Şimdi Ara

İzmir'in hizmet aşkıyla yanıp tutuşan belediye başkanlarına 1 çift sözüm var!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
58
Cevap
1
Favori
1.679
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İzmir de ve Karşıyaka'da yaşıyorum. Şehir dışından atıp tutmuyorum. Siyasi, ideolojik bir mesajım da yok!

Öncelikle, Belediye başkanlığı seçim afileriniz, şehrin her yerindeydi. Şöyle hizmet edeceğiz, böyle hizmet edeceğiz, hizmet aşkıyla yanıyoruz, tutuşuyoruz diye her yerde afişlerinizi gördük.

BUGÜN;

Alsancaktan tut, Mavişehire kadar her yer balık ölüsü kokuyor. Denize ne döktünüz/döktürdünüz de bu balık katliamları yaşandı? Bunları neden temizlemiyorsunuz? Başka bir birimin, ne bileyim, sahil korumanın, çevre bakanlığının falan sorumluluğunda olan bir işse de.... Hani hizmet aşkıyla yanıyordunuz ya, niye bu kokuya, bu balık ölümlerine müdahale etmiyorsunuz?

İzmir'in her yeri küçük sineklerle dolu. Bir çay bahçesinde oturup rahat çay içemiyoruz, lokantada yemek yiyemiyoruz, nefes bile alamıyoruz, ağzımıza, arabamıza, saçmıza, üstümüze doluşuyorlar... Neden ilaçlama yapılmıyor? Hiç mi fark etmediniz, siz belediye başkanları, muhtarlar nerede yaşıyorsunuz da farkında değilsiniz? Biz bıktık, siz nasıl farkında olmuyorsunuz/olamıyorsunuz? Makamınızdan makam arabanıza, makam arabanızdan evinize giderken (normal insanlar gibi sokakta yürümezsiniz, biliriz) hiç mi fark etmediniz?

Zaten lanet bir trafik varken, caddelerdeki boruları onarmak, okulların açıldığı dönem mi aklınıza geldi? Zaten 2 şerit olan yoğun yolları, tek şerite indirip, insanlara eziyet etmek mi, yanıp tutuştuğunuz hizmet aşkınız? Girne caddesindeki faaliyetinizden bahsediyorum, otobanda 2 şerit kapatıp, ne idüğü belirsiz faaliyetinizden bile değil....

Bugün havalimanına gittim. Gaziemir de budama çalışması yapacak Pazar gününü mü buldunuz? Gece saatlerinde yapamıyor musunuz budamanızı? Zaten 2 şerit olan yolu, tek şerite indirip, km lerce uzayan trafik yaratmak mı aşkla tutuştuğunuz hizmet?

O çakarlı araçlarınızla emniyet şeridini kullanıp, insanların çektiği eziyeti öğrenmediğiniz sürece, sizden bir nane olmaz.

Ha, İzmirliler de, bütün bunlara rağmen, gidip ezberledikleri partiye oy vermek için sıraya girdikçe, biz daha çok çekeriz. Çocuğum şu okuldan mezun olsun, hakettiğiniz bataklıkta hepiniz mutlu mesut yaşarsınız artık.

• Körfezi körfezle kıyaslayacaksın. İstanbul, Antalya körfez mi? Gemlik körfezi çevresi full fabrika dolu, en önemli limanlardan biri. İzmit körfezi de aynı şekilde. Hangisinde İzmir gibi koku var? Siz böyle savundukça hiç çözüm üretmezler tabi. Nasıl olsa vatandaş kendileri adına bahane buluyor. Sanki dünyada tek körfez İzmir.

Gece ağaç mı budanır? Bu iş pazar günü yapılır.
    Otobanlar belediyenin değil ki karayollarının. Çevreyolları da öyle.
    Siz belediyeyi abddeki valilik gibi herşeyin yetkilisi mi sanıyorsunuz?
    İldeki birçok yolda belediyeye değil karayollarının sorumluluğundadır.
    Sineklerin ilaçlardığını gördüm ama işe yaramamış demek. Daha önce böyle sinek yoktu.
    Denizdeki balık ölümlerinde var pislik ama anlamadım. Körfez önceden çok daha kirliyken böyle olmuyordu. Limana gelen gemilerden biri zehir mi bastı yoksa derelerden kimyasal fabrika atıkları mı geldi ne bakanlık ne belediye açıklama yapmıyor. O işte bir pislik var ya açığa çıkmadı.
  • Gece ağaç mı budanır? Bu iş pazar günü yapılır.
    Otobanlar belediyenin değil ki karayollarının. Çevreyolları da öyle.
    Siz belediyeyi abddeki valilik gibi herşeyin yetkilisi mi sanıyorsunuz?
    İldeki birçok yolda belediyeye değil karayollarının sorumluluğundadır.
    Sineklerin ilaçlardığını gördüm ama işe yaramamış demek. Daha önce böyle sinek yoktu.
    Denizdeki balık ölümlerinde var pislik ama anlamadım. Körfez önceden çok daha kirliyken böyle olmuyordu. Limana gelen gemilerden biri zehir mi bastı yoksa derelerden kimyasal fabrika atıkları mı geldi ne bakanlık ne belediye açıklama yapmıyor. O işte bir pislik var ya açığa çıkmadı.
  • Vanished Man V kullanıcısına yanıt

Gece ağaç budanır. 4-5 araçla gelip, bütün şeridi işgal ediyorlar. O araçların aydınlatması yeter.

Otobanlar belediyenin olmayabilir. Hizmet aşkıyla tutuşan belediye başkanları oy isterken öyle demiyorlardı. Yukarıda da belirttim. Çevre bakanlığı veya karayollarına bağlı olabilir ancak, o kadar hizmet etmek istiyorlarsa, bunlara da el atıp, hükümetin yapması gereken işi biz yaptık diye bana bir umut vermesi lazım ki, ben de gelecek seçimde onlara oy vereyim. O onun işi, bu bunun işi diye akp usulü sa....vsaklayacaklarsa, ne farkları var iktidardan?

Ben sineklerin ilaçlandığını görmedim. Yediğimiz yemekten, saçımızın arasına kadar her yerimiz sinek dolu. 3-4 gün sürekli ilaçlasa, ya da haftada 1, bu dertten kurtuluruz.

Denizdeki balık ölümlerinde de pislik var, evet. Orman yangınları esnasında, ya bir gemi toksik atık attı, parası karşılığı, ki bu para ya belediyenin ya da bir akp linin cebine gitmiştir, ya da fabrikalardan biri toksit boşalttı, yine aynı rüşvet meselesi...... Ama belediye başkanı da, çalışanlarını toplayıp, bu balıkları toplatmadı. Çevre bakanlığının işi deyip salladı. Olan bize oldu.... Gerçi İzmir insanı da çok değişik. O kokuya rağmen Kordon'daki lokantalar doluydu. Nasıl mideleri alıyor, hala şoktayım.

Arkasından da bakan açıklama yaptı, bir kaç ay balık yemeyin diye. Rüşvetin nereye gittiği %90 belli oldu.

• Izmirlilerin bir dönem olsun bağırlarına taş basıp başka partiye görev vermeleri lazım. Kayıtsız şartsız destek rehavete neden olur.
  • Karşıyaka’da varmıdır bilmiyorum sadece bir konuyu hatırlatmak istedim.

Kuş cenneti yada kuşların geçici konakladığı tabiat parklarına yakın ilçelerde sinek ilaçlaması yapılmaz.

Özellikle kuş türleri geçiş zamanı, geçiş güzergahına denk gelen bölgelerdede sinek ilaçlaması yapılmaz.

Çevrede kuş cenneti olmasına bile gerek yok, güzergah önemli olan.
    Sonbahara doğru güzerhahta kalan yerlerde ilaçlama yapılmaz.
    Not: yazlık alırken dikkatli araştırmanızı tavsiye ederim, sonra belediye neden hiç ilaçlama yapmıyor dersiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi baranel -- 30 Eylül 2024; 13:5:22 >
  • Türkiye'de asıl sorunun partiler değil, takım tutar gibi oy vermek olduğu insanlar anlamadığı sürece hiç birşey düzelmeyecek.

• Baktım haritada gözüken yerlerde kuş cenneti var, göç ve konaklama dönemi, kuş cenneti yada tabiat parkı.

Güzergahta kalan ilçelerde ilaçlama yapılmaması, sadece ülkemiz değil tüm dünyada normal.
    Eylül gibi göç başladıysa, son bir ay ilaçlama durdurulur.

• 90'larda ben ilkokulu bitirince Ankara'dan İzmir'e taşınacaktık. Bayraklı'dan emekli askerlerin kurduğu kooperatiften ev almıştı bizimkiler. Süreç farklı gelişti Ankara'da kaldık. İyiki de kalmışız. Ankara'da merkezi konumdaki evimize ödediğimiz emlak vergisinin 2-3 katını her yıl Bayraklı Belediyesi'ne ödüyoruz. Verilen hizmet ise yarısı bile değil. Nereye gidiyor bu paralar?
  • Belediye baskanina 1 cift sozum var diyip buraya niye yazdin anlamadim. Belediye baskani bunu okumazki
  • Konuyu acaninda ciddi bilgi eksikligi var. Denizdeki gemiyi ulastirma bakanligi denetler.
    Yola karayollari bakar. Gece karayolunca calisma olmaz kesin kaza olur.
    Akarsu yataklarina cevre bakanligi ile dsi bakar.

Sinek olayina belediye bakar ama ilaclamayla sinek bitmez.

İzmir korfezi istanbul antalya gibi degil. Akinti suyu karaya dogru itiyor. O yuzden rogar bile baglansa geri sahile basar suyu. Ama istanbulda sehir döksen. Karadeniz boyunca akintiyla gider
  • Benim en büyük sıkıntım tam iş görüşmesi yaparken elektrik kesilmesi.

• realitych R kullanıcısına yanıt

Körfezi körfezle kıyaslayacaksın. İstanbul, Antalya körfez mi? Gemlik körfezi çevresi full fabrika dolu, en önemli limanlardan biri. İzmit körfezi de aynı şekilde. Hangisinde İzmir gibi koku var? Siz böyle savundukça hiç çözüm üretmezler tabi. Nasıl olsa vatandaş kendileri adına bahane buluyor. Sanki dünyada tek körfez İzmir.

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt
    Hocam lodos var sadece egede kiyiya suruyor denizi. Gemlikte hayvan gibi akinti var
  • Chp'den hizmet beklediğini unutmuş konu sahibi. Git bir travestiden çocuk bekle daha mantıklı.

• Sizi Gölcük'e alalım. Yıllardır çivi bile çakılmamasına rağmen her seçimde aynı Parti'nin çıktığı Gölcük'e. Hatta eski belediye başkanı yeterince yatmamış birazda il başkanı olarak yat diyerek daha kıyak bir göreve de getirdiler.

Hatta iddia ediyorum deprem sonrası videoları izleyin, gelin şimdi görün, aynısı arkadaş ilçe. La hiç mi değişiklik olmaz. Her ilçede alt geçit, üst geçit yapılıp trafik vs düzeltildi burada dönüşler kapatılıp çile daha da arttı. Bütün bir ilin tüm suriyelisi buraya doldu.
  • realitych R kullanıcısına yanıt

Hep mi lodos var hocam? Dünyada onlarca körfez var. İnsanların suçunu doğaya ihale ediyorsunuz. İnkar etmeye gerek yok, çok daha güzel bi şehirleşme olabilecekken içine edilmiş bi yerdir İzmir. Hoş Türkiye'nin geneli modern şehirleşme sürecinde mahvedilmiş ama İzmir'de denize ekstra zararlar verildi on yıllardır. Haliç'in eski halini hatırlayın. Bu ülkede denizleri çöp öğütücüsü sanıyor insanlar.

• RaptorFX kullanıcısına yanıt

Geçenlerde otobüsle Gölcük'ten geçtim. Depremden sonra çarpık kentleşme tam gaz devam etmiş heralde. Evindeki, arabasındaki çöpleri evi arabası kirlenmesin diye camdan dışarı atan bi toplumdan bi şey beklememek lazım. Adam akıllı ne fenni, ne dini, ne de ahlaki eğitim almayan bi toplumun geleceği nokta buydu. E yöneticiler de bu ülkenin insanları içinden çıkıyor sonuçta.

• Hala muhalefetten umudu olan varsa İZMİRİN REZİLLİĞİNE BAKSIN.... konusu silinmiş.

Bu konuda silinir

Chp eleştirilemez

Eleştirilmesi teklif dahi edilemez

İzmir belediyecilik anlamımda bir marka

Yıllardır chp oluşturduğu sistematik bir anlayısla tüm hizmetlerde çağ atladı örnek oldu

Koku pislik çerçöp işleri boş verin belediyenin en büyük hizmeti izmir'de insanları o kokuya o görüntülere alışkanlık kazandırmak. 1 ayda alışırsınız Normali olması gerekeni olanı bu sonuçta

İzmir halkı tercihini her daim en doğru şekilde hizmet odaklı aklı selim ve ideolojik saplantılara takılıp kalmadan kendi deyimleriyle

" Biat etmez bazıları gibi koyun gibi davranmaz" BİLİNÇLİ SEÇMEN nedir en güzel örnektir...

"Ben her zaman cahil halkın ferasetine güveniyorum"

İzmir'in hizmet aşkıyla yanıp tutuşan belediye başkanlarına 1 çift sözüm var!www.cumhuriyet.com.tr
    ‘Cahil kesime güveniyorum’ diyen profesör YÖK Denetleme Kurulu üyeliğine atandı
    https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/cahil-kesime-guveniyorum-diyen-profesor-yok-denetleme-kurulu-uyeligine-atandi-645718

• Her millet layık olduğu şekilde yönetilir.

• Ruff N Tumble kullanıcısına yanıt

Rizeli, Gümüşhaneli veya Gürcüysen Gölcük'te aklından geçip de yapamayacağın şey yok. Babalarının çiftliği hatta tuvaleti gibi kullanıyorlar.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.