Bizim nesilden çoğu kişi oyun zamanına windows 98 de başladı.. Daha sonra efsane Windows XP çıktı o kadar stabil o kadar eğlenceli bir oyun hayatı geçirdik ki.. İnternet kafeler doldu taştı heryerde kim nerede yeni son model pcleri döşemiş internet kafe varsa oraya akın ederdi herkes.. Açıkcası bizim zamanımızda oyun kültürü daha güzeldi.. Simdi hangi multi platforma girersem gireyim küfürler havada uçuşuyor.. Açıkcası küfüre karşıyım yaşımızda var bize yakışmaz öyle muhabbetler.. O yüzden mikrofon kullanmıyorum.. Genelde kapatırım hep ya geçen çok met etti arkadaşım Chained Together oyununu aldım.. O kadar Türk var ki oyunda.. Neyse aralarından 1 tane iyi oynayan çıktı onla oynuyoruz.. 2 miz gayet iyi gidiyoruz oyunda sonra biraz muhabbet ettik ilerleyince abi mikrofon lazım buralarda dedi buraları zor neyse mikrofonu hallettim.. ilerliyoruz gelen salak salak oynayanlara küfür ediyor.. Dedim kardeşim bak küfürsüz konuşursan sevinirim tmm abi filan dedi neyse çıktı biz 1 saat 2miz düşmeden ilerliyoruz durup dururken ortada hiç birşey yok düşmedikte gayet iyi ilerliyoruz başladı mikrofondan küfür etmeye ama nasıl küfürler dedim kardeşim başkasına mı ediyorsun yok abi sana dedi ben şizofrenim dedi küfür etmeden duramıyorum.. İyi o zaman tek başına oyna kapattım.. Yahu biz büyüklerin yanında yemek yiyemezdik saygısızlık namına hiç birşey yapmazdık. Öğretmenlerimizden bile dayak yedik.. Ben anlamıyorum gençler niye böyle bunlar birde evlenip çocuk yetiştirecek belki o zaman anlıcaklarda çok geç olucak.. Yani bu sadece bizim ülkede böyle yabancılarla oynuyorum inanırmısınız yaşımı söyleyince ona göre hitap ediyor ona göre davranıyor geçen mesela oyun oynarken çocuk ingilizce kahretsin dedi.. Sonra döndü özür dilerim dedi ağzımdan kaçtı.. Yani Dünya resmen bizim ülkede tersine döndü. Yani biraz mütevazi efendi olmak çok mu zor ne kaybedersin ? Hiç birşey kaybetmezsin tam aksine daha iyi iletişim kurduğun için arkadaşlarında çoğalır çevrende.. Ve ileride aile kurunca da düzenli bir çevren olur.. Küfür eden kişi yarın öbürgün karına bile göz dikebilir malesef devir öyle bir devir çünkü.. O yüzden genç kardeşlerim bunu hep aklında tutsun.. |
Oyunlardaki Küfür Seviyeleri malesef kötüye gidiyor.
-
-
Az önce Valorant konusuna yazdım oyundan bahsettiğim için değinecektim bu konuya unuttum.
O oyunda da öyle, en ufak hata da ya da adam vuramadığında başlıyorlar Ana Bacı inanılmaz küfürler.
Birde şöyle durumlar oluyor, ne işin var amca burda git çocuk bak, birde sana tavsiye veriyor eşşeğe bak, yav benim yaşım 65-80 değil 38 yaşındayım, 38 yaş oyun için çokmu geç hangi kafadalar ne düşünüyorlar, yani kafalarında oluşan algı gerçekten inanılmaz seviyede.
Oyunun yaşı olurmu arkadaş, 65-80 yaşımıza geldiğimizde de torunumuzla oynuycaz, o zamanda kaç yaşına gelmişsin oyuncak araba mı sürüyosun diyecekler, yani torunla Halı'nın üstüne oturup oyunca araba tren vs. yapıcaz, onların kafaya göre oynayamazsın ama kaç yaşına gelmişsin 🤣🤣
Yeni nesil gerçekten çok kötü bir duruma doğru gidiyor dediğin gibi, duyduğum küfürler karşsında ben utanıyorum yemin ederim, 8 yaşında çocuğun ettiği küfürler akıl alır gibi değil.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Aynen Dostum bende senin gibiyim yaşlar ortalama aynı Valoranta bende girdim :D 7-8 yaşındaki çocuklar inanılmaz küfürler ediyor. Aileleri hiç mi duymuyor bilmiyorum.. Atıyorlar herhalde pc başına dedikoduya gidiyorlar herhalde..
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X