Yüksel Çakmur olsun, Burhan Özfatura olsun, Ahmet Piriştina olsun, Aziz Kocaoğlu olsun, Tunç Soyer olsun, hiçbirinin dönemlerinde körfezden ölü balık kokusu almadım. Cemil Tugay geldiği gibi körfez ölü balık kokmaya başladı. Ne uğursuz başkanmış böyle... |
İzmir'in hizmet aşkıyla yanıp tutuşan belediye başkanlarına 1 çift sözüm var! (2. sayfa)
-
-
"Siyasi, ideolojik bir mesajım da yok!
Ha, İzmirliler de, bütün bunlara rağmen, gidip ezberledikleri partiye oy vermek için sıraya girdikçe, biz daha çok çekeriz. Çocuğum şu okuldan mezun olsun, hakettiğiniz bataklıkta hepiniz mutlu mesut yaşarsınız artık.
"
ok
-
Yas kaç? Korfezin koktugu zamanlari bilir misin sen?
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Sorun yok İzmir'in dağında diye şarkı söyler atammmmmm Atatürk diye söyleyiş düzenler krem peynir oy verenler oy verir
Hani siyasal İslam diyorsunuz ya bunlar da siyasal Atatürkçü
İşine gelirse Atatürkçü gelmezse sen ak partili sin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
yıl 1996 izmirin kordon boyu kokardı halende kokuyo anlatılanlara bakarsan başkanlar tarkana 1 milyon vereceğine şu koku işini bitirsi heykelini diksinler
-
Adamlar ceketi koysak kazanırız kafasına sahipler.
-
ya da ekonomistlerden yatırım tavsiyesi istesin?
-
Bir arkadaşım aynen şunu söylemişti; Sahil kenarında elimde biramı rahat rahat içebildiğim sürece oyum chp nindir.
-
Bu ve diğer üyeler fanatikçe destekledikleri akp varken başkalarına laf atıp komik duruma düşmelerine artık millet alıştı.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Konuyu açanda bilgi eksikliği yok, ancak cevap yazanın okuduğunu anlamama gibi bir sorun var! Tekrar okuyunuz....
-
Çok merak ettiysen yaş 56. Ben İzmire yeni geldim. Körfezin koktuğu zamanları da bilmem.
Burada, bir vatandaş olarak rahatsız olduğum konuları dile getirdim. Türkiye'nin her hangi bir ilinin geçmişi beni ilgilendirmiyor.
Mesela Mersinde de yaşadım Denize girmek için kızkalesine giderdik. Oradan önce denize girilmezdi. Geçmişte girerlermiş. Mersin Suriyelileşmeden önce yaşamıştım. Çok sevdiğim bir yerdi ama şimdi gitmek istemiyorum. Geçmişte kaldı çünkü...
-
Yahu yetki ve sorumluluğu olmayan yere nasıl el atacak belediye? Karayollarının sorumluluk sahasında olan yola belediye müdahale edemez. İstediğin kadar hizmet aşkın olsun farketmez. Mesela elektrikte belediye işi değil ama kazı izni verir. Elektrik şirketi burayı yapamadı ben yapayım diyemez.
Sonra ağaç budama işi gündüz yapılır gece anca önemli bir durum olursa olur. Sen belediye işçilerinin gece mesaisinde kaç para aldığını biliyor musun? 2 katı yevmiyesi var.
Sinek ilacı arabasını gördüm artık öyle bembeyaz dumana boğan ilaçtan yok. Ancak o sineğin kaynağını bulmalılar. Balık toplanıyor da yine çıkıyor nedense. Ayrıca limana gelen gemiye belediye karışamaz. Orası TCDD ye aittir. Liman başkanlığı falan var çevre ve şehircilik bakanlığı ilgilenir. Daha önce dediğim gibi belediye ABD deki valilik değil herşeye karışamaz.
Bana lağımlar kokmasın diye bir ilaç var ama kullanılırsa denizde canlı kalmaz diyen bir belediyeci vardı 2 sene önce söylemişti belki de o ilacı kullandılar.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Yazdıklarınızda hakkınız var ama İzmir ezberlediği partiye oy vermez, İzmirliler yobaz ve son 20 küsür yıldır tüm değerlerinin içinden geçmiş bir partiye oy atmak yerine diğer en mantıklı veya kendince kötünün iyisinin şehri yönetmesine izin verir. 30 yıldır İzmirli biri olarak yazdıklarınızda haklılık payı bulsam bile o son yazınız ile tüm eleştirinizi benim açımdan çöpe atmış oldunuz. Sizin kafa yapınıza göre AKP gelecek bütün sorunlar bitecek ise ooo bu yaşınıza kadar iyi gelmişsiniz. Alakası yok ise yine saçmalamış olursunuz, o laf ettiğiniz CHP olmasa bu şehrinde içinden geçecek bir AKP rant furyasının başlangıcına tanıklık eder ve bu eleştirileri bile yapacak hakkı kendinizde bulamazdınız. Sanki ülkede seçenekler çokmuş gibi bir algı var gülünç olmayın..
-
haklısınız izmir pkkya oy verir akpye oy vermez gülünç olan 20 yıldır hiçbir soruna el atmamış bu chpe sorunun parçası olmak.
yeniasirİzmir kooperatif mağdurları birliği üyelerinden Aslanoğlu’na açık mektuphttps://www.yeniasir.com.tr/politika/2024/10/02/izmir-kooperatif-magdurlari-birligi-uyelerinden-aslanogluna-acik-mektup -
Gece ağaç budanmaz Elektrikli testere sesi o saatte uzaktaki evleri bile rahatsız eder. En doğru gün Pazar günüdür çünkü en az trafik Pazar günü vardır.
Karayollarına bağlı bir yola istese de dokunamaz. Doğru hedefe, doğru noktalarda eleştiri yapıcı çözümler getirir. Yol çalışmalarını geçtim, sinyalizasyonlar bile bir çok noktada hatalı. Ama bu şikayetlerin adresi başka işte.
Bir İzmir'li olarak "neden kokuyor" sorusunu ikinci sırada soruyorum. İlk sırada "çözmek için ne yapmak lazım, ne yapılıyor" var. Elbette koskoca körfezi çat diye temizlemek mümkün olmayacaktır ama koku hiç azalmadı be
Sinek olayı Bornova ve Bayraklıda da çok sıkıntılı. Bu körfezdeki balık ölümleriyle tetiklenen bir durum mu bilmiyorum. Belki de balıkların yediği larvalar bu yıl yenilmeyince böyle oldu. Ama yine ilk soru ne yapılabilir olmalı. Ben de hiç ilaçlama görmedim. Üstelik sivri sinek sayısı da geçen yıllara göre fazla sanki. Sanırım havaların soğuyup doğal çözümün gelmesini bekliyorlar
İzmir belediyesine devletten aktarılan paranın az olduğunu, bir çok konuda önüne set çekildiğini biliyoruz. Ancak bu durum belediyenin en temel hizmetlerini yerine getirmesini engellememeli. Çünkü onu sağlayacak paranın var olduğunu biliyoruz. Bu parayı zamanında ilaçlamalar için değil de bilmem nere metrosunu açmak kullanırsan yanlış yönetiyorsun demektir. Metro durağı açılmayınca suçu hükümete, gelmeyen paraya atabilirsin. Ama metronun yürüyen merdiveni bakımsızlıktan çöküyorsa, sinekler insanların ağzına giriyorsa, burunları kırılıyorsa bu tam da belediyenin sorumsuzluğudur.
-
Karşıyaka sahilde oturuyorum, 38 yaşındayım, İzmir'de doğdum ve büyüdüm. Küçükken bayraklıdaki körfez kokusunu iyi hatırlıyorum. Maalesef son 1 seneye kadar bu koku problemi yoktu. Son sene artık ne olduysa eskisinden de beter oldu. İş yerim Alsancak Kordon'da ve sinekten geçilmiyor. Gece ağaç budanmaması gerekir bence de ama tam 1 ay önce (yani havalar sıcakken ve cam açık uyunabilirken) Karşıyaka sahildeki palmiyelerin budama işlemini gece saat 3'te yapmaya başladılar ve sabaha karşı 5'te bitti. Evimde sahilde olduğu için haliyle uykumdan uyandım ve uyuyamadım. Allahtan bir gece de hallettiler. Girne Caddesinde mazgalların değişimi yapılıyor evet, trafik bu yüzden tek şerit akıyor ama değiştirmeleri de gerekiyor, gece yapılsa gürültüden millet uyuyamaz. Özellikle trafik sorunu son 5 senedir gözle görülür şekilde arttı ama bu kontrolsüz göçten kaynaklanıyor. Eskiden Karşıyaka sahilde rahatça oturabilirken Suriyelisi vb. yüzünden artık Bostanlı sahile kaydı rahatça oturma durumu. Zamanla orası da biter. sahil leş gibi ama belediye ne yapsın, insanlar her bulduğunu elinden yere atıyor çok sık çöp konteynerleri olmasına rağmen. her sabah gerek kordon gerek karşıyaka sahili temizleyen bir sürü belediye işçisi var ama hangi birine yetecek.
ben olayı yerel yönetim veya merkezi yönetim suçu olarak görmüyorum. şehirde yaşayan insanlar dahil tüm yönetimler el ele iş birliği yaparsa bu durumlar ülkenin hiç bir yerinde yaşanmaz. ama bencillik, ego, cezalandırma, cahillik gibi durumlardan ötürü dediğim şeyde hayal maalesef. zaten o yüzden bu kadar vurdumduymaz ve bana dokunmayan yılan yaşasın moduna girmedik m ister istemez, son 10 senedir özellikle..
-
Tarkan gelir bi konser verir İzmir'de her şey normale döner...
-
İzmire senelerdir birşey yapılmıyor ki izmirin insanlarıda para göz oldu hiç birşey umurlarında değil.. Öyle bir bozuldu ki insanlar.. Tek dertleri para yok o olmuş yok bu olmuş git sahillere hepsi aynı keyifte..Ya biz yüksek kira veremiyoruz diye 8-9 mülteciye ev verip kişi başı kira alanlar var kafa başı 6-7 bin tl yani bizim kendi insanımızda bozdu üstüne izmiri.. Kaç emeklinin evden atıldığına dışarıda kaldığına şahit olduk bu 2 senedir.. Yani şöyle 3-4 bin kişi toplanıp belediye binasına gidip protesto yapamıyoruz.. Dertleri ben bu mültecilerden bu kadar kira alıyorum sen bu fiyatın altına düşme karaya balıklar vurmuş dondurur satarız sivrisinek dolmuş bölgeye gelirler bina başı şu kadar fiyat ilaçlama yaparız. Herkes yolunda..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X