Arkadaşlar merhaba Bu ay içerisinde 245 40 18 ebadında lastik alacağım. Hankook ile Nokian arasında kaldım karar veremiyorum. Siz olsanız hangi lastiği neden tercih edersiniz. Şöyle bir dip not ekleyeyim. Bu lastikler senede en fazla 5000-6000 km yol yapıp ardından bir sonraki yaz a kadar kapalı garajda yatacak birde Goodyear gibi bir alternatif var çok sıcak bakmasamda
1- https://www.bandenleader.nl/auto-band/hankook/ventus-prime-3-k125/245-40-r18-97y-757910 2- https://www.bandenleader.nl/auto-band/nokian/powerproof/245-40-zr18-97y-912307 3- https://www.bandenleader.nl/auto-band/goodyear/eagle-f1-asymmetric-5/245-40-r18-97y-935594 < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi son_samuray -- 18 Nisan 2021; 14:5:39 > |
Hankook vs Nokian
-
-
Nokian için Türkiye'de genel anlamda parçalanma/çatlama şikayetleri var. Yurtdışı yorumlar da lastiğin çok erken bittiği yönünde. 2 defa almaya niyetlenip ikisinde de bu şikayetleri görünce Lassa ve Michelin almıştım. Yine lastik alacak olsam Nokian istememe rağmen gider başka marka alırım eminim.
Bu 3 seçenek arasında tercihim Ventus Prime 3 olurdu benim.
-
quote:
Orijinalden alıntı: canocan_07Nokian için Türkiye'de genel anlamda parçalanma/çatlama şikayetleri var. Yurtdışı yorumlar da lastiğin çok erken bittiği yönünde. 2 defa almaya niyetlenip ikisinde de bu şikayetleri görünce Lassa ve Michelin almıştım. Yine lastik alacak olsam Nokian istememe rağmen gider başka marka alırım eminim.
Bu 3 seçenek arasında tercihim Ventus Prime 3 olurdu benim.
çok enteresan Nokian markası özellikle Almanya ve İsviçre de oldukça rağbet gören yorumlarda yumuşaklığından söz edilen bir lastik. Hankook lastiklerini ise daha önce Türkiye'de kullanıp memnun kadığım bir lastik markasıydı.
Goodyear markasını hiç deneyimlemedim, fakat aklımda hep çok yumuşak bir lastik olarak iz bırakmış.
-
Goodyear hala daha nasıl satılıyor anlamış değilim. Ne kuru zemin ne ıslak zemin ne de fiyat alanında hiçbir yönüyle öne çıkmıyor. Nokian ile Hankook arasında kesnlikle Hankook Ventus Prime 3 derim. Kendim bu arada Nokian kullanıcısıyım. Lastik bitmiyor diş derinliği hala mükemmel. Ancak yanaklar ile dişlerin birleştiği noktalar ile kanal araları çatlak içinde. Dişler aşınmadan ziyade parça parça kopuyor. İlk 2 sene iyi, ondan sonra aşırı kötüleşiyor Nokian. Conti PremiumContact 6 da düşünebilirsiniz. Yaşadığınız yerde yollar çok bozuk değilse Michelin Pilot Sport 4 olabilir bir de. Ancak diğerlerine kıyasla yumuşak olduğu için dikkat etmek lazım.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Am I Evil ? -- 18 Nisan 2021; 14:45:5 > -
quote:
Orijinalden alıntı: Am I Evil ?Goodyear hala daha nasıl satılıyor anlamış değilim. Ne kuru zemin ne ıslak zemin ne de fiyat alanında hiçbir yönüyle öne çıkmıyor. Nokian ile Hankook arasında kesnlikle Hankook Ventus Prime 3 derim. Kendim bu arada Nokian kullanıcısıyım. Lastik bitmiyor diş derinliği hala mükemmel. Ancak yanaklar ile dişlerin birleştiği noktalar ile kanal araları çatlak içinde. Dişler aşınmadan ziyade parça parça kopuyor. İlk 2 sene iyi, ondan sonra aşırı kötüleşiyor Nokian. Conti PremiumContact 6 da düşünebilirsiniz. Yaşadığınız yerde yollar çok bozuk değilse Michelin Pilot Sport 4 olabilir bir de. Ancak diğerlerine kıyasla yumuşak olduğu için dikkat etmek lazım.
Conti ve Michelin ben de düşündüm, fakat biraz daha fiyat performans lastiği alma hedefindeyim. Yol zeminine gelince değil çukur,göçük vs taş bile bulamazsınız.
Yukarıda da bahsettiğim gibi sene de taş çatlasa 5-6 bin km uzun yol yapacak. Onun dışında zaten günlük kullanılmayacağı için biraz daha uygun bir lastik arıyorum.
Goodyear ve Hankook Premium sınıfta yer alan fiyat-performans lastikleri olduğu için ve ıslak zemin,tüketim ve gürültü seviyeleri birbirine çok yakın olduğu için listeye dahil ettim.
Yorumunuz için teşekkür ederim.
Unutmadan lastik başına 15 euro da sökme,takma ve balans maliyeti de eklenecek burada maalesef TR deki gibi ücresiz balans hizmeti yok.
-
O halde Hankook alırdım ben olsam. Yine de karar sizin tabi. Şimdiden hayırlı olsun.
-
Kışlık lastik alırsam nokian alırım. Nokian yazlıklarında teknik değerler çok iyi fakat yol koşullarında bir süre sonra işler değişiyor. Fakat yazlık için yollardan dolayı bridgestone bence en iyisi. Fakat dezavantajlarından dolayı geçen gün 2 adet conti cpc 6 aldım. Geçen yılki lastiklerim de good year egp 2 idi. Her frene bastığımda abs devreye giriyordu. Ani kalkışta da sürekli patinaja girerdi. Lastik 2 yıl ve 50 bin km de bitti. Bundan sonra good year zor alırım.
Conti nin dezavantajına gelirsek lastik dişleri erken aşınıyor ve yanak çok ince olduğu için balon yapma gibi bir durumu var. Fakat ne michelin kadar yumuşak be de bridgestone kadar sert.
Nokian ve hankook arasında da seçim yaparsam yazlık olarak hankook alırım.
-
Arkadaş wetproof değil powerproof demiş o yüzden deformasyonu göz ardı edebiliriz. Ben de kışlık nokian yaz için ise wetproof ile ventus arasında kalıp yıpranma payı yüzünden ventusu seçtim(lastiğim ara ebat o yüzden diğer markalara gidemedim). Ek olarak uluslararası testlerde kuru yolda genelde ventus 1. oluyor, bu yüzden ventusa kayılabilir..
-
Nokian ama wetproof yada powerproof değil "eline 2 serisi", TR'ye getirmiyorlar bu seriyi çatlayan dökülen wetproof'lar geliyor. yaşadığınız yerde bulunuyorsa eLine 2 alınabilir. etiket değerleri güzel genelde A-A ve ses db: 68
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 18 Nisan 2021; 17:8:19 > -
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla Nokian kağıt üzerinde iyi bir lastik olsada reel de kullanıcıların pek de memnun olmadığı bir lastik.
Kısmet olursa yazın Hollanda’dan Türkiye'ye geleceğim. Lastiğin tüm kullanımı uzun yolda olacağı için kullanıcı yorumları ve tecrübeleri benim için çok önemli. -
YAklaşık 16 bin km dir nokian wetproof 205 55 16 kullanıyorum.Lastik çok dengeli yol tutuşu ıslak kuru oldukça iyi ve güven veren bir lastik.Gerek kırmızı ışık kalkışlarda veya ani frenlerde vs patinaj olmuyor.Ancak yumuşak bir lastik ve kronik sorun olan su tahliye kanallarının içinde kılcal çatlaklar var.Neden bilmiyorum.Çok derin değil yüzeysel..
-
hvp3
-
hankook’un neresi premium lastik.
yazlıksa hankook, kışlıksa nokian tercih ederdim. -
Eline 2 de çabuk bitiyor. Kayınpederin Civic için aldık 30.000km de bitti gibi bir şey.
Benim de kışlıklar Nokian WR D4 onlardan çok memnunum ama yazlık olarak ben de çok düşünmüyorum gördüğüm yorumlardan sonra.
-
quote:
Orijinalden alıntı: fractal designEline 2 de çabuk bitiyor. Kayınpederin Civic için aldık 30.000km de bitti gibi bir şey.
Benim de kışlıklar Nokian WR D4 onlardan çok memnunum ama yazlık olarak ben de çok düşünmüyorum gördüğüm yorumlardan sonra.
anladım hocam. nokian'ın düzgün yaz lastiği yok o zaman.
-
Mercedes S classquote:
Orijinalden alıntı: smyrna
hankook’un neresi premium lastik.
yazlıksa hankook, kışlıksa nokian tercih ederdim.
Porsche Cayenne Turbo
Audi RSQ8
Hankook çıkışlı fabrikasyon olarak
Hankook çok iyi lastiktir -
Kışlık lastiklerde nokian öneririm. Ama yazlıkları o kadar iyi değil.quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
Arkadaşlar yorumlarınız için teşekkür ederim. Anladığım kadarıyla Nokian kağıt üzerinde iyi bir lastik olsada reel de kullanıcıların pek de memnun olmadığı bir lastik.
Kısmet olursa yazın Hollanda’dan Türkiye'ye geleceğim. Lastiğin tüm kullanımı uzun yolda olacağı için kullanıcı yorumları ve tecrübeleri benim için çok önemli.
Yazlıklarda continental-hankook arasında seçim yapın ikiside üzmez
Michelin tavsiye etmem hamuru çabuk eriyor türkiye yollarında -
Ben 225/45/17 ebatta Powerproof kullanıyorum. Daha ufak ebatta da Ventus Prime 3'ü daha nadiren kullanıyorum.
Powerproof'um Hankook'ta ki dengi S1 Evo2'dir. Dolayısıyla kararınızı ona göre verin. Ben 17 bin km'dir kullanıyorum. Bu lastikler ömrünü tamamlayınca gidip tekrar Powerproof alacağım.
Kullanmadan yorum yapanlara kulak asmayın. -
quote:
Orijinalden alıntı: son_samuray
Kısmet olursa yazın Hollanda’dan Türkiye'ye geleceğim. Lastiğin tüm kullanımı uzun yolda olacağı için kullanıcı yorumları ve tecrübeleri benim için çok önemli.Etiketlemeden yapmışım yorumu. En son yorumdan okuyabilirsiniz. Fren performansından çok memnunum. Yol tutuş için net yorum yapmayayım zaten araba biraz yumuşak kalıyor. Etiket değerleri çok iyi. Sessizliği de cabası, o açıdan uzun yolda çok rahat edersiniz. Önceki yorumumda bahsettiğim gibi ya Hankook S1 Evo2 ya da Nokian Powerproof alacaktım, şansımı Nokian'dan yana kullandım. Kışlıkları ciddi iyidir, millet tek yazlığı Wetproof sanıyor ancak bir alt serisi. Powerproof kesinlikle değerlendirilmeli bence. Ben yılda 25 bin km yol yapıyorum. Yazlıkları tekrar Powerproof alacağım.
-
Hocam Hankook'ta karar kılarsanız Ventus 3 değil de S1 Evo serisi alın. Premium araçlar bu lastikle geliyor fabrikadan.
Konfor ve sessizlik bir arada, memnun kalırsınız.
Benzer içerikler
- akü kutup başı sökmenin faydaları
- mercedes sprinter en çok tutulan modeli
- ankara plaka sırası hangi harfte 2024
- citroen c3 1.2 puretech motor yağı
- polo geri vites lambası tek mi
- bmw jeep 2024
- lexus lbx fiyat
- toyota hilux 2025
- passat 2022 fiyat listesi
- yeni skoda kodiaq 2024
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X