Şimdi Ara

Kış lastiği seçimi: michelin vs hankook / nexen alındı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Sehir degisikligi nedeniyle kisa sure icerisinde kis lastigi almak durumundayim. 215 60 r17, az cesidi olan ve biraz pahali bir ebat. 2 bayiden fiyat aldim, ozellikle michelin iyi fiyat verdi. Nokian da listemde ancak fiyat alamadim daha. Michelinin internet fiyati 1200tl civari.

Michelin alpin 6, 4000tl, son fiyat

Hankook winter i'cept evo2, 3400tl, belki biraz daha inebilir.

Yeni fiyatlar aldim;

Continental 1200tl/adet

Goodyear ultragrip 1200tl/adet

Kumho 500tl/adet (2018 uretimi)

Dunlop 680tl/adet

Falken 675tl/adet

Nexen 2500tl 4 lastik

Petlas 600tl/adet

Pirelli 975tl/adet

Nexene kaydim gibi. Kullanan var midir acaba ?

Edit: En son nexen ve michelin arasinda kaldiktan sonra nexeni tercih ettim. Total 2500tl 5 taksit. Yazlik michelene gore daha sessiz ve konforlu geldi. Yakit olarak biraz olumsuz etkisi olacak gibi

https://www.tyrereviews.com/Article/2019-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 31 Aralık 2020; 19:22:10 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Biliyorumki her zaman Michelin pahali ancak ben onu secerdlm. Yazliklarim vw mercedes ve bmw araclarimda hep hankook oldu. Sansima araclarin hepsi hankookla geldi. Cok da memnundum. Kislik olarak da butun araclarimda michelin den asla sasmadim. Biraz pahali oluyor ama konforu ve yumusakligini seviyorum. . Kolay gelsin.. lastik secimi zordur.

• Aşırı kar yağmıyorsa iyi durumda ikinci el alınabilir. İlla sıfır istiyorsanız ucuz bir ürün tercih edin. Ayrıca ölçüyü ideal sınırlarda, fiyat ucuzlatacak şekilde değiştirebilirsiniz. Bir alternatif de 16 inç kara jant alıp ona lastik almak. Neredeyse aynı fiyatlara gelir ve de 17 jantlarınız lastikçilerde çizilme riskinden kurtulur.
  • zotacing kullanıcısına yanıt

Alpin5 ve alpin6 arasinda ciddi fark var diyorlar. Alpin6 yeni cikti sayilir. Benim yazliklar da michelin, 5 derecede kaymaya basladi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 30 Aralık 2020; 11:34:2 >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt

Aracta 16lik versiyon yok en dusuk 17inc. 2. El dusunmuyorum cok km yapacam. Yillik yaklasik 30bin km, bunun en az 10bini kisliklar ile olur.

Michelin icin uzun omurlu diyorlar. Ancak ben araci o kadar sure kullanir miyim mechul. Genelde 2 senede firsat yakalayip satiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 30 Aralık 2020; 11:49:32 >
  • masterap M kullanıcısına yanıt
    Hocam absürt bir ölçüyle 2. el almıştım geçen sene, 2018 üretimliydi. 205/55/17 ölçülerinde alpin 5 aldım. Canavar gibi lastikti, tanesi 700 civarınaydı ben sıfır ayarında 2. elini tane 400'e aldım. Ankara Çamlıdere'de 20 cm karda yokuş da çıktım, ani fren de yaptım. Her isteğimi karşıladı. Takdir sizin. :)

Edit: 16 inç jantı olmayan araca 16 jant takılmaz diye bir kaide yok ki hocam. :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shkoksal -- 30 Aralık 2020; 12:30:6 >
  • shkoksal kullanıcısına yanıt

Hocam 300bin tl lik aracin lastiginden tasarruf etmeye gerek yok bence pek :) orijinalligi bozmayi da hic sevmem, arac zaten tasarimiyla on planda. 16inc jantla cok siritir

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    maxxis ve kumho kış lastikleri
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yeni fiyatlar aldim;

Continental 1200tl/adet
    Goodyear ultragrip 1200tl/adet
    Kumho 500tl/adet (2018 uretimi)
    Dunlop 680tl/adet
    Falken 675tl/adet
    Nexen 2500tl

Nexene kaydim gibi. Kullanan var midir acaba ?

• Merhaba hemen belirteyim geçen gün yine bir lastik konusuna denk gelip nexen önermiştim yanlış anlaşılması markayla herhangi bir bağım yok Kış lastiği seçimi: michelin vs hankook / nexen alındı 

Benim aracım Clio 4 lastik ebatı 195/55/16.Bu ebatlar da az bulunan ebatlardan o yüzden ben de sizin gibi fiyat konusunda biraz sıkınıtı yaşamıştım. Nexen Winguard Snow G WH2 2 yıl önce diğer bilindik markalardan daha uyguna almıştım lastikçinin önerisiyle. bu 3. kışı ben çok memnunum hem deseni güzel bir hava katıyor araca hem de fren ve yol tutuş performansından ççok memnunum daha bugün yakın mesafede takip ettiğim aracın ani fren yapmasıyla ıslak yolda çok iyi durdu tekrar şükrettim.Fiyat farkı da ciddi boyutta ben o kadar fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum.

• Benim sıralamam Nokian, Goodyear ve Kumho olurdu. n11'de Kumho yetkili bayisi var. Karlas Oto Lastik. Yerleri İzmitte, bana da çok yakın. Telefonla ulaşıp fiyat alın, gerekirse kargosuyla ben ilgilenirim. Erhan bey var orada, sıkı pazarlık yapar, aldanmadan pazarlığa devam edin :) Uygun fiyat verirse kargoya versinler, ben de gidip kontrol ederim. Wintercraft WP71 2019 üretimi falan alınabilir, WP72 2019 sonundan itibaren geldi.

• Pirelliyi de es gecmeyin derim.

• kartalus kullanıcısına yanıt

Kumho anabayisine gittim. Yakit f, frenleme f :) baya rezil bi lastik. Ayrica 2018 uretimiymis, 2018 den sonra bu ebat icin gelmedi dediler. En ucuz fiyati kumho verdi zaten 500tl/adet

• otomobilci_x kullanıcısına yanıt

Pirelli yetkili bayide ebatima uygun lastik bulamadim, yarin biraz daha dolanacagim

• quote:

Orijinalden alıntı: ThumpS

Merhaba hemen belirteyim geçen gün yine bir lastik konusuna denk gelip nexen önermiştim yanlış anlaşılması markayla herhangi bir bağım yok  

Benim aracım Clio 4 lastik ebatı 195/55/16.Bu ebatlar da az bulunan ebatlardan o yüzden ben de sizin gibi fiyat konusunda biraz sıkınıtı yaşamıştım. Nexen Winguard Snow G WH2 2 yıl önce diğer bilindik markalardan daha uyguna almıştım lastikçinin önerisiyle. bu 3. kışı ben çok memnunum hem deseni güzel bir hava katıyor araca hem de fren ve yol tutuş performansından ççok memnunum daha bugün yakın mesafede takip ettiğim aracın ani fren yapmasıyla ıslak yolda çok iyi durdu tekrar şükrettim.Fiyat farkı da ciddi boyutta ben o kadar fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum.

Yorumun icin tesekkurler hocam. Michelin icin kendi piyasasina gore cok iyi fiyat aldim. Hatta diger saticilar inanmadi, bayi ismi istediler benden :) buna ragmen michelin ve nexen arasinda 1500tl fark var. Yakitta fark gozukuyor, reelde nasil yansir kestiremiyorum. Ve nexen micheline gore biraz daha sesli olacaktir tabi ki. Yine de 1500tl farka degmez gibi geliyor. Gunduz bi karar verecegim bakalim

• bende goodyear ug8 var çok memnunum yeniden alırsam bu seriden devam edeyim diyorum ama şu an piyasa da satılan ug8 ler yerli üretim olduğundan pek sıcak bakmıyorum. rod balansçılar goodyear ın yerli üretimlerinden uzak durun diye tavsiyede bulunuyorlar

• Kumho'yu takın devam edin. Eskiyince 1 set daha alırsınız. Kış lastiği seçimi: michelin vs hankook / nexen alındı 

• Kış lastiği olarak michelin alpin kullanıyorum tavsiye ederim. Nexen fabrika çıkış üstünde yaz lastiği olarak geldi genel performansından memnundum ancak kışlık nexen kullanmadım. Sizin seçeneklerinizden michelin önerirm, fiyat olarakta çok uyguna gelmiş.

• Petlas 600tl/adet
    Pirelli 975tl/adet

En son nexen ve michelin arasinda kaldiktan sonra nexeni tercih ettim. Total 2500tl 5 taksit. Yazlik michelene gore daha sessiz ve konforlu geldi. Yakit olarak biraz olumsuz etkisi olacak gibi

www.tyrereviews.com
    2019 Auto Bild Winter Tyre Test - Tyre Tests and Reviews @ Tyre Reviews
    https://www.tyrereviews.com/Article/2019-Auto-Bild-Winter-Tyre-Test.htm

Kış lastiği seçimi: michelin vs hankook / nexen alındı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi masterap -- 31 Aralık 2020; 19:15:28 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.