Şimdi Ara

lpgli araçlarda klima benzinden mi gazdan mı yer (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
0
Favori
24.117
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: diesotto

Kusura bakmayin ama haytamida duydugum en absurd otomotiv sorularindan birisi bu. Ilk 3 e girer yani rahat.

Benim aracta iman gucuyle calisiyor klima. Ne benzin ne gaz Iman gucunden yiyor yani. Okuyup ufluyorum arada bir.

Boyle sacma bir sey yok yahu. Onune gelen baslik acar olmus forumda.

yahu bu soru neden bu kadar saçma bulundu anlamadım benim gibi pekçok kişi bu sorunun cevabını merak ediyodur eminim

• quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Orijinalden alıntı: Erkyuo

Aracı çekişten düşürmeyen.. motor gücünü kullanmayan klimaya sahip araç varmı acaba?

Birinin telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. Adam bağıra bağıra konuşuyordu. :D Klima için elektrik kullanıp, motoru yormaz demişti. Yanımda ailem vardı, onları yalnız bırakıp soramadım ama sanırım ekstra bir donanımdı. Motordan klimayı iptal edip, sonradan bunu takıyorlardı. Ancak aküyü çabuk bitireceğini de söylediğini duydum son anda. Yani ya aküden vazgeçeceksin, ya yakıttan. Dertsiz klima yok yani...

camları aç al sana dertsiz klima

• quote:

Orijinalden alıntı: diesotto

Kusura bakmayin ama haytamida duydugum en absurd otomotiv sorularindan birisi bu. Ilk 3 e girer yani rahat.

Benim aracta iman gucuyle calisiyor klima. Ne benzin ne gaz Iman gucunden yiyor yani. Okuyup ufluyorum arada bir.

Boyle sacma bir sey yok yahu. Onune gelen baslik acar olmus forumda.

forumda çoluk çocuk fazla olunca öyle oluyor işte yakında benzinli araba çok yakıyo dizel koysak olur mu ? diye başlık açılabilir

• quote:

Orijinalden alıntı: ihsanokur

quote:

Orijinalden alıntı: Mobbdeep

yeri gelmişken sorayım arkadaşlar:
    benim klima çok az üflüyor hiç serinletmiyor araba son ayarda bile açık olsada filitreden mi yoksa klima gazı mı bitmiş ?

Polen filtresini 5000 km'de bir değiştiriniz; daha iyisi çıkarıp atınız ve bir daha takmayınız. Son 4 yıldır çok rahatım bu konuda. Ondan önce benzer sorunlarım oluyordu.

yarın bakacağım filitreye. benim kullandığım aracın bir videosunu buldum. fakat filitresiz kullanmak bana bu videodan sonra pek mantıklı gelmedi bakalım benden neler çıkacak

• quote:

Orijinalden alıntı: odevinimo

lpgli araçlarda klima benzinden mi yoksa gazdan mı yer arkadaşlar

pardon nasıll
  • quote:

lpgli araçlarda klima benzinden mi yoksa gazdan mı yer arkadaşlar

klima kuru fasulye yer, gazını kullanır
  • quote:

Orijinalden alıntı: ecay

Benim klimanın gazı bitmiş geçenlerde içine LPG bastık ben de LPG'li araçlarda LPG'den yediğini bilmiyordum ordakiler gerizekalı gözüyle baktılar bana.

klimanın içine LPG mi bastınız....?

sogutuyor mu bari....?
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

İnsanların yanlış bildiği şeylerden biri. Klima benzinden mazottan ya da lpg den yakarak çalışmaz.

Klima gücünü arabanın motorundan aldığı için arabalar biraz daha çok yakar.

ben de onu diyorum işte benzin mi yakar gaz mı

ya güzel kafa buluyorsun yada ne içtiysen aynısından bende istiyorum bu ne biçim bir soru.

• Benim klimada lpg yakinca cekis kaybi oluyor. O yuzden benzin yaktiriyorum. Yakinda eleltrik hatti cektircem evden bir de uzatma alcam o zaman hic yakmiycak.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: SSamet.

İnsanların yanlış bildiği şeylerden biri. Klima benzinden mazottan ya da lpg den yakarak çalışmaz.

Klima gücünü arabanın motorundan aldığı için arabalar biraz daha çok yakar.

ben de onu diyorum işte benzin mi yakar gaz mı

• Eski kasa, 91 corolla'mızın kliması araç çalışmadan da soğuturdu, bildiğim kadarıyla Toyota bu konuda efsane. Hatta böcek göz Corolla kullanan arkadaşım da aynı şeyi söyledi. Sanırım Corolla kliması en iyisi bu konuda..
  • quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

Aracı çekişten düşürmeyen.. motor gücünü kullanmayan klimaya sahip araç varmı acaba?

Birinin telefon konuşmasına kulak misafiri olmuştum. Adam bağıra bağıra konuşuyordu. :D Klima için elektrik kullanıp, motoru yormaz demişti. Yanımda ailem vardı, onları yalnız bırakıp soramadım ama sanırım ekstra bir donanımdı. Motordan klimayı iptal edip, sonradan bunu takıyorlardı. Ancak aküyü çabuk bitireceğini de söylediğini duydum son anda. Yani ya aküden vazgeçeceksin, ya yakıttan. Dertsiz klima yok yani...

Böyle bir inanış var.

ama şunu unutmamak lazım aracın enerjisini motor üretir akü değil.Klima direk motora bağlı ise motoru kendisi zorlar eğer elektrikli ise elektrik sistemini zorlar elektrik sistemide alternatör ile motoru zorlar.

alternatör motoru nasıl zorlar

alternatörün stratorundan akım çekildikçe rotora göre ters bir elektromanyetik kuvvet uygular ne kadar akım çekersen stratorda rotoru aynı şekilde zorlar bu zorlamaya karşılık rotorda kendisini zorlar bu sefer rotorda zorlanmaya başlar fakat motor deviri sabittir rotor durmak ister ama duramaz duramayınca stratorun ters etkisine ters etki ile karşılık verir yani stratoru döndürmeye çalışır fakat ne rotor durur nede strator döner bu sayede akım oluşur fakat akım geçerken fukolt ve bakır kayıpları alternatörü ısıtır.Motordan aldığı gücün %15-20 oranında kendisi ısı rulman ve vantilasyon kayıpları olarak harcar sonra klimayı çalıştırır klima motoruda %90 verimli olsun.Elektriksel olarak durum bu mekanik olarak kayıpları bilemiyorum karda edebilir zararda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NEŞELİMEŞEODUNU -- 10 Mayıs 2012; 0:23:48 >

• quote:

2000cc üstü araçlarda hissettirmemeye başlar 3500cc'den sonra sadece kağıt üzerinde farkedersin :D
  • Araç ne ile çalışıyorsa o da gücünü oradan alacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.