Binbaşı
Tarihinde Katıldı
Toplam: 557 (Bu ay: 6)
Ege sonra tüm Türkiye Tehlike Altında
Arkadaşlar ülke hakkında ilk defa konu açıyorum.. Canımı sıkan ve etraftta duyduğum bir kaç önemli konuyu sizle paylaşmak istiyorum.. Yaklaşık 1-2 aydır bu konu hakkında insanlardan ve sosyal medyadan bilgi almaya çalışıyorum..
2021 yılında yapılan ölçümlerde radyasyon miktarı normal değerin 7291 katı oranında tespit edilmiş olup, bunun etkileri halkta gözlenen sağlık sorunlarıyla ortaya çıkmaktadır. Bölge halkı, insanlarda kanser oranının ciddi artmış olduğunu belirtiyor. Bu atıkların kanser, hafıza kaybı, doğum anomalileri, ölü doğumlar genetik bozukluklar, tiroid, kan kanseri, karaciğer ve böbrek işlev bozukluğu, üreme bozukluğu, bağışıklık sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olduğuna dair birçok bilimsel çalışma var. Radyoaktif atıkların yanı sıra ağır metallerin bulunduğu atık kümesi de halkı hasta ediyor. BÖLGEDE YAŞAYAN İNSANLARIN İVEDİLİKLE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR.
Bunun temizlenmesi için kampanya başlatıldı : https://www.change.org/p/y%C4%B1llard%C4%B1r-bekleyen-i%CC%87zmir-in-n%C3%BCkleer-at%C4%B1klar%C4%B1-art%C4%B1k-bertaraf-edilsin-csbgovtr
Buda temizlik sonrası olaylara gel :
Yalnız İzmir Gaziemir bölgesinde eski kurşun fabrikasında temizlik işlemleri yapıılmaya başlanmış ve hiç bir önlem alınmadan koruyucu giysisiz ve taşeron firmalar yapıyor.. Ve Ne bir denetçi nede usülüne uygun yapılıyor.. Ve bu tozlar nereye götürülüp dökülüyor buda muammma geçtiği yollardan rüzgarla şehirlere bulaşma ihtimalini düşünemiyorum bile..
2. Önemli bir konuda bir kaç kişinin azar azar bunların İzmirde denize döküldüğünü ve sonra balık ölümleri başladığını dile getiriliyor (Henüz bir kanıt yok ama mantıklı gelmedi değil)
Yani bu işin şakası makası yok dostlar .. Yani buna bir önlem alınmasıı için ne yapabiliriz bilgisi olan destek olursa sevinirim..
Bizim nesilden çoğu kişi oyun zamanına windows 98 de başladı.. Daha sonra efsane Windows XP çıktı o kadar stabil o kadar eğlenceli bir oyun hayatı geçirdik ki.. İnternet kafeler doldu taştı heryerde kim nerede yeni son model pcleri döşemiş internet kafe varsa oraya akın ederdi herkes.. Açıkcası bizim zamanımızda oyun kültürü daha güzeldi.. Simdi hangi multi platforma girersem gireyim küfürler havada uçuşuyor.. Açıkcası küfüre karşıyım yaşımızda var bize yakışmaz öyle muhabbetler.. O yüzden mikrofon kullanmıyorum.. Genelde kapatırım hep ya geçen çok met etti arkadaşım Chained Together oyununu aldım.. O kadar Türk var ki oyunda.. Neyse aralarından 1 tane iyi oynayan çıktı onla oynuyoruz.. 2 miz gayet iyi gidiyoruz oyunda sonra biraz muhabbet ettik ilerleyince abi mikrofon lazım buralarda dedi buraları zor neyse mikrofonu hallettim.. ilerliyoruz gelen salak salak oynayanlara küfür ediyor.. Dedim kardeşim bak küfürsüz konuşursan sevinirim tmm abi filan dedi neyse çıktı biz 1 saat 2miz düşmeden ilerliyoruz durup dururken ortada hiç birşey yok düşmedikte gayet iyi ilerliyoruz başladı mikrofondan küfür etmeye ama nasıl küfürler dedim kardeşim başkasına mı ediyorsun yok abi sana dedi ben şizofrenim dedi küfür etmeden duramıyorum.. İyi o zaman tek başına oyna kapattım.. Yahu biz büyüklerin yanında yemek yiyemezdik saygısızlık namına hiç birşey yapmazdık. Öğretmenlerimizden bile dayak yedik.. Ben anlamıyorum gençler niye böyle bunlar birde evlenip çocuk yetiştirecek belki o zaman anlıcaklarda çok geç olucak.. Yani bu sadece bizim ülkede böyle yabancılarla oynuyorum inanırmısınız yaşımı söyleyince ona göre hitap ediyor ona göre davranıyor geçen mesela oyun oynarken çocuk ingilizce kahretsin dedi.. Sonra döndü özür dilerim dedi ağzımdan kaçtı.. Yani Dünya resmen bizim ülkede tersine döndü. Yani biraz mütevazi efendi olmak çok mu zor ne kaybedersin ? Hiç birşey kaybetmezsin tam aksine daha iyi iletişim kurduğun için arkadaşlarında çoğalır çevrende.. Ve ileride aile kurunca da düzenli bir çevren olur.. Küfür eden kişi yarın öbürgün karına bile göz dikebilir malesef devir öyle bir devir çünkü.. O yüzden genç kardeşlerim bunu hep aklında tutsun..
Yeni bir platform kurmak istiyoruz.. Ortalama lisanslı ingilizce sertifikalı yurtdışında eğitimini bitirmiş insanların ortalama freelancer olarak bu işi yapan ve 1000 kelime sınırı olmadan 1 oyun çeviri başına 1000 tl ye anlaşabilirim.. Buda 200 kişilik bir oyun severler grubundan kişi başı sadece 5 TL düşüyor.. O yüzden bu projeyi hayata geçirmek için önce bir toplanıp tartışmamız lazım..
Çalışma şekli :
- Belirli bir grup oyunlardaki baştan sona tüm konuşmaları içeren videoyu çekip yükleyip ilgili departmana gönderecek.. Çünkü hem izleyip hem çeviri yapması lazım izlemeden imkanı yok güzel bir çeviri çıkmaz hiç bir zaman..
- Bu işlerden anlayan kişide dil dosyalarına türkçe çevirileri halledicek..
- Tüm hepsi tamamlanınca sadece gönüllü olanlara bu çeviri dağıtılacak..
- En sonuncusu da Güncellemeleri takip edip yamayı sürekli güncelleyecek ekip lazım.
Daha sonrasıda gönüllü ekipler olarak oyun firmalarına 200+ mail yollarız.. Yerelleştirme için her gün 1 mail bıktırana kadar =)
CL (Tepkime Süresi)
Ek Mtv
Bu zamana kadar hiç bir ödemeyi aksatmadım.. Fakat Ocakta aracın vergisini ödemek için girdiğimde EK MTV verginin ödenmediğini gördüm.. Yani ben 2023 te 2 tane ödedim 2 tanede bu ek mtvyi ödedim toplamda 4 defa MTV ödedim.. Bana bunun hakkında ne bir mesaj ne bir bilgilendirme gelmedi birde ödemediğim için gecikme zammı uygulanmış.. Arkadaşlarıma söylediğimde onlar bankadan ödediği için onlarda da ek mtv gözükmemiş taki edevlete girene kadar onlarda da çıkmış şaşırdık kaldık.. Yani çok önemli birşey olmadıkça haber izlemiyorum.. Haberlerede bakmıyorum uzun zamandır en azından bilgilendirme mesajı atmaları lazımdı neden 4 tane mtv niye ek mtv geldiğine dair.. Bu konuda hakkımı helal etmiyorum. Bu durumu paylaşıyorum benim gibi mağdurlar olur diye..
4080li Sistem Bu fiyata alınırmı
Arkadaşıma sistem toplıcaz vatanda indirim varmış bir sistem topladım ama uyumu nasıl olur bilemedim.. Bilgisi olan arkadaşlardan tavsiye alırsam sevinirim.. Kendisinde LG OLED Flex 42 inc 4k monitor var.. 4080 anca kaldırır diye düşünüyorum.. 4070ti den aşağıda olmaz dedi bilgisayarcı bir arkadaşım..
Anakart olarak Otomatik AI özellikli istiyor kendisi otomatik ayar yapan.
Toki çekilişleri neden iptal oluyor ?
Evet arkadaşlar senelerdir tokiye başvuruyorum ilk defa başvuru şartlarını taşımadığınız için iptal edilmiştir.. Diye sms geldi giren arkadaşlar varsa bilgilendirebilir mi ? Çekilişe dahi girmeden iptal oluyor hiç kimse bilgi vermiyor
Resimleri ekliyorum.. Arkadaşlardan geldikçe resimleri eklerim
Türkiye'deki Garanti Saçmalığı
Öne Çıkarırsanız sevinirim..
Evet Arkadaşlar desteklerinizi ve yardımlarınızı bekliyorum..
Despec nethouse yönlendiriyor.. Nethouse DESPEC'e..
Bu sene ağustosta biticek garantisi ürünüm bozuldu para iadesi yapsa ne olucak 300 tl küsüre almışım şuan fiyatı 1.367,00TL
Bu konuda ne yapabilirim? Nasıl bir yol izlemeliyim.? Zaten bir çok kişi DESPEC Firmasından şikayet yazmış.. Garanti kavramında çığır açmışlar böyle bir sistem Avrupada yok..
Zararlı Yemek kapları neden denetlenmiyor?
Sıcakla ASLA temas etmemesi gereken gıda malzemeleri:
Köpük
Karton (hepsinin içi plastik kaplamadır)
Aluminyum folyo
Sıcak ile temas ettiğinde gıdaya kanserojen madde geçişi artar! Çok basit ama hiç dikkat edilmeyen bir konu..
Evet arkadaşlar dışarıdan yemek söylüyoruz fakat karnımızı doyururken bir yandan da sağlığımızı bozuyoruz evde fırında yemek yaparken bile aliminyum folyo ile kapatıyoruz.. Benim merak ettiğim bu kadar önemli zararlı olan birşey neden denetime tabi tutulmuyor?
franchising ve iş kurmak hakkında bilgi
Arkadaşlar Franchising araştırması yapıyorum fakat deli hava parası ve her ayda belirli bir yüzde istiyorlar.. Ama nereden baksanız elimize herşeyi ödedikten sonra en az aylık kazanç 150bin tl gibi bir para kalıyor..
Düşük bütçe ile kurabileceğim bir iş kurmak istiyorum.. En azından aylık minimum 20-30 bin tl getirecek iş önerilerinizi bekliyorum..
Meslek: Grafiker & Fotografcı
İlgi Alanları: Quantic Dream
M.Kemal Atatürk |
M.Kemal Atatürk |
M.Kemal Atatürk |
Son Giriş: 16 sa. önce
Son Mesaj Zamanı: dün
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 2.700
İkinci El Bölümü Mesajları: 553
Konularının görüntülenme sayısı: 58.815 (Bu ay: 1.033)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 2.399 (Bu hafta: 3)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Konu Dışı / Off Topic