İzmir de ve Karşıyaka'da yaşıyorum. Şehir dışından atıp tutmuyorum. Siyasi, ideolojik bir mesajım da yok!
Öncelikle, Belediye başkanlığı seçim afileriniz, şehrin her yerindeydi. Şöyle hizmet edeceğiz, böyle hizmet edeceğiz, hizmet aşkıyla yanıyoruz, tutuşuyoruz diye her yerde afişlerinizi gördük.
BUGÜN;
Alsancaktan tut, Mavişehire kadar her yer balık ölüsü kokuyor. Denize ne döktünüz/döktürdünüz de bu balık katliamları yaşandı? Bunları neden temizlemiyorsunuz? Başka bir birimin, ne bileyim, sahil korumanın, çevre bakanlığının falan sorumluluğunda olan bir işse de.... Hani hizmet aşkıyla yanıyordunuz ya, niye bu kokuya, bu balık ölümlerine müdahale etmiyorsunuz?
İzmir'in her yeri küçük sineklerle dolu. Bir çay bahçesinde oturup rahat çay içemiyoruz, lokantada yemek yiyemiyoruz, nefes bile alamıyoruz, ağzımıza, arabamıza, saçmıza, üstümüze doluşuyorlar... Neden ilaçlama yapılmıyor? Hiç mi fark etmediniz, siz belediye başkanları, muhtarlar nerede yaşıyorsunuz da farkında değilsiniz? Biz bıktık, siz nasıl farkında olmuyorsunuz/olamıyorsunuz? Makamınızdan makam arabanıza, makam arabanızdan evinize giderken (normal insanlar gibi sokakta yürümezsiniz, biliriz) hiç mi fark etmediniz?
Zaten lanet bir trafik varken, caddelerdeki boruları onarmak, okulların açıldığı dönem mi aklınıza geldi? Zaten 2 şerit olan yoğun yolları, tek şerite indirip, insanlara eziyet etmek mi, yanıp tutuştuğunuz hizmet aşkınız? Girne caddesindeki faaliyetinizden bahsediyorum, otobanda 2 şerit kapatıp, ne idüğü belirsiz faaliyetinizden bile değil....
Bugün havalimanına gittim. Gaziemir de budama çalışması yapacak Pazar gününü mü buldunuz? Gece saatlerinde yapamıyor musunuz budamanızı? Zaten 2 şerit olan yolu, tek şerite indirip, km lerce uzayan trafik yaratmak mı aşkla tutuştuğunuz hizmet?
O çakarlı araçlarınızla emniyet şeridini kullanıp, insanların çektiği eziyeti öğrenmediğiniz sürece, sizden bir nane olmaz.
Ha, İzmirliler de, bütün bunlara rağmen, gidip ezberledikleri partiye oy vermek için sıraya girdikçe, biz daha çok çekeriz. Çocuğum şu okuldan mezun olsun, hakettiğiniz bataklıkta hepiniz mutlu mesut yaşarsınız artık.
Paribu Rezaleti!
Herkese merhaba,
Ben bir forex yatırımcısıyım. Forex piyasasında altın, gümüş, petrol, nasdaq oynuyorum. Güzel para kazandığım gibi kaybettiğim de oluyor.
Son olarak Ons altın satışa vermiştim ve 700 dolar teminatım vardı. Ancak ons bir süre yükseldi ve teminatımı güçlendirmem gerekiyordu. Çok değil, 200 dolar destekle hesabımı kurtarabilirdim.
Yüksek banka havale ücreti vermemek için de kripto para ile göndereyim dedim. Bunun için Paribu denen platforma üye oldum. Parayı yükledim. USDT yi aldım, ama bir türlü gönderemiyorum.
Destek hattını aradım. Sistem 48 saat işlem yapmamıza izin vermiyormuş. Sadece Tl yükledin, kripto alıp satabiliyorsun. Paranız 48 saat gasp ediliyor resmen. Çekim yapamıyorsunuz. Neden? 48 saat sonra çözülecek olan nedir ki, 48 saat paramı tutuyor?
Netice olarak ons yükseldi ve 700 dolardan oldum. O 200 dolar desteği gönderebilseydim, şu an 300 dolar kardaydım, ons öngördüğüm gibi düştü.
Paribunun bu gaspı nedeniyle toplam 1.000 dolar kaybettim. Destek hattında da paramı neden gasp ediyorsunuz dediğimde, bozuluyorlar. Gasp ediyorsunuz, yalan mı?
Finans piyasasında, özellikle forexte 48 saat, devasa bir kar-zarar süresidir. 1 dk da paranızı 4 e katlayabilirsiniz veya hepsini kaybedebilirsiniz.
48 saatlik işlemin ne olduğunu soruyorum, sistem böyle diyorlar.
Paribu ile yatırım yapacaklara dikkatli olmalarını öneriyorum. Benim başıma geldi, sizin başınıza gelmesin.
Merhaba arkadaşlar,
İzmir de yaşıyorum. Aracım 2007 model Volvo S40.
Dün akşam kızımı almaya giderken, kasisler nedeniyle bir aracın farı gözümü aldı ve yol ortasında bulunan bir ağaca sağ önden çarptım. Hızım fazla değildi, 40-50 gibiydi. Emniyet kemerim takılıydı. Vurmamla birlikte airbaglar de açıldı. Araçta tek başımaydım. Sağ ön teker aksı kırılmış, far, tampon kırıldı. Tabi sağ taraftan darbe geldiği için sağ taraf yamulmuş, yolcu kapısı falan kapanmıyordu.
Kaskom ve zorunlu trafik sigortam var. Polis çağırıp alkol muayenesi de yaptırdık. Bugün veya Pazartesi rapor e devletime düşecek. Aracı çekiciye yükledik, sanayide Volvo servisinin önüne bıraktık.
Bugün sigortayı aradık ancak hiçbir şekilde hasarı karşılamayacaklarını söylüyorlar. Ne kasko ne trafik sigortası.
Ne yapmalıyım, bir akıl verin.
Kaza yaptım, sigorta karşılar mı?
Merhaba arkadaşlar,
İzmir de yaşıyorum. Aracım 2007 model Volvo S40.
Dün akşam kızımı almaya giderken, kasisler nedeniyle bir aracın farı gözümü aldı ve yol ortasında bulunan bir ağaca sağ önden çarptım. Hızım fazla değildi, 40-50 gibiydi. Emniyet kemerim takılıydı. Vurmamla birlikte airbaglar de açıldı. Araçta tek başımaydım. Sağ ön teker aksı kırılmış, far, tampon kırıldı. Tabi sağ taraftan darbe geldiği için sağ taraf yamulmuş, yolcu kapısı falan kapanmıyordu.
Kaskom ve zorunlu trafik sigortam var. Polis çağırıp alkol muayenesi de yaptırdık. Bugün veya Pazartesi rapor e devletime düşecek. Aracı çekiciye yükledik, sanayide Volvo servisinin önüne bıraktık.
Bugün sigortayı aradık ancak hiçbir şekilde hasarı karşılamayacaklarını söylüyorlar. Ne kasko ne trafik sigortası.
Ne yapmalıyım, bir akıl verin.
Herkese selamlar,
Bodrum/Muğla da yaşıyorum. Burayı bilenler, yolların rezilliğini çok iyi bilir. Çukurlar, tümsekler, her yağmurda yollara akan üçgen biçimli sivri taşlar... Üstüne de beceriksiz belediyemizin yapmadığı, ya da her kış kazıdığı asfaltvari yollar... Bir de mevsimsel sıcaklık araya girince, otomobil lastikleri burada en fazla 2 yıl dayanır.
Çevresel faktörleri kısaca özetleyebildiysem, bu şartlar için dayanıklı, aynı zamanda da araç çukurlara girdiğinde aracı sarsmayacak nitelikte yumuşak, sıcak havaya dayanıklı, ıslak zeminde yol tutuşu sağlam lastik önerilerinize ihtiyacım var. Tabi durum 2 yıl kullanmak olunca da, bütçe dostu da olmalı. Çünkü belediyenin yolları düzeltmesinden de umudumuz yok. Başkanımız festivalden festivale koşmaktan, Bodrum'un sorunlarından bihaber olarak ne yaptığı meçhul bir şekilde koltuk sevdasında.
Durum bu olunca, uzun bir araştırma neticesinde 2 marka arasında kaldım. Goodyear Eagle Sport ve Falken Ziex ZE310 Ecorun. Good Year, yakıt tasarrufu ve ıslak zemin tutuşunda C alırken, 70 db sesiyle de biraz daha arka plana düşüyor. Ancak okuduğum yorumlar çok iyi. Falken ise yakıt tasarrufunda yine C alırken, ıslak zeminde A alabilen, 67 db sesiyle de daha ön plana çıkıyor. Her iki lastiğin fiyatları aşağı yukarı aynı, 1.040 TL civarında. Falken yorumları da oldukça iyi. İkisi arasındaki tek fark, Good Year ın 2021 üretimi, Falken in ise 2020 üretimi olması.
Yaşadığım yerde zaten 2 yıl ömrü olacak olan bu lastiklerden hangisini önerirsiniz?
Telefon Önerisi Lütfen
Herkese merhaba,
2017 veya 18 model Asus Zenfone 5 telefonum var. Hala çok memnun olmama ve beğenmeme rağmen, miadı doldu maalesef. Hem programları kaldırmıyor artık, hem saçma gecikmeler, hem kararsızlıklar, hem de pil ömrü sorunları çıkmaya başladı. Kısacası değişim zamanı geldi.
Asus un Türkiye'den çekilmesiyle de, yeni telefon konusunda kararsız kaldım. Apple ürünlerini gereksiz pahalı ve saçma buluyorum. Onun için iphone önerilerine kapalıyım.
Alışkanlıklarım da, konuşma, whatsapp... GPS i çok sık kullanırım. Bilgisayar alışkanlıklarımdan dolayı biraz serilik istiyorum. Oyun oynamam. Sudoku ve Gardenscapes dışında oyun yok telefonumda. Onları da çok canım sıkılırsa açıyorum. Fotoğraf çekimleri mükemmel olmak zorunda değil. Video çekimlerine sık başvuruyorum ama o da çok kaliteli olmasa da olur. Androidi çok sevmiyorum, windows ve linuxu birlikte kullandığımdan, çok basit geliyor ama sanırım elimiz de mahkum.
Orta seviyenin üst sıralarında, çok da pahalı olmayan, 6-7 bin TL arası ne önerirsiniz? Telefon dünyasını yakından takip etmiyorum, ama yine de hayatımızın vazgeçilmez parçalarından biri. Bu konuda uzman ya da hobi olarak ilgilenen arkadaşların deneyimlerinden faydalanmak isterim. Telefona da yüksek paralar bağlamak istemem. İşimi görsün ama yarı yolda da bırakmasın.
Süspansiyon Önerisi
Uzun süredir kullandığım Opel Omega'dan ayrılma vakti geldi. Çok zevkli, bir o kadar masraflı, ama inanılmaz keyifli bir araçtı. Biraz model yenilemeyi düşünüyorum.
Omega'dan ayrılınca, yine eski model ama yine büyük motorlu ve lüks bir araç almayı planlıyorum. 2008 - 2009 Volvo S80 2.4T düşünüyorum. Omega ve 2007 S40 var altımda. S 40 ı ticari olarak kullanacağım, S 80 i de binme amaçlı kullanacağım. Ancak Omega dan alıştığım yumuşak süspansiyonları çok arayacağım.
Bunu aşmak için de alacağım aracın süspansiyonlarını değiştirmek istiyorum. Boş ağırlığı yaklaşık 1500-1600 kg olan bu araca uygun, hatta Bodrum yollarının çukurunu, tümseğini hissettirmeyecek süspansiyon önerisi olan var mı?
Eğlenceli Mail programı Tavsiyesi
Merhaba,
Bütün konularda araştırdım bulamadım, google amca da cevap veremedi.
Filmlerde falan olur ya, mail geldiğinde bilgisayar ekranı tamamen değişir, açarken değişik animasyonlar oynar.... Öyle bir mail programı var mıdır, ne tavsiye edersiniz?
Bilgisayarım Windows 10 Enterprice kaldırır mı?
Merhabalar,
Asus Taichi marka dizüstü bilgisayarım var. i7-3537U işlemci, 4 GB ram, 128 GB SSD var. Şu an üzerinde win 8.1 kurulu. Android için de BlueStack kullanıyoruz. Ancak kasma problemleri yaşıyoruz. Kızımın okulu nedeniyle Android mecburen kullanıyoruz. Telefon ekranları küçük kaldığından, böyle bir makine aldık.
Bu kasmayı nasıl engelleyebiliriz? Ram ekleyelim desem, çok hassas bir cihaz, bilgisayarcının eline düşmesini istemiyorum. Malum, eline tornavida alan, usta geçiniyor. Bluestack ten daha az kaynak kullanan bir program veya win 10 kursam, faydası olur mu? Ne tavsiye edersiniz?
Teknik Konu Yardımı
Merhaba,
Panasonic KX-MB2030 yazıcım var. USB girişi bozuk ve evde birkaç bilgisayar var. Cihazı wifi üzerinden de kullanabiliyoruz. Aslında daha çok işimize gelir. Bu durum için USB wifi cihazı alayım dedim. Akşam eve geldiğimde, cihazda USB girişi olmadığını gördüm. USB çıkışı var bağlantı için ama USB yuvası yok.
Bu durumda alacağım USB wifi sağlayıcı bir işe yaramıyor. Cihazda ethernet girişi var. Kabloyla modeme bağlayarak kullanabiliyoruz. Bunu kablosuz hale nasıl getirebiliriz? Router almak işe yarar mı?
Meslek: Mimar
2007 Volvo S40 |
Son Giriş: 1 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: 6 sa.
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.900
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 59.750 (Bu ay: 1.590)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 1.876 (Bu hafta: 6)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Motorlu Araçlar Dünyası