Şimdi Ara

Ege sonra tüm Türkiye Tehlike Altında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
1.464
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ülke hakkında ilk defa konu açıyorum.. Canımı sıkan ve etraftta duyduğum bir kaç önemli konuyu sizle paylaşmak istiyorum.. Yaklaşık 1-2 aydır bu konu hakkında insanlardan ve sosyal medyadan bilgi almaya çalışıyorum..

2021 yılında yapılan ölçümlerde radyasyon miktarı normal değerin 7291 katı oranında tespit edilmiş olup, bunun etkileri halkta gözlenen sağlık sorunlarıyla ortaya çıkmaktadır. Bölge halkı, insanlarda kanser oranının ciddi artmış olduğunu belirtiyor. Bu atıkların kanser, hafıza kaybı, doğum anomalileri, ölü doğumlar genetik bozukluklar, tiroid, kan kanseri, karaciğer ve böbrek işlev bozukluğu, üreme bozukluğu, bağışıklık sistemi hastalıkları gibi birçok hastalığa neden olduğuna dair birçok bilimsel çalışma var. Radyoaktif atıkların yanı sıra ağır metallerin bulunduğu atık kümesi de halkı hasta ediyor. BÖLGEDE YAŞAYAN İNSANLARIN İVEDİLİKLE SAĞLIK TARAMASINDAN GEÇİRİLMESİ GEREKMEKTEDİR. 

Bunun temizlenmesi için kampanya başlatıldı : https://www.change.org/p/y%C4%B1llard%C4%B1r-bekleyen-i%CC%87zmir-in-n%C3%BCkleer-at%C4%B1klar%C4%B1-art%C4%B1k-bertaraf-edilsin-csbgovtr

Buda temizlik sonrası olaylara gel :

Yalnız İzmir Gaziemir bölgesinde eski kurşun fabrikasında temizlik işlemleri yapıılmaya başlanmış ve hiç bir önlem alınmadan koruyucu giysisiz ve taşeron firmalar yapıyor.. Ve Ne bir denetçi nede usülüne uygun yapılıyor.. Ve bu tozlar nereye götürülüp dökülüyor buda muammma geçtiği yollardan rüzgarla şehirlere bulaşma ihtimalini düşünemiyorum bile..

2. Önemli bir konuda bir kaç kişinin azar azar bunların İzmirde denize döküldüğünü ve sonra balık ölümleri başladığını dile getiriliyor (Henüz bir kanıt yok ama mantıklı gelmedi değil)

Ege  sonra tüm Türkiye Tehlike Altında

Yani bu işin şakası makası yok dostlar .. Yani buna bir önlem alınmasıı için ne yapabiliriz bilgisi olan destek olursa sevinirim..

Ege  sonra tüm Türkiye Tehlike AltındaSÖZCÜ Televizyonuyoutube
    Kırmızı Alarm! Nükleer Çubuklar Türkiye'de! Arena Ekibi 'İzmir'in Çernobil'ine Girdi! Sözcü Televizyonu'nu nasıl izleyebilirsiniz? Digiturk: 60 D-smart: 93 Turkcell TV Plus: 69 Tivibu: 69 Türksat Kablo TV: 76 Türksat 4A: 11837 Frekans, 30.000 V, batı, fec:2/3 Sosyal Medya Hesaplarımız; https://www.youtube.com/@Sozcutelevizyonu https://www.instagram.com/sozcutelevizyonu/ https://www.facebook.com/sozcutelevizyonu https://twitter.com/szctelevizyonu https://www.tiktok.com/@sozcutelevizyonu #haber #gündem #sondakika
    https://www.youtube.com/watch?v=e-jkK6an_2o&t=161s

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 6 Ekim 2024; 10:29:47 >

• Ben de bu ara hangi felaket haberini okuruz diyordum. İyi çok beklemedim.

Kendini korumayı bilmeyen bir toplumun doğadan silinmesi olacak olan. Ne ne yapacakmışız. Bu kafayla çok bile durduk.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ne çektin be İzmir!

• 832 CPM ile mi korkutuyorlar. Bir muz yiyerek, yarım saat araba sürerek aynı radyasyonu alıyorsunuz, bir almanya uçuşu yaparsanız 50 katını falan alırsınız. Milisievert seviyesi bile değil o değer.

Ki zaten alfa/beta parkitül, gözlük+maske yeterli, deriyi penetre edemeyecek sonuçta. PPE'ye niye laf ettiniz anlamadım. Radyasyon, nükleer öyle öcü kelime olsa da gerçekte 1950'lerdeki ortalama bir insanın yüzlerce kat daha fazla radyasyona maruz kaldığını biliyoruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gunpower-storm -- 6 Ekim 2024; 17:41:8 >
  • up up, onemli bir konu yukarda tutmak lazim

• Gunpower-storm kullanıcısına yanıt

Hocam şöyle bir yazı var 2021 yılında yapılan ölçümlerde radyasyon miktarı normal değerin 7291 katı oranında tespit edilmiş yani 7291 katı derken neyi demek istiyor yani şuan değerler mi yükseldi yoksa ? Toprağa karışan uranyumun değerleri mi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 6 Ekim 2024; 21:20:5 >
  • İzmirse hükümet karışmaz.

• SilenthillDream kullanıcısına yanıt

Bir yılda alınan kozmik radyasyon 0.1mSv gibi bir değer. Bu, 1 yılın toplamında absorbe edilen enerji.

Binlerce katı olan değerin gerçekte bir manası yok. O ürünü yemediğiniz sürece zaten pek bir zararı olmayacak ve bu 7.000 kat değer zaten mesafenin karesi şeklinde azalıyor.

Haberin Çernobilmiş gibi tanıtılmasına sinirlendim. Toprağa ve suya karışan madde miktarına gerçek bir sayı verilmemiş, böyle devam ettiği sürece masalvari bir durum olduğunu söylemekle yetinebiliriz

• Araştırılması gerek. İzmirli bağnazlığı malum. Hiç bir şeyi kabul etmeme hastalığı var. Şehri ne tip insanların yönettiği de malum. Bunca şeyden sonra şuna da hiç şaşırmam. 😉 @SilenthillDream

• Malesef öyle.. Yani bu gibi durumlar ne olursa olsun kontrol altına alıp titizlikle yürütülmesi lazımken.. Öyle başı boş firmalara verilirse daha büyük sorunlar meydana gelir örnek balık ölümleri.. Kim bilir daha bu atıklar nerelere bırakıldı allah bilir.. Bazı kaynaklara baktığımda yazılarda toprağın altında ciddi derecede uranyum var diyorlar yani zamanında toprağın altına gömülmüş ve hiç bir şekilde oraya ne bir konut ne de başka birşey yapılmaması gerektiğini vurgulamışlar.. Düşünsenize kepçelerle kazıyorlar ya büyük bir uranyum yatağına denk geldiğini düşünsenize.. Bir anda bölgede radyasyon patlaması yaşanır.. Kimileri diyor radyasyon o kadar değil kimileri diyor toprağın altında ciddi oranda radyasyon mevcut yani belirli olmayan birşey var yada millet paniklemesin diye doğru bilgi verilmediğini düşünüyorum.. Neden derseniz.. Bölge yakınlarında yapılan araştırmalara göre Kanser vakaları tavan yapmış durumda ve yeni doğan bebeklerde engelli yoğunluğuda mevcut.. Demekki paniklememize sebebiyet verecek bir sızıntı mevcut ve bölgede oturanlara çok ağır pis kokular geldiklerinide söylüyorlar.. Chernobyl dizisini 2-3 kez izledim insanların ne yaşadığını gördüm.. Akkuyu Nükleer Güç Santrali içinde hala tedirginim çünkü malesef Türkiyede hala elektrik kesintilerine maruz kalııyoruz altyapımız çok kötü.. Yurtdışında örnek Almanya 50 sene içerisinde 1 kere planlı kesinti yaptılar haberi olmayan millet sokaklara döküldü çünkü hayatlarında hiç elektrik kesintisine şahit olmadılar.. Ve Bu santrallerde en ufak güç kesintisi çok kötü şeyler doğurabilir.. Allah göstermesin.. Ve Olmıcak yere kuruldu en ufak bir olayda Akdenizi kaybederiz..

• Şimdi şöyle bir durum var bu işi yapan firma izmrin en eski metal işleme firmalarından birisi, olaylar fabrikanın kuruşuşu olan 1940 kadar dayanıyor, geri dönüşümden altıkları kurşunun nereden geldiği bilinmiyor ama radyoaktivite olduğu anlaşılınca ( sanırım yıllarca reaktörlerden çıkan kurşunları eritmişler) bu alanı terk edip, belli bir ceza ödeyerek ( cezayı çevre ve şehircilik bakanlığı kesiyor) yeni bir firma kuruyor torbalıda. Yeni firma için gerekli izinleri belediye ve bakanlık veriyor. Düşünün olay bir an önce kapatılsın diye Gaziemirin göbeğinde binlerce metrekarelik alanı bırakıp kaçıyorlar.

Şimdi insan sağlığını tehlikeye atıp binlerce yıllık ışımaya sahip neden olan bu firmanın hiç bir yetkilisi bırakın hapis gibi bir yaptırımlar karşılaşmayı, gözaltına bile alınmıyor, zaman içerisinde ne hikmetse şu an yeni açtıkları fabrikayı büyütmeye devam ediyorlar. ÇED raporları olumsuz gelse bile belli bir zaman sonra olumluya dönüyorlar. Fabrikada gerekli önlemleri almadıkları için tüm personellerinin kanındaki kurşun miktarı kabul edilebilir düzeyin üzerinde, asit, civa gibi ağır metaller ile çalıştırdıkları işçilere gerekli eğitimi vermedikleri için çoğu işçi asit yanığı gibi iş kazalarının izini taşımakta.

Yolunuz aydın otobanından geçerse torbalının dağlarına doğru bakın, izmirliler bilir hilton otelini onun gibi bir kulesi olan bu işletmede o kulede insanlar 50 derece gibi bir sıcaklıkta çalışmaktadır yaz kış. Normalde doğayı kirleten, insan sağlığını hiçe sayan bu işletme sahiplerinin medeni ülkelerde gün yüzü görmemesi gerekirken, şu an yeni fabrikasında işçileri kötü şartlarda çalıştırmaya devam etmektedir. Eski fabrika kapandığı için ismini vereyim aslan kurşun yeni adını verirsem silivri soğuk olur benim için.

• 2006 yılında Fransa’dan getirilen kurşun kürelerinin içine saklanarak Fransız nükleer santrallerinde kullanılmış nükleer atıkların Türkiye’ye getirilmesi ve bu atıkların şirket tarafından araziye gömülerek halkın ve ülkenin sağlığını tehdit etmesi hadisesi olarak anlatılmış arena programında.. vah benim ülkeme!

• Heryerden zehirleniyoruz malesef, kimse ilgilenmiyor

• olaydan birinci derece çevre bakanlığı sorumlu...

müthiş süpersonik yetenekli bakanımız var neyseki.

22 yıldır halledemediler,

ama olsun poşete zam yok çok şükür...

• Ege  sonra tüm Türkiye Tehlike Altında
  • OROSP* C*CUKLARI ! Devlet derhal el atmali. Liyakat! Sadece Turkiye degil bolge ulkeleri de risk altinda!

• Up

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.