ve servisini Opel mi sağlıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cansavage -- 21 Mart 2016; 12:55:13 >
  • 2023 'e kadar Opel Servislerinde yedek parça garantisi var
  • Arabanin maximum hizi 167 km. 1 km yukarisini goremedim duz yolda. Uzun yolda ekonomi yapmak istiyorsaniz max 100 km/h ile gitmeniz gerekmekte ki o bile 2100-2200 devir civari ceviriyor. Arac 5 ileri vites dizel icin.

• 2012 modelini bilmiyorum ama bende 2011 1.2 ls modeli var tüplü daha alırken lpg li alınmış araç şuan 120bimn km cıvarında tüpte sorun yok yani cruze larda var subap erime olayı oda çelik subap ile çözülebiliyor zaten lpg ile dizel kafa kafaya yakıyolar nerdeyse motor sesi rhatsız ederse lpg li bir aveo düşünebilirsiniz araçta ufak tefek trim sesleri oluşabiliyor bazen malum ülkemizde heryer set içeri ses alıyor araç ama beni o kadar da rahatsız etmiyor
    araçın birde süspansiyonları sert kasislere yavaş girmek gerekiyor yoksa çok sallıyor ama yol tutuşu falan çok iyi virajlarda araç adeta yola yapışıyor.
  • Peki Cruze modeli de epey hoşuma gitti. Bu iki model arasında ciddi bir fark var mı bir Chevrolet kullanıcısı olarak size sormak isterim.

Edit: Son cümlenizde bahsettiğiniz " Cruze " modeli için mi yoksa " Aveo " modeli için mi geçerli ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cansavage -- 21 Mart 2016; 15:31:04 >
  • 30 a bulamazsin yeni kasa. Beki benzinli manuel lt donanım olabilir.

Bu aracın ltz dizelleri güzel. Otomatik ltz leri tüplü kullanman lazım.

• juke sero kullanıcısına yanıt
    30.500 - 31.000 TL pazarlık payı falan yazıyor düz hesap yazdım zaten. :) Manuel düşünüyoruz hocam. Dizel - manuel iyi bir seçim duruyor bu araç için sanırım.
  • alırken aracın geçmişine iyi bakın iyi bir ustaya gösterin yetkili serviste olabilir gerekirse birde ekspertize sokun ortada çakal kaynıyor çizikten dolayı boyalı derken altından başka şey çıkar km sine yetkili servis ile teyit ettirin bakımlardan belli olur .

hız konusuna gelirsek fabrika değeri zaten 170 gösterio motor iyi ise 180 de rahat görür yukarısınız zorlayacak yol bulmadım henüz zaten İstanbul trafiğinde zaten ilermek zor bırak hız yapmayı yol boş olsada heryer kamera zaten artık hız devrini bitiriyolar otobanda bile kameralar kol gezer oldu o yüzden hıza pek takılmamak lazım.

dizel yedek parçalarını bakın birde benzinlinin yedek parçalarına bakın bakım fiyatlarına da bakın kafanıza hangisi yatarsa onu alın derim cruze ile aveo da fark illaki vardır motor farklı zaten kullanmadığım için çok bişey diyemiyorum cruze daha çok tutuluyor dizel alıcaksanız zaten pek sıkıntı olmaz lpg falan düşünürseniz aveo daha mantıklı olur motor yönünden .

• epsodi kullanıcısına yanıt
    Bende 2012 ltz 95 beygrlik sedan modeli var satısa cikardim isteyen var veremiyorum ani özellikte sattigim fiata bulamiyorum arabamdan cok memmnunum nakit ihtiyaci dolayisiyla satmaktayim ucak gibi desem az olurmu acaba tavsye ederim ama avrupadan cekildi satisi devam etseydi opeli bitirdigini söyledi servisteki arkadas yol tutusu mukembel yokus kalkis destegi olmassa olmaz cok isime yariyo gece eve girene kadar isiklari yanabiliyor eller serbest telefon görusmesi yapabiliyorsun star stop avantaj b
  • Bu arac manuel benzinli bence cekilmez. Dizel almanizda fayda var. Otomatik leri zaten çok saglam. Tabiiki bütçe meselesi.

• quote:

Orijinalden alıntı: unibodydesignn

Ayni araci kullaniyorum. Dizel az yakiyor evet fakat ses, titresim vb seyler sizin icin onemliyse bu konularda baya problemli motor. Sesi cok kotu + motor yalitimi da kotu olunca problem oluyor.
    Merak ettiginiz konu varsa yardimci olmaya calisirim.

Yakıta göre motor sesi çok değişiyor. Shell den alınca motorun sesi rahatsız etmiyor diyebilirim. Ama opetten alınca traktör gibi çalışıyor. Motor yalıtımının zayıf olduğuna ise katılıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi white without pressure -- 22 Mart 2016; 11:19:01 >
  • Dizel al kardeş ben kullnaiyorum 3 yildir memnunum

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.