Şimdi Ara

Continental vs. Bridgestone Kış Lastiği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
482
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

SUV aracıma alacağım kış lastiği konusunda 2 model arasında kaldım. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Özet olarak:

1.Bridgestone 225/50R18 95H LM001 RFT

(Yakıt Verimlilik: C / Yol Tutuş: B)

Fiyat: 6.500 TL / Yıl: 2023 / Sökme-takma dahil

2.Continental 225/50R18 99V WinterContact TS 830 P RFT

(Yakıt Verimlilik: E / Yol Tutuş: D)

Fiyat: 6.500 TL / Yıl: 2023 / Sökme-takma dahil

Kış lastiği konusunda Bridgestone'u daha önce 2 aracımda deneyimledim, karda dahil bir sorun yaşamamıştım. Continental'in daha iyi bir marka olduğunu biliyorum. Ancak tecrübe edenlerden dinlemek isterim.

Diğer markalar konusunda Michelin tarafında yıl olarak stoklarda 2022 üretim olduğu için bu markadan vazgeçtim. Pirelli ise çok pahalı geldi. Ek olarak bu 2 modeli seçerken ebat ve RFT özellikli lastik olmasına dikkat ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi f-network -- 20 Kasım 2023; 15:7:16 >

• f-network kullanıcısına yanıt
    Hocam iki lastiğide denemedim. İki lastikte RFT olduğu için benzer araç sahiplerinin yorunlarına bakmakta fayda var ancak fikir vermesi açısından yorumda bulunayım.

Bridgestone premium lastik olarak geçiyor. Islakta ve günlük otoyol kullanımında daha başarılı duruyor. Muhtemelen daha konforludur ancak RFT olduğu için yorum yapmak zor. 95 ağırlık indeksine ve H(210km/h) hız koduna sahip. Islak tutuş değeri "B" oldukça başarılı.

Conti (UltraHighPerf) performans lastiği olarak geçiyor. UHP lasyiklerin yanak ve karkas yapısı daha sert ve sağlamdır. Yüksek performanslı kullanıma uygun ancak günlük kullanımda sert olabilir. 99 ağırlık indeksine ve V(240km/h) hız koduna sahip. Islak tutuş değeri "D" biraz zayıf kalıyor ancak UHP lastik için bu değer normal sayılabilir.

Ağırlık endeksi ve hız kodunun aracınızla uyumlu olması önemli, katalogda tavsiye değerleri yazar. Karşılaştırmanızda fayda var. Ağırlık endeksi lastik başına maks yükü gösterir. Lastiğin zemine düzgün basması için önemlidir. Hız endeksi ise lastiğin belirli bir süre boyunca devamlı ve güvenli seyredebileceği maks süratı gösterir. Yüksek sürat lastik üzerinde daha çok ivme ve sıcaklık demek. Lastiğin hamurunun ve karkasının bunu kompanse edebilmesi için özenle tasarlanması gerekir. Buda zaman zaman ıslak yol tutuşuna olumsuz yansıyabilir.

Suv deneyimim neticesinde bana suv için conti daha uygun bir seçenek gibi geldi. Karkas yapısı daha sağlam olduğu için suv kullanımına daha uygun duruyor. Ancak blizzak gündelik kullanımda muhtemelen çok daha konforlu olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onatba -- 20 Kasım 2023; 17:43:45 >

• 830 eski model sanirim. 2018de 850 almistim. Yani continental iyi marka ancak her markanin her lastigi iyi olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OzzY® -- 20 Kasım 2023; 20:56:49 >
  • Bende Continental TS870 var. Üzerine lastik almam. Kış lastiğinde Nokian Michelin ve Continental üçlüsünden şaşılmamalı bana göre.
  • o etiket değerleriyle conti alınmaz

• Selamlar,

Yorumlarınız için teşekkür ederim. Tercihimi Bridgestone 225/50R18 95H LM001 RFT'den yana kullandım.

Teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.