Şimdi Ara

Seat IBIZA 1.2 TSI 90HP

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
6.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler bu araçtan almayı planlıyorum bakıyorum şu an ama kullananlara bi sormak istedim yürüyüşü nasıl arabanın gidişte bayılma vs. yaşıyormu biraz anlatırsanız sevinirim

• Hocam 90 HP araçtan nasıl bir performans bekliyorsunuz ki ?
  • dakka 1 gol 1 bu foruma bişey sorulmaz
  • Emretas205 kullanıcısına yanıt
    Bayılma falan yok hocam kesinlikle bende style paketi var gidişi iyi o motor zaten polo ve fabia dada var. 1.6 atmosferik motorlardan hallice gidiyor ve az yakıyor gerçekten
  • Alt devirlerde performans sorunu olmaz ama 100+ süratlerde 1.6 atmosferik performansı veremez kısaca sakin kullanım için yapılmış bir motor bayılma falan yapmaz
  • 0,9 litre 90 lık renonun tce sini kullandım çekişine inanamadım gayet güzel seri...bu foruma bakarsan evin yolunu uzatırsın bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor...
  • quote:

Orijinalden alıntı: By_Android

Bayılma falan yok hocam kesinlikle bende style paketi var gidişi iyi o motor zaten polo ve fabia dada var. 1.6 atmosferik motorlardan hallice gidiyor ve az yakıyor gerçekten

Sizde hangi motoru var tam anlayamadım. 1.2TSİ sordugum model . Hızlanması nasıl peki hocam aracın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mert107

0,9 litre 90 lık renonun tce sini kullandım çekişine inanamadım gayet güzel seri...bu foruma bakarsan evin yolunu uzatırsın bilen bilmeyen herkes yorum yapıyor...

Haklısınız forumdan öğrenilmesi zor kullanıcıların yorum yapmasını isterken çok farklı yorumlar geliyor. Araç görünürde 1.2 ve 90bg ortalama bizde biliyoruz ne performans vereceğini ama bazı araçların kronik sorunları oluyor ağır gelebiliyor kasa ya da bu tarz şeyler gözümüzden kaçabilir diye kullanıcılardan destek almak istiyorum açıkçası önceden ama o da zor oluyor dediğiniz gibi. Gidip test edip alacağım eğer alacaksam zaten ama orada da yanılma payı olabilir diye olduğunca bilgi toplamaya çalışmakta fayda var tabiiki de hocam.
  • Hocam peformans istiyorsanız bu araçtan yazılım ile 125-130 beygir güç alanlar vardı forumda da bahsi geçmişti sanırım, onu araştırın isterseniz.

Onun dışında performans biraz göreceli bir kavram, motor turbolu, düşük devirleri ölü değil, beygir ve tork değerleri ağırlığa göre makul, 1.4 TDI'dan daha iyi performans veriyor bildiğim kadarı ile.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Hocam peformans istiyorsanız bu araçtan yazılım ile 125-130 beygir güç alanlar vardı forumda da bahsi geçmişti sanırım, onu araştırın isterseniz.

Onun dışında performans biraz göreceli bir kavram, motor turbolu, düşük devirleri ölü değil, beygir ve tork değerleri ağırlığa göre makul, 1.4 TDI'dan daha iyi performans veriyor bildiğim kadarı ile.

Hocam performans derken ben 0'dan 100 e seri bir şekilde hızlanmasından bahsediyorum. YAni amacım 200 basmak falan değil seri hızlanmasını istiyorum sadece.90bg de bunu verebilecek gibi duruyor ama bakalım. 1.2 Motorlar biraz ufak motorlar bazen araçları kaldıramıyorlar bazı modellerde sıkça rastlanıyor buna ama işte wv nin motoru olduğu zaman güçsüz olacağını sanmıyorum ama bakalım deneyeceğiz inşallah.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emretas205

quote:

Orijinalden alıntı: Lepanto

Hocam peformans istiyorsanız bu araçtan yazılım ile 125-130 beygir güç alanlar vardı forumda da bahsi geçmişti sanırım, onu araştırın isterseniz.

Hocam performans derken ben 0'dan 100 e seri bir şekilde hızlanmasından bahsediyorum. YAni amacım 200 basmak falan değil seri hızlanmasını istiyorum sadece.90bg de bunu verebilecek gibi duruyor ama bakalım. 1.2 Motorlar biraz ufak motorlar bazen araçları kaldıramıyorlar bazı modellerde sıkça rastlanıyor buna ama işte wv nin motoru olduğu zaman güçsüz olacağını sanmıyorum ama bakalım deneyeceğiz inşallah.

Alıntıları Göster
    Bende 2016 model var. Hızlanması gayet seri. 2. viteste 20'den 50'ye ok gibi fırlayabilirsin. 120km hıza kadar çok iyi gidiyor.
    Ben genelde gaza hafifçe dokunarak kullanıyorum. 70 ile giderken 5. vites istiyor.
    Yokuşlarda bayılma filan pek olmuyor. Gayet iyi gidiyor. 5. vitesle gayet hızlı gidersin normal yokuşlarda.
    Fakat dik rampalarda 3. - 4. viteslerde gidersin. İnsanın çıkmakta zorlanacağı en dik rampalarda ise 2. vites olur.
    Keçi gibi de tırmanır. Bir sorunu yok arabanın.

Bagajda 90 kilo kurban eti ve 4 yolcuyla 120'nin üzerine çıkamamıştım. Araba basmamıştı. 120'den sonrası için arabada 2 kişiden fazla varsa cidden sıkıntı oluyor. Zorlanmaya başlıyor.

• Ust hizlarda sikinti cikar. Ayni araba motora sahibiz 2015 makyajli 120 den sonra degil de 140 tan sonra bayilmaya basliyor. 1.6 atmosferigi 140 a kadar rahat tokatlar ama. Turbo oldugu icin ara hizlanmalari gayet iyi. Sollamada sikinti cikmaz. Yakiti da atmosferige gore cok dusuk

Su an ne kullaniyorsunuz ona gore bir yorum yapayim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi loiloyse -- 12 Ekim 2016; 11:24:24 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: loiloyse

Ust hizlarda sikinti cikar. Ayni araba motora sahibiz 2015 makyajli 120 den sonra degil de 140 tan sonra bayilmaya basliyor. 1.6 atmosferigi 140 a kadar rahat tokatlar ama. Turbo oldugu icin ara hizlanmalari gayet iyi. Sollamada sikinti cikmaz. Yakiti da atmosferige gore cok dusuk

Su an ne kullaniyorsunuz ona gore bir yorum yapayim
    Benim arabam 1,2 TSİ 90 bg ST. Performansı 1.6 atmosferik motor ayarında.
    İyi yönleri;
    +Düşük fiyata alınabilen iyi donanım ve motoru sunması (1.2 TSİ)
    +Tavan raylarıyla aracın görüntüsünün heybetli olması (ST)
    +B segment olmasına rağmen C HB ten daha büyük bagajının olması (430 LT)
    +İç malzeme kalitesi ve kokpitin sade ve şık görünmesi
    +1.2 motorun vergi dilimi

Hazır yazmışken eksilerinide yazayım madem;
    -Kapı üstlerinde tutamaç yok
    -Benzin kapağı içerden açılmıyor
    -Kolçak opsiyonel
    -Bagaj bölümünde saklama yerleri ve bölmeler yok
    -Arkada 3 kişinin oturması uzun yolda özellikle zor
    -Emniyet kemeri yükseklik ayarı yok
    -Arka tavan aydınlatması yok
    -Arabayla az yakmak çok kolay, aynı şekilde çok yakmakta
    -Ön gündüz ledleri keşke daha büyük olsaydı
    -Klima-kalorifer tek dokunuşla kapatma düğmesi yok,
    -Yan aynalarda sinyal yok
    -Kumaş paspas bile opsiyonel satılıyor
    -El freninin altında kocaman ama işe yaramayan eğimli bir yer var keşke içi boş kutu şeklinde olsaydı birşeyler koyulurdu içine
    -Klima düğmelerinin üzerindeki figürleri küçük oldukları zor seçiyorum
    -Ön kapılardaki kumaş döşeme fakat arkalarda aynı renk plastikten. Bu olmamalıydı

• Torku 170 den altta değilse bayilma sorunu olmaz ama beygirden dolayı son sürat ivmelenisleri agir olabilir. Onun dışında ibizalarin arkası çok dardır almadan önce ön koltuğu kendinize göre ayarlayıp arka koltuğa geçin dar gelmezse içinize sinerse alin.
    kesinlikle test sürüşüne gidin. araç kimine iyi gelir kimine kötü.
    1.2 tsi 90 hp style paket.guncel makyajlı kasa işte.baska sorunuz varsa cevaplayabilirim
  • Kimse burada 1.2 tsi,atmosferik 1.6 dan daha performanslı demesin
    Turbonun alt devirde verdiği tork sayesinde 0-100 iyi olabilir ama dediğim gibi 100+ hızlarda şansı yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kami Kaze

Kimse burada 1.2 tsi,atmosferik 1.6 dan daha performanslı demesin
    Turbonun alt devirde verdiği tork sayesinde 0-100 iyi olabilir ama dediğim gibi 100+ hızlarda şansı yok
    140 150'ye kadar gayet güzel hızlanıyor, 150den sonra hacimden dolayı biraz şişiyor. Karmada 6 litre yakıyor, şehirdışı 80-90la giderseniz 4 litrenin altına bile düşer. Yakıt tüketimi gayet iyi.

İlk video 0-180 drag denedik, ikinci video 50-200 roll denemesiydi, fakat kayıt 140tan itibaren başlıyor.

Kanalda aracın chipliyken hızlanması da mevcut, chiple 125-130 bg ayarına çıkıyor, 0-100'ü 8.5, 0-160'ı 23 saniye oluyor, 1.4 140 beygir fiat bravoyu harcıyor, yani baya iyi gidiyor kısacası.

Ayrıca, 90lık stok Ibizada 2 kişiyken, 1.2 TSI 105lik jettalı arkadaşı kovalamıştık, 110-120 ile önümüzde bastı, 170te sadece bir boy arkasındaydık, o tek kişiydi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Abstraction -- 12 Ekim 2016; 17:54:18 >

• Gayet güzel bir motor. Hafif sesli çalışıyor, yakıtı da 1.0 motora göre 1.5 lt kadar fazla. Ama yine de lpgnin pahalı olduğu illerde güzel tercih.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mmg02

Gayet güzel bir motor. Hafif sesli çalışıyor, yakıtı da 1.0 motora göre 1.5 lt kadar fazla. Ama yine de lpgnin pahalı olduğu illerde güzel tercih.
    az yakar tam f/p arabası. donanımı gayet güzel
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.