|
Steam Games Kartınızdan Habersiz Para Çekildiyse Ne Yapmalısınız?
Steam Games kartınızdan haberiniz olmadan para çekildiyse, bu bir dolandırıcılığı işaret edebilir. "Steam purchase dolandırıcılığı" olarak bilinen bu tür dolandırıcılıklar, üçüncü tarafların Steam hesabınıza erişerek izinsiz satın alımlar yapmasına neden olur.
Steam Purchase Nedir ve Ne İşe Yarar?
Steam purchase, Steam oyun platformunda oyunlar, uygulamalar ve diğer dijital içerikler satın almanıza olanak tanıyan bir işlemdir. Bu işlemler genellikle Steam'in kendi web sitesi üzerinden ("steamgames.com") veya Steam istemcisi aracılığıyla gerçekleştirilir.
Steam Games Kredi Kartı Dolandırıcılığıyla Nasıl Başa Çıkabilirsiniz?
Steam Games kartınızdan habersiz para çekildiğini fark ederseniz, aşağıdaki adımları izlemeniz önerilir:
- Hesabınızı Güvenceye Alın: Steam hesabınıza giriş yapın ve şifrenizi değiştirin. Ayrıca, iki faktörlü kimlik doğrulamayı etkinleştirmeniz önerilir.
- Steam Destek ile İletişime Geçin: Steam Destek sayfasına gidin ve "Yetkisiz Satın Alımlar" kategorisi altında bir destek talebi oluşturun. Durumu açıklayın ve varsa kanıt sağlayın (ör. ekran görüntüleri).
- Kredi Kartı Şirketinizi Bilgilendirin: Kredi kartı şirketinize haber verin ve izinsiz işlem hakkında bilgi verin. Şüpheli işlemi iptal etmelerini ve kartınızı bloke etmelerini isteyin.
- Yasal Yardım Alın (Gerekirse): Durumu kendi başınıza çözemiyorsanız, yasal yardım almayı düşünebilirsiniz.
Steam Games Nedir ve Ne İşe Yarar?
Steam Games, PC oyunları ve uygulamaları için bir dijital dağıtım platformudur. Steam istemcisi üzerinden oyunları ve diğer içerikleri satın alabilir, kurabilir ve yönetebilirsiniz. Steam ayrıca topluluk özellikleri, çok oyunculu oyunlar ve Steam Atölye gibi ek özellikler sunar.
Steam Purchase Ne Demek?
Steam purchase, Steam platformunda oyunlar ve diğer dijital içerikler satın alma işlemidir. Satın almalar genellikle Steam cüzdanınız veya kredi kartınız ile gerçekleştirilir.