Şimdi Ara

Elektrikli araba mı? Yoksa benzinli araba mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
643
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sormak istediğim %100 elektrikli arabamı daha sorunsuzdur? Yoksa benzinli, dizel veya hibrit arabalar mı ? Benzinli ve dizel veya hibrit arabalarda bozulmaya meyilli bir sürü mekanik parçası var. %100 elektrikli arabalarda ise sadece elektronik bir sistem ve batarya var. Umarım demek istediğimi anlamışsınızdır. Araba satın alma arefesindeyim. Ondan soruyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Elektrikli araçlarda sağlamlıktan önce şarj imkanını düşünmeniz gerekir .

İstanbul Ankara İzmir üçgeni dışında yaşıyorsanız yada sık sık seyahat ediyorsanız benzinli. Aracı şehir dışında pek kullanmıyorsanız, sürekli belli bir güzergahta gidiyorsanız, evde şarj imkanı olan villada yaşıyorsanız elektrikliyi deneyebilirsiniz.
  • Elektrikli araçlarda sağlamlıktan önce şarj imkanını düşünmeniz gerekir .

İstanbul Ankara İzmir üçgeni dışında yaşıyorsanız yada sık sık seyahat ediyorsanız benzinli. Aracı şehir dışında pek kullanmıyorsanız, sürekli belli bir güzergahta gidiyorsanız, evde şarj imkanı olan villada yaşıyorsanız elektrikliyi deneyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Burakk0131 -- 19 Nisan 2023; 15:18:33 >
  • sormak istediğim o değildi.Fakat yinede bilgileriniz için teşekkür ederim

• Elektrikli araba mı? Yoksa benzinli araba mı?

şarj istasyonları çoğalmadıkça ve şarj süresi kısalmadıkça şimdilik e-power bir adım önde gidiyor

• e-araçların 2 kategoride sorunları var.

1- ezeli ve ebedi sorunlar: uzun şarj süresi, kısa menzil, yokuş yukarı çıkışta güç düşmesi
    2- sürpsiz sorunlar: araç kullanılmıyorken, şarj edilmiyorken bile bataryanın yangın çıkarması

benim için 1. kategorideki sorunlar önemli. batarya ısınması, yanmasına çare bulunur uzun şarj süresi (5dk üstü her süre bile uzun, yolda trafikte) ile kısa menzile çözüm bulunmayacak gibi (haberlerde çıkan yeni pil icat oldu, 1dk'da 2000km menzil gibi haberler çözüm değil)

Evde garajda şarj ederken de dikkatli olmak lazım. İngiltere ve Amerika'da e-araç şarj ederken çıkan yangın haberleri dolaşmaya başladı

Park ettikten sonra da yanabiliyor bu araçlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• AutoClubyoutube
    Elektrikli Otomobil Kimler Almalı, Kimler Almamalı ? | AutoClub
    https://www.youtube.com/watch?v=lEdsTWoagBQ&feature=youtu.be

Muhabbet biraz fazla ama ilerletip izleyebilirsiniz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Türkiye jeopolitik konumu nedeniyle düz bir ülke değil, sarp kayaların olduğu gibi doğusundan batısına zor hava şartlarına ve engebeli yollara sahip bir ülke. Ben geçen bingöl’den aracı fulledim (depo 50 lt) malatya üzerinden kırşehir’e kadar gidebildim. (700 km) kırşehir’de 5 dakikada depoyu yine fulledim, Ankara’ya geldim, Ankara içinde arabayla ulaşım sağlayarak işlerimi hallettim ve İstanbul’a geldim. (650 km+ankara şehiriçi 50 km= 700 km) yani 1400-1450 km yolda istediğim hızda, istediğim konforda, benzin biter mi kaygısı olmadan konforlu bir şekilde ulaşımımı sağladım.

Evet kaç kez uzun yola çıkıyoruz ki diyebilirsiniz ama hayat sürprizlerle dolu ve herşey bazen spontane gelişebiliyorken şu noktada elektrikli araçların menzilinin yeterli olmadığına eminim.. hele ki Türkiye yollarında işi aşırı zor gibi duruyor..

Üreticiler ürettikleri elektrikli araçlar için 1000 km menzil vadedip, bu menzilin 700 km’sini benzinli araçlar gibi rahatlıkla kullanabileceğimiz araçlar üretmeli ki o zaman bir denge olsun, ve tabi çok hızlı şarj olması, ayriyeten pil ömürlerinin en az 10 sene %90’a kadar pil sağlığında olması da önemli

Olursa o zaman benzinlilere elveda denebilir

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dizele devam kardesim

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.