Şimdi Ara

Dizel araç hala alınır mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
6.067
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: DooD_Rox

Detayını gayet iyi biliyorum heyecan yapmayı da gerektirecek bir durumum yok merak etme. Adamlar dizel üretmiyor artık satışlar her yıl düşüyor, Arge yatırımları yapmıyorlar ilk dizel bitecek bu kadar basit. 50 yıl bitmez falan diye cahil cahil konuşmaya gerek yok.

Alıntıları Göster

tamamda hocam "dizelin 5 senesi varsa benzinlinin 50 senesi varmış" gibi bir algı oluşuyor. adamlar elektrikli araçları yayginlastirip içten yanmalı motorları tamamen bitirmeyi düşünüyorlar binek araçlar bazında. hani öyle benzinliye bişey olmayacak algısı da yanlış.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi suatcagdas -- 10 Ağustos 2021; 15:39:16 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Mg ve rover gibi artık üretim yapmayan firmalar bile (mg geri geliyor gerçi ama) gayet alınıp satılıyor hala. O yüzden çok da karamsar olmayın bence.

Ha niyetiniz aracı istediğim an elden çıkartayım ise zaten dizel üretiminin bittiğini vs göz önüne alıp tabiki dizelden uzak durulabilir. Ama o üretimin tamamen bitmesi, alternatif yakıtların yaygınlaşması gibi konular ne kadar zamanda olur onu da hesaba katmak lazım.

Onun dışında dizel otomatik jetta alınır mı dersen o konu tartışılabilir. Ben olsam almam ama başkası alır vs. ama dizel artık alınmaz olayı bence şimdinin değil de bir 5-10 sene sonrasının tartışması gibi geliyor bana.

• DooD_Rox D kullanıcısına yanıt

Gereken cevabı paylasimin altına arkadaslar vermiş

Oku diyene kadar keşke kendin bi okusaydın.Coluk cocuk yeri oldu iyice forum

Bunu daha iyi okursun Türkçen vardır o kadar

euronews
    Norveç'te elektrikli araç satışı fosil yakıtlı araç satışını geçti
    https://tr.euronews.com/2021/01/06/norvec-te-elektrikli-arac-sat-s-yuzde-54-e-ulast-2025-te-benzinli-arac-devri-bitiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jocker35 -- 10 Ağustos 2021; 19:24:35 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jocker35

Gereken cevabı paylasimin altına arkadaslar vermiş

Oku diyene kadar keşke kendin bi okusaydın.Coluk cocuk yeri oldu iyice forum

Bunu daha iyi okursun Türkçen vardır o kadar

euronews
    Norveç'te elektrikli araç satışı fosil yakıtlı araç satışını geçti
    https://tr.euronews.com/2021/01/06/norvec-te-elektrikli-arac-sat-s-yuzde-54-e-ulast-2025-te-benzinli-arac-devri-bitiyor

Sende anlama kitligi var benim dedigimi bana mi tastikletiyosun. Sana katildigim tek konu forumun coluk cocuk yeri oldugu ve cok bilmislerle doldugu.

Hadi sıvaya devam  

• Avrupa'da yaşıyor olsaydın alınmaz derdim ama ülkemiz her konuda çok geriden gittiği için uzun yıllar rağbet bitmez. Şöyle de bir durum var yalnız, dışarıda üretilen dizel araç sayısı giderek azalıyor ve muhtemelen bir süre sonra bazıları hiç üretilmeyecek..

• Jocker35 J kullanıcısına yanıt

Norveçte hem teşvik var, hem araçlarını yeniliyor insanlar. Üstelik bakım masrafları daha az olan, her yerde şarj ağı olan bir sisteme geçmek daha kolay onlar için. Bir de nüfusun azlığı ve gelir seviyesinin yüksek oluşu, insani değerleri de falan katarsan adamların geçmemesi zaten aptallık olurdu. Bunu gidip de Türkiye'ye uyarlamaya kalkamayız.

• Huan8 H kullanıcısına yanıt

Mesele orada zaten

Adam benzinli araba almış dizel bitiyor diye kendini avutuyor .Dizel sevmeyen biri olarak mecburum bu motora .lpg diyorlar 5 lirayı geçti litresi .Can güvenliği olayi cabasi

Bizim ülkemiz de Norveç gibi olur düşünürüz o zaman

• quote:

Hadi sıvaya devam  

Tatmin olmadıysan sabaha kadar atayım. 50 sene bitmezmiş kaba etinden teori uydurup bilmişlik taslıyor adam. Bir tane ülkenin haberini koymuş oraya sanki Avrupa kriterlerini Norveç belirliyor. Sardı akşam akşam. senin pazarın avrupa sen avrupaya göbekten bağlısın ve Avrupa kriterlerine uymak zorundasın . İLK DİZEL GİDECEK beraber falan yok. Sonra benzin gidecek Adamlar patır patır dizel üretimini bırakıyor benzin hibrit yumuşak geçiş peşinde sen halen ayrım yok diye debelenip kendini tatmin etme peşindesin. Ayrıca benzinli aracım falan da yok.

Yav sütünü iç yat hadi

Çoluk çocukla uğraştırma beni

Yamuldukca google amcasindan birseyler bulup geliyor

Hadi abisi hadi 

• quote:

Yav sütünü iç yat hadi

Çoluk çocukla uğraştırma beni

Yamuldukca google amcasindan birseyler bulup geliyor

Hadi abisi hadi 

Anca saçmalarsın böyle işte google amcanın bile sana vereceği birşey yok:) hadi naşş.

• Söylemişlerdir ama ben de yazayım, dünya üzerinde dizel en son türkiye ve benzeri ülkelerde bitecektir. Akaryakıt pahalı ve benzine göre dizel hem litre bazında ucuz hem de dizeller l/100km olarak daha az yakıyor. Evet markalar artık dizel üretmeyi tamamen bitirdikleri günden itibaren, bizim minimum bitirmek için şu şartlarda 20 senemiz var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.