Şimdi Ara

Michelin Primacy 5 yaz lastiği rezilliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
1.803
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 Mart 2025 tarihinde, 2025 yılı 4. hafta üretimi olan Michelin Primacy 5 model dört adet yazlık lastiği 15.400 TL karşılığında satın aldım. Ancak, lastikleri taktırdıktan sonra yaşadığım deneyim, hem güvenliğimi ciddi şekilde riske atmış hem de büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır. Lastikler, özellikle virajlarda belirgin bir şekilde kaymakta, frenleme sırasında ise dengesiz bir performans sergilemektedir. Bu durum, adeta buzlu bir zeminde araç kullanıyormuşum hissiyatı yaratmakta ve araç kontrolünü son derece zorlaştırmaktadır.

Michelin Primacy 5 lastiklerinin, yaz koşullarında üstün yol tutuşu sağlamak üzere tasarlanmış ve üretilmiş bir lastik olduğu reklamı ile sattıkları model olduğunu göz önünde bulundurduğumda, söz konusu güvenlik sorunu, üretim hatasından kaynaklanabileceğini düşünüyorum. Bu durumu, lastikleri taktırdığım bayi ile paylaştığımda, tabii ki yardımcı olmadılar biz firmaya iletiriz dediler eminim ki iletmeyecekler

Böylesine güvenli olmayan bir lastiğin, özellikle 50 km bile kullanılmadan, ciddi güvenlik sorunları yaratması, tamamen marka saplantısı yüzünden Michelin lastik konusunda iyi olduğunu düşündüğüm bir firma olduğundan diğer firmalara es geçtim lastiği taktırdıktan ve bu sorun sorunlarla karşılaştıktan sonra Michellin ile alakalı lastik şikayetlerini okudum herkesin ortak şikayetlerinden bir de lastiğin kuru zeminde kayması hızla savurması lastik alacak olan arkadaşlara firmanın ismine göre değil özellikle o lastikle ilgili şikayetleri değerlendirdikten sonra almalarına öneririm benim sinirimi oynadı en azından sizlerin oynamasın

• Continental tek geçerim, fransızlar otomobilde olduğu gibi lastikte de yine olaya fransız kalmışlar.

Mühendislik beklentisi olan işlerde Alman’dan şaşmamak lazım.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • lastikler biraz daha aşındıktan sonra tekrar performansını kontrol edin. bir de önceki lastiğiniz hangi marka-modeldi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Meticulous -- 21 Mart 2025; 21:6:29 >
  • lastik hava basinclari kacti, araç üreticisinin önerdiği değerler nedir?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Lastik basıncı 34, jant ise 16. Lastiği bir lastikçiye götürüp havasını kontrol ettirdim. Aslında burada kendime kızıyorum, özellikle Michelin ile ilgili yorumlara göz attığımda, birçok şikayetle karşılaşıyorum; özellikle lastiğin kayma sorunuyla ilgili. Ben de bu durumu yaşadım ve açıkçası, bu deneyim bence oldukça pahalıydı. Lastik alacak olanların, sitelerdeki süslü sözlerden ziyade kullanıcı yorumlarına daha çok dikkat etmelerinde fayda var.

Bu lastiği sadece 50 kilometre kullandım, ama kayma sorunu ciddi şekilde hissediliyor. Özellikle hızlı virajlara girdiğinizde, aracın arka tarafı resmen savrulacak gibi oluyor. Üstelik karşınızda bir muhatap bulamamak oldukça sinir bozucu. Şu anki aklım olsa, kesinlikle en ucuz lastiği alırdım. En azından ucuzdu, böyle oldu derim.

İşin ilginç yanı, bu lastiğin bir garanti kapsamında olması. Lastiği takan bayi, lastiğin garantili olduğunu belirtiyor ancak bir sorun yaşandığında, "Bizim yapabileceğimiz bir şey yok, Michelin müşteri hizmetleri ile iletişime geçin" diyerek sizi başlarından savuruyor.

bir önceki lastiğim biristone tranza

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cem_b -- 21 Mart 2025; 21:52:50 >

• Sıfır lastik ilk 500-1000 km de tam performans göstermez. Ayrıca hava şartları da önemli.

• cem_b C kullanıcısına yanıt

Bridgestone turanza rezalet bir lastiktir. Michelinin turanzadan kötü olma durumu ilginçmiş. Lastiklerin biraz aşınıp alışmasını beklemek lazım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bir ay önce ben de primacy 5 205/55/16 aldım golf 8 için. Ben çok memnunum. Hatta bugün kırmızı ışık yanınca bayağı sert durmak zorunda kaldım sıfır kayma ile durdu, açıkçası tebessüm bile ettirdi iyi ki almışım dedim sonrasında. Acaba aldığınız lastiklerde mi bir sorun var

• daswagen kullanıcısına yanıt
    Katiliyorum. Primacy 4’ten ben de memnun kalmamistim. Ancak continental cpc6 kullandim. Gercekten cok iyi lastikti.

• Basınçları ayarlayın, otobana falan çıkıp 250 - 500 km duruma göre yol yapmaya bakın. Lastiğin mumları bir erisin. Havaları kesinlikle kontrol edin geçen arkadaşın lastikleri değişmişti fren yapınca araba sağa çekiyor diye şikayet ediyordu. Lastiklaerin havaları 45 - 40 - 49 vesaire çıktı.

Sabah lastikler soğukken usul usul en yakın benzinciye gidip aracın değerine göre ayarlayın.

• MP4leri 3 senedir kullanıyorum. MP5'e geçeceğim ben de. Açıkçası çok memnunum. Önler 33 arkalar 29 olarak kullanıyorum. Mutlaka kapı içinde yazana göre ayarlayın lastiklerinizi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Araç nedir ? Lastik basınçlarına baktınız mı ?

Yaklaşık 35-40bin km dir ps5 kullanıyorum bmw aracımda , gayet iyi bir lastik , süper sport lastiği değil ancak orta-üst düzey bir lastik

Ve daha 50 km yaptığınız lastik biraz zaman verin , ayrıca ısınmadan yaptıkları doğru izlenimler değil

• Kesin hava işi.

Kışın yeni lastik aldım, fabrika 34 basın diyor, lastiği takanlar 41 basmış, basınç göstergesi olmasa öyle süreceğiz.

Lastikciler, mesleğinin hakkını vermeyen ve yaptığı iş hakkında hiç bilgisi olmayan tek sektör olabilir.

• Fabrikasyon bir hata yoksa, lastikleriniz muhtemelen 400-500 km sonra daha iyi yol tutacaktır.

• Ben çok sakin sürüyorum galiba. En pahalısını da kullansam, en ucuzu da kullansam bu zamana kadar bu nasıl lastik demedim, fark hissetmedim açıkçası.
    Kullandığım teslada herkes Hankook lastikleri gömüyor ama aniden girdiğim yağmur tünellerinde bile hiç sıkıntı yaşamadım. Rejen frenlemesinde bile araç gayet güzel tutunuyor. Ama herkes rallici gibi , mişlen taktım araba kendine geldi, conti taktım araba uçan halı oldu. Valla bir şu muhabbeti bir de direksiyon çok hissiz muhabbetini bir türlü anlayamıyorum.

• havalarına bir bakın michelin iyidir.

• Yani lastik tamam orta kalitesi ama Michelin iyidir pamuk gibidir havası fazladır muhtemelen

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • ESER14 kullanıcısına yanıt
    “Valla bir şu muhabbeti bir de direksiyon çok hissiz muhabbetini bir türlü anlayamıyorum.”

Hocam zaten herkes bunu anlasa herkes arabacı olur. Birçok firma batar gider. bu tamamen zevk meselesi. sizin için önemli veya anlamıyor olabilirsiniz ancak başkası için önemlidir.

• trexin T kullanıcısına yanıt

O çöpün nesini beğendin. Yanakları çok zayıf virajda araba paso yana yatıyor ve şeritten çıkıyordu. Cpc6

• cem_b C kullanıcısına yanıt

Lastikçiye güvenmeyin lastik basınçlarını kendiniz kontrol edin. Ayrıca lastik tam performansını yaklaşık 150-200 Km sonra verir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.