Şimdi Ara

Dizel araç hala alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
6.066
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İkinci el vw jetta tdi dsg alma aşamasındayım. Araç henüz 50 bin kilometrede. Ömrüm varsa en az 4 yıl kullanmayı düşünüyorum. Ancak bazı çekincelerim var. Elektrikli araçların 2023'ten sonra daha da yaygınlaşacağını dikkate alırsak 4 yıl sonra dizel aracı kimse almak istemeyebilir diye düşünüyorum.

Sizin görüşünüz nedir? Daha önce de dizel Fiat Bravo kullandım.

İlginize teşekkür ederim.

• Dizel can gerisi heyecan...sen dizel alınmaz diyenlere kulak asma... benzinli araca binenler ya yılda 5 bin km yapar, ya da uzun yolda 90 km hızı geçmez...evet Avrupa da dizel üretimi ve satışı düşüşte doğal olarak bizim ülkede dizel araçlarin sayısı düşecek ama bu bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde arz talep olayından mazotun fiyatının düşmesine neden olacak...dolayisiyla dizel araçların değerini yükseltecek...bu dediklerim 2-3 yıla gerçekleşecek demedi deme

Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için doğru düşünceler ama biz artık gelişmekten vazgeçen ülkeler statüsüne geçtik. O yüzden bizde dizel en az 10-15 sene daha devam eder.

Ben de şu an 1.5 dCi Clio 4 kullanıyorum. Bir sonraki araç seçimimde muhtemelen 1.2 turbo benzin modellere bakarım.

Bu hafta Opel Cosa 1.2 T EAT8 100hp kullandım 370km. Araç güzel yürüyor, hızlanması falan beklediğimden çok çok iyi. 370km yakıt ortalaması da 5 litre oldu ki Afyon'dan Düzce'ye fırsat buldukça 120-130 ile geldim. Ortalama hız 95 görünüyordu yol sonunda.

• Jetta almazdım çünkü platformu ESKİ ,

Tdi almazdım çünkü jettadaki tdi motor ESKİ teknoloji SORUNLU cay kodlu motor,
    (Bluemotion Technology değil, ki o bile sorunlu ama en azından cay motora göre daha az sorunlu.)

Dsg almazdım çünkü SORUNLU.

.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler için doğru düşünceler ama biz artık gelişmekten vazgeçen ülkeler statüsüne geçtik. O yüzden bizde dizel en az 10-15 sene daha devam eder.

Ben de şu an 1.5 dCi Clio 4 kullanıyorum. Bir sonraki araç seçimimde muhtemelen 1.2 turbo benzin modellere bakarım.

Bu hafta Opel Cosa 1.2 T EAT8 100hp kullandım 370km. Araç güzel yürüyor, hızlanması falan beklediğimden çok çok iyi. 370km yakıt ortalaması da 5 litre oldu ki Afyon'dan Düzce'ye fırsat buldukça 120-130 ile geldim. Ortalama hız 95 görünüyordu yol sonunda.

• 1.2 tsi lar da güzel motorlar. yakıt olarak 1L fark oluyor en fazla. turbolu olduğu için çekişi dizele yakın. bende dizel manuel olanı var. ona rağmen 1.2 tsi alınır diyorum. platformu eski olmasının araç dengesine olumlu etkisi var. ancak bluetooth, adaptif cc, kör nokta, şerit takip gibi özellikler yok. sonradan da eklenemiyor. dizel de alınır ama masraf çıkarabilir egr(2000-2500) ve enjektörden(500-3500). araç dsg olduğu için dsg masrafı da olabilir(3000-5000)

• Geleceği kimse bilemez ama 4 5 sene sonra bizim ülkede çok fark olacağını sanmıyorum. Yahu elektrik istasyonu bile kuracak yer yok. Petrol e kursan çoğunda o kadar alan yok sıkış tepis şehir icinde. Büyük şehirlerde bu şarj işi bile kolay olmayacak.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ben almam, alana da karışmam.

• dizel bitti artik, yakında benzinliklerde mazot bile satılmaz. al bi tsi ekstra depo tak, benzin ürete ürete gez dolaş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU ARAÇ ALINIR MI
    6 ay önce açıldı
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bu ülkede dizel 50 yil bitmez
    Keşke bitse

• Elektrikli araçlar hala bizim ülke için alınabılır genişlik ve fiyat seviyesinde değil kimse market arabası boyunda elektrıklı diye araba almaz 100 binliraya

Elektrikli araçların yaygınlaşması ve alınabilir olması için en az 15 senesi var bizim ülkede

kimse bagajda jenaratör taşımak istemez lüks otellerde tesla sarj alanı gördüm ama 1 tane tesla görmedim onun harıcınde hiç bir yerde tesla veya benzerı modeller ıcın sarj alanı gormedım nadir var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 6 Ağustos 2021; 23:16:33 >
  • Tdi alacağıma 1.2tsi alırım.

• 4 sene jetta tdi kullandım, kesinlikle tavsiye etmem. Dizel alacaksanız alınır neden alınmasın, ama farklı bir model dizel bakılabilir.

• Dizel türkiye'de değişim açısından sıkıntı yaşamaz daha doğrusu yaşamazsınız çünkü bu ülkede ki mimari ile elektrikli araç teknolojisini tamamen yaygın hale getirmek imkansız gibi birde işin trafik altyapı ve ekonomi yönleri var imkansızın karesi. Lakin yarın öbürgün hükümet değişirde ab'ye yanaşmaya çalışırsa yeni gelen ( akp'li değilim ama CHP de var o potansiyel ) dizel için ağır hem satın alım hem yıllık mtv artışı getirebilirler ticari harici yani aklıma gelen budur. Emisyon muhabbetine sıkıntı çıkabilir.

• Dizel can gerisi heyecan...sen dizel alınmaz diyenlere kulak asma... benzinli araca binenler ya yılda 5 bin km yapar, ya da uzun yolda 90 km hızı geçmez...evet Avrupa da dizel üretimi ve satışı düşüşte doğal olarak bizim ülkede dizel araçlarin sayısı düşecek ama bu bizim gibi gelişmekte olan ülkelerde arz talep olayından mazotun fiyatının düşmesine neden olacak...dolayisiyla dizel araçların değerini yükseltecek...bu dediklerim 2-3 yıla gerçekleşecek demedi deme

• piyasada alınmayacak satılmayacak araç yok.

bir arkadaşım geçen elindeki sembolu satıp higline 2011 1.6 dizel golfu 97 ye aldı.

benzinlisi 120-140 aralıgında.

neyi hangi fiyatla aldıgın önemli.

• Bizde dizelin en az 50 yılı daha var.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hükümet için emisyon, çevre kirliliği önemli olsaydı elektrikli araçların ötv sini katlamazlardı. Yani rahat olun. Dizel uzun yıllar gider.

• Dizel bitmez bütün ticari araçlar dizel. Yeni dizel binek araç pek çıkmıyor ama ticaride aynen devam.

• horizon714 H kullanıcısına yanıt
    Son cümleye kadar iyi gidiyordun, mazotun fiyatı mı düşecek

• Elektrikli otomobil bizim ülkemizde zengin işi maalesef.

• en iyi elektrikli araçlar bile daha 500 km menzili zoraki görüyor. Daha sonra şarj istasyonu ara, arabayı bağla ve başında bekle dolacak diye. Kaldı ki elektrik de ithal bu ülkede. Elinizdeki küçücük telefonlara bile tahammül edemiyorsunuz, %100 dolmadan fişe takılıyken kullanmaya devam ediyorsunuz. Depoyu doldur motorinle, 1000-1200 km arkana bakmadan devam et. Böyle bi güzellik varken dizel nereye hemen bitiyor?

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.