Şimdi Ara

OPEL ASTRA G kasa araçları nasıl bilirsiniz arkadaşlar... Nasıldır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
38.389
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar Astra G kasa araç almak istiyorum . Maalesef maddi olanaklar çok iyi değil. En fazla 30 - 33 000 tl çıkarabilirim .
    En az 2005 - 2006 model olsun istiyorum.

Sizce bu kasa araçlar nasıldır ? Ben hala bu araçların tipini beğeniyorum. Bide gözümde , sağlam duruyor araç nedense ?

Astra G araç kullanan yada eskiden kullanmış arkadaşlar fikir veririseniz çok sevinirim. Yada bu araç hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olursanız çok sevinirim.

Daha önce eski kasa swift aracım vardı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi evvela -- 3 Aralık 2017; 21:35:31 >

• quote:

Orijinalden alıntı: evvela

Bir arkadaşımda 2005 modeli var . Arabasından çok memnun . Kapıları filan kapanırken tok bir ses geliyor. Bana da güvenlik hissi veriyor. Sanırım saç kalınlığı diğerlerinden daha kalınmış. Arkadaşımın arabasına bindiğimde çok beğeniyorum . O yüzden ASTRA G bakıyorum .

Devir daimden tut yağ yakma vs... Elektronik arızası cartı curtu yine de al boşver tok kapı mekanikten daha önemli tabiiii
    Yapay Zekanın Yanıtı

Astra G Kasa: Bir Gençlik Klasikleri

Opel Astra G, 1998 ve 2004 yılları arasında üretilen, Astra model ailesinin üçüncü neslidir. "G kasa" olarak bilinen bu araç, döneminin en çok satan kompakt otomobillerinden biri olmuştur.

Astra G'nin Tasarımı

Astra G, Opel'in tasarım dilinde önemli bir değişimi temsil etmiştir. Daha önceki modellerin yuvarlak hatlarından uzaklaşarak daha keskin, daha dinamik bir görünüme kavuşmuştur. Cesur ön ızgarası ve eğimli tavan çizgisi, araca sportif ve modern bir hava katmıştır.

Astra G'nin Motor Seçenekleri

Astra G, çok çeşitli benzinli ve dizel motor seçenekleriyle sunulmuştur. Benzinli motorlar 1.2 litrelik üç silindirliden 2.0 litrelik dört silindirliye kadar değişmektedir. Dizel motor seçenekleri ise 1.7 litrelik ve 2.0 litrelik dört silindirli motorlardan oluşmaktadır.

Astra G'nin Donanımları

Astra G, döneminin standartlarına göre iyi bir donanım seviyesi sunmuştur. Elektrikli camlar, klima ve ABS gibi özellikler tüm modellerde standart olarak bulunmaktaydı. Üst düzey modellerde ise deri döşemeler, alaşım jantlar ve otomatik klima gibi özellikler yer almaktaydı.

Astra G'nin Sürüş Deneyimi

Astra G, çevik yol tutuşu ve dengeli sürüşü ile bilinmektedir. Direksiyon sistemi hassastır ve araç virajlarda iyi bir yol tutuşu sergiler. Süspansiyonu orta sertliktedir ve hem konforlu hem de sportif bir sürüş deneyimi sunar.

Astra G'nin Güvenlik Derecesi

Astra G, 1999 yılında Euro NCAP çarpışma testlerinde dört yıldız almıştır. Bu sonuç, aracın güvenlik özelliklerinin döneminin standartlarına uygun olduğunu göstermektedir.

Astra G'nin Mirası

Astra G, Opel için büyük bir başarı olmuştur. Yaklaşık 2,4 milyon adet satılmış ve markanın Avrupa'daki kompakt otomobil pazarındaki konumunu güçlendirmesine yardımcı olmuştur. Bugün Astra G, uygun fiyatlı, güvenilir ve sürüşü keyifli bir araç olarak kullanılmaya devam etmektedir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • alınırdı.zamanında güzel arabaydı.yalnız üzerine çok fazla kasa çıktı.astra G 99 dan falan beri piyasada.bu saatten sonra alınmaz.

ilanlar örnek

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-mesut-otomotiv-den-2010-model-fiat-bravo-full-plus-turbo-120-hp-507820273/detay

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-fiat-ekonomik-aile-arabasi-507744632/detay

• O araçtan arkadaşta vardı düzen tuttyramasidı sanayiden çıkamadı ve terra aldı 2005 sorunsuz kullanıyo sen de al

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir arkadaşımda 2005 modeli var . Arabasından çok memnun . Kapıları filan kapanırken tok bir ses geliyor. Bana da güvenlik hissi veriyor. Sanırım saç kalınlığı diğerlerinden daha kalınmış. Arkadaşımın arabasına bindiğimde çok beğeniyorum . O yüzden ASTRA G bakıyorum .
  • quote:

Bir arkadaşımda 2005 modeli var . Arabasından çok memnun . Kapıları filan kapanırken tok bir ses geliyor. Bana da güvenlik hissi veriyor. Sanırım saç kalınlığı diğerlerinden daha kalınmış. Arkadaşımın arabasına bindiğimde çok beğeniyorum . O yüzden ASTRA G bakıyorum .

Devir daimden tut yağ yakma vs... Elektronik arızası cartı curtu yine de al boşver tok kapı mekanikten daha önemli tabiiii

• Sağol defiant82 , önerini dikkate alacağım. Haklısın belkide . Arkadaşım da aracı 8 yıldır kullanıyor . Hiç bir motor , elketronik sorun yaşamadı . Eniştem de vardı 5 yıl evvel (3-4 yıl bindi) satarken çok üzülmüştü. O yüzden yazmıştım.
  • -sağol arkadaş fiat düşünmüyordum . Şimdi baktım da güzel araçlar...

- jimhendrix hocam ben Ankara dayım yolda giderken sürekli gözüme ASTRA G ler takılıyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

-sağol arkadaş fiat düşünmüyordum . Şimdi baktım da güzel araçlar...

- jimhendrix hocam ben Ankara dayım yolda giderken sürekli gözüme ASTRA G ler takılıyor.

bu arabayı iyi araştır.şu an bu paralara alınacak en iyi araba .astra g yi bırak H tan bile daha iyi her konuda
  • Focus I'ler daha iyi bence.

Şahsi fikrim.

İkisi de zamanın sağlam araçları idi. Astra iyidir. Temizinden bulursan kaçırma.

• quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Focus I'ler daha iyi bence.

Şahsi fikrim.

İkisi de zamanın sağlam araçları idi. Astra iyidir. Temizinden bulursan kaçırma.

Km düşük ve hatası az olan araçların fiyatları maalesef yüksek.

Focus da aklımda hocam. Arasıra focuslara da bakıyorum .

Linklerini paylaştığım , 3 aracın km leri düşük fakat fiyatlar yüksek geldi bana...
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden,122-binde-astra-degisensiz-fiyati-dusurdum-506276093/detay/
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-hatasiz-boyasiz-ful-bakimli-506664655/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-km-si-dusuk-kazasiz-sorunsuz-temiz-arac-504765001/detay

• 2005-2006 Model de olsa o Astra 97-98 jenerasyonunun teknolojisini barındırır. Öyle aman aman bir araba da değildir. Tavsiyem 2002-2006 arası Toyota Corolla HB kasasına bakmanız. Hem sorunsuz hem güzel arabadır. Astra G genel olarak sorunsuz bilinse de çok fazla elektronik arıza açmakta ve saçma sapan işleriyle sizi uğraştırmakta. Lpg ile kesinlikle uyumlu denilmez. Punto-Corolla alınabilir.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: teneke1236737

Focus I'ler daha iyi bence.

Şahsi fikrim.

Km düşük ve hatası az olan araçların fiyatları maalesef yüksek.

Focus da aklımda hocam. Arasıra focuslara da bakıyorum .

Linklerini paylaştığım , 3 aracın km leri düşük fakat fiyatlar yüksek geldi bana...
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden,122-binde-astra-degisensiz-fiyati-dusurdum-506276093/detay/
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-sahibinden-hatasiz-boyasiz-ful-bakimli-506664655/detay
    https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-km-si-dusuk-kazasiz-sorunsuz-temiz-arac-504765001/detay

İlk ve son ilan iyimiş. İkincisi pahalı Hocam.

• 2.5 sene kadar astra g 1.6 16 valf kullandım. ancak tüm kronik sorunları başıma geldi. arabanın yol tutuşu ve malzeme kalitesi çok güzel. ses sistemi olmasa bile standart müzik setinin ses kalitesi çok güzel. torpido yumuşak malzeme ile kaplanmış. kalkışta biraz ağır hızlanır ancak daha sonra serileşir. parçası pahalıdır. ecotec motorların kronik yağ yakma sorunu vardır. çoğu astra g kullanıcısı arabasının bagajında yağ bidonu ile dolaşır. motor lpg ile uyumlu değildir. subaplara çabucak zarar verir. lpg arıza ışığını sürekli yakar. yine lpg ile ilgili olarak ateşleme bobini yakar. astra g kasalarda bobinler tek parça dört silindir için ayrı ayrı değil. biri bozulsa set halinde değişiyor, orjinal markası delphi ve en son 250 lira civarındaydı. motor beyni , motor bloğu ile sırt sırta konumlandırılmış ve yüksek ısıdan dolayı ecu arızası oluyor. yine bu arabanın hidrolik direksiyonu sertlemesi sorunu var. elektrikli pompa ve delphi üretmiş en son 1800 lira civarındaydı. kontak anahtarı takılması söz konusu. anahtar kilitten çıkmayabiliyor. aracın anahtarları üzerinde ki kumanda düğmeleri çabucak deforme oluyor.
    bu arabanın 1.4 motorlusu var o motor kasayı kaldırmakta zorluk çekiyor. alırsanız 1.6 16 valf 102 beygir olan motorlusunu alın.
    z16xe motor kodu idi sanırım. bu motorlu olan astralar elektronik gaz pedalına sahip. 2004 sonrası tvinport motor kullanmaya başladılar. bu da düşük hızlarda 8 valf gibi yüksek hız ve devirlerde 16 valf gibi çalışan bir motor.tvinport motorlarda ecu beyni arıza yapmasın diye farklı bir yere konumlandırılmış. ancak tüp ile arası hiç iyi değil. lastik ölçüleri 195 60 15 .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanabana -- 3 Aralık 2017; 22:18:16 >

• 2003 Sedan kasası var bende hala, şu anda memlekette yatma modunda gittiğim zaman oralarda kullanıyorum. Opel in Opel olduğu kasadır bence. Sürüş dinamikleri çok güzeldir. Araç 15 yaşında olmasına rağmen hiç bir yerinde en ufak bir çürüme yok. Kaportanın bazı yerleri çok kalındır mesela kapı sacı kaput sacı oldukça kalındır. Ses izolasyonu felan çok iyidir. En çok bobin arızası ve EGR valfi problem çıkartır onun dışında ufak tefek sensör arızaları verebilir. Çok sıcak havalarda düşük hızlarda uzun süre seyahat edince hararet yapmaya meyillidir. Ben hiç LPG takmadım LPG ile sıkıntısı varmı bilemiyorum. Eğer temiz bir araç bulursanız alın derim.
  • Sağolun arkadaşlar bilgilendirme için .

Demek ki memnun kalanda var, memnun kalmayan da. Benim çevremde ki Astra G kullanıcılarıda çok memnun araçlarından.

Astra G , Focus 1 , Corolla HB, Bravo .... da arama seçeneklerime kattım.

Yalnız km düşük olsun diye bakıyorum . En fazla 150 bin civarı olsun istiyorum.

teneke1236737 arkadaş dediğin gibi şu araç çok iyi. Km de düşük. İlk sahibiymiş. Fakat 33.500 tl biraz limitlerin üstünde. Aradım son 33 000 tl diyor. 32 bin olsa alınır gibi. https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-opel-ilk-sahibinden,122-binde-astra-degisensiz-fiyati-dusurdum-506276093/detay/

• Chevrolet aveo ısrarla bu fiyata bunu alın

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

2.5 sene kadar astra g 1.6 16 valf kullandım. ancak tüm kronik sorunları başıma geldi. arabanın yol tutuşu ve malzeme kalitesi çok güzel. ses sistemi olmasa bile standart müzik setinin ses kalitesi çok güzel. torpido yumuşak malzeme ile kaplanmış. kalkışta biraz ağır hızlanır ancak daha sonra serileşir. parçası pahalıdır. ecotec motorların kronik yağ yakma sorunu vardır. çoğu astra g kullanıcısı arabasının bagajında yağ bidonu ile dolaşır. motor lpg ile uyumlu değildir. subaplara çabucak zarar verir. lpg arıza ışığını sürekli yakar. yine lpg ile ilgili olarak ateşleme bobini yakar. astra g kasalarda bobinler tek parça dört silindir için ayrı ayrı değil. biri bozulsa set halinde değişiyor, orjinal markası delphi ve en son 250 lira civarındaydı. motor beyni , motor bloğu ile sırt sırta konumlandırılmış ve yüksek ısıdan dolayı ecu arızası oluyor. yine bu arabanın hidrolik direksiyonu sertlemesi sorunu var. elektrikli pompa ve delphi üretmiş en son 1800 lira civarındaydı. kontak anahtarı takılması söz konusu. anahtar kilitten çıkmayabiliyor. aracın anahtarları üzerinde ki kumanda düğmeleri çabucak deforme oluyor.
    bu arabanın 1.4 motorlusu var o motor kasayı kaldırmakta zorluk çekiyor. alırsanız 1.6 16 valf 102 beygir olan motorlusunu alın.
    z16xe motor kodu idi sanırım. bu motorlu olan astralar elektronik gaz pedalına sahip. 2004 sonrası tvinport motor kullanmaya başladılar. bu da düşük hızlarda 8 valf gibi yüksek hız ve devirlerde 16 valf gibi çalışan bir motor.tvinport motorlarda ecu beyni arıza yapmasın diye farklı bir yere konumlandırılmış. ancak tüp ile arası hiç iyi değil. lastik ölçüleri 195 60 15 .

Arkadaş canlı kullanıcı olarak yaşadıklarını yazmış sıkınıtılı araç hala konu sahibi yok memnun olan da var olmayan da .Gardaş yazık olur zamanına parana yazık.Teşekkürker bilgilendirme için

• quote:

Orijinalden alıntı: defiant82

quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

2.5 sene kadar astra g 1.6 16 valf kullandım. ancak tüm kronik sorunları başıma geldi. arabanın yol tutuşu ve malzeme kalitesi çok güzel. ses sistemi olmasa bile standart müzik setinin ses kalitesi çok güzel. torpido yumuşak malzeme ile kaplanmış. kalkışta biraz ağır hızlanır ancak daha sonra serileşir. parçası pahalıdır. ecotec motorların kronik yağ yakma sorunu vardır. çoğu astra g kullanıcısı arabasının bagajında yağ bidonu ile dolaşır. motor lpg ile uyumlu değildir. subaplara çabucak zarar verir. lpg arıza ışığını sürekli yakar. yine lpg ile ilgili olarak ateşleme bobini yakar. astra g kasalarda bobinler tek parça dört silindir için ayrı ayrı değil. biri bozulsa set halinde değişiyor, orjinal markası delphi ve en son 250 lira civarındaydı. motor beyni , motor bloğu ile sırt sırta konumlandırılmış ve yüksek ısıdan dolayı ecu arızası oluyor. yine bu arabanın hidrolik direksiyonu sertlemesi sorunu var. elektrikli pompa ve delphi üretmiş en son 1800 lira civarındaydı. kontak anahtarı takılması söz konusu. anahtar kilitten çıkmayabiliyor. aracın anahtarları üzerinde ki kumanda düğmeleri çabucak deforme oluyor.

Arkadaş canlı kullanıcı olarak yaşadıklarını yazmış sıkınıtılı araç hala konu sahibi yok memnun olan da var olmayan da .Gardaş yazık olur zamanına parana yazık.Teşekkürker bilgilendirme için

Bilemiyorum belki benim kullandığım araba da sıkıntı var diye. Ama şunu söyleyebilirim o araba sayesinde sanayide çok tanıdığım olduğu. Şimdiki aracım Getz belki Opel kadar kaliteli konforlu değil , ama arıza ve bakım konusunda çok şükür hiç beni uzmedi.

• Hocam ben 5 yıl kullandım 2006 model 1.4 olanını. Kullanımı çok rahat, sağlamlık ve güven hissi veriyor. İç tarafta kullanılan plastik vb. malzemeler gerçekten kaliteli. Konforlu sayılır ve hakikaten tok kapı sesine sahip bir VW olmasa da. Beni hiç yolda bırakmadı ama bir kaç defa sanayi yüzü gördük açıkçası. Genelde ufak sorunlardı ama bir sorun var ki fena para harcattı bize. Elektrikli direksiyon pompası arızalanırsa sakattasınız demektir. Gerçekten pahalı bir parça. ( 2 sene önce 3000 TL harcandı ). Neredeyse hepsinde ( gördüklerimin hepsinde vardı bu sorun ) direksiyon üzerinde bulunan korna kısımlarında çökme ve soyulma oluyor. 5 yıllık kullanım sonucunda ben tavsiye ederim açıkçası. Tabii performansı iyi olsun istiyorsanız 1.6, performans çok önemli değil derseniz 1.4 de çok iyidir.
  • Enistem 2008 yilinda g kasa sedan 1.6 olanini satin aldi.hala kullaniyor.80000 kmdeyken aldi suan 190000de.arac 2000 model.arac sanki uzun yolda tank gibi gidiyor.yola oturusu yol tutusu cok iyi.ozellikle karli yollarda yola iyi oturuyor.lastik ve yol sesi az yalitimi gayet iyi.ic dosemeler kaliteli malzemeden yapilmis.suspansuyonlari konforlu.bagaji ve ici genis.fakat direksiyon korna tuslari calismiyor.ve lpgye uyumsuz.surekli motor ariza isigi yaniyor lpgden oturu.ve yaz aylarinda motor cok isiniyor belki lpgden kaynakli olabilir.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.