Evet arkadaşlar geçen hafta yurtdışına çıktım belirli firma görüşmelerim oldu. Türkiyeye mal gönderip burada satış yapmak istiyorlar fakat internetten baktığım kadarı ile vergiler oldukça yüksek.. Bunu anlattığımda bana adamlar güldü dalgamı geçiyorsun sen dedi telefonu açtım bir aracın vergisiz fiyatı 390bin tl ötv 220 kdv 20 vergilerin toplamı 1milyon 109bin tl tutuyor dedim. Adamlar hadi yaa dedi toplumunuz bunu nasıl karşılıyor dedi.. Malesef alarak dedim.. Çok şaşırdılar ben dedi 4 ülkede çok düşük bir fiyatla kurdum iş yoksa vergide yok dedi.. Yani kuruyorum olursa olur olmazsa vergisini ödemiyorum dedi ama şirketim açık orada.. Şimdi bu adam Türkiyeye iş kuralım yönetimde sende ol diyor ama ilk 1 sene filan şirketlere gidip görüşme sağlıcaksın ben maaşını dükkan kirasını buradan şirket olarak göndericem fakat ne kadar kesinti olucak türkiyeden hiç bir şekilde gelir olmadan ortalama bir şirket kurulumu ve giderler toplamda aldığım bilgi doğrultusu için 60-70 bin tl lazım şirket açılımı için sonra her ay muhasebe 5bin tl Adamlar diyor ki Türkiyede hiç bir gelir olmadan buradaki gelirle karşılayacağız diyor 1 sene sonra Türkiyede büyük bir şirket açarız o zaman gerekirse üretimde yaparız diyor.. Fakat ilk etapta ben buradan yollamam lazım diyor ürün tanıtmam vesaire gibi ama adam diyor biz burada bir çok iş yapıyoruz türkiyede ise 1 tane seçip farklı işlerde yapılacak diye madde ekliyoruz.. Adamlara ters geliyor.. Şimdi adam diyor ki teknolojik akıllı ev aletleri , tasaruflu arıtmalı besleyici sulama sistemi , Elektrik üretimli çatı panel sistemleri , Suyu emen zemin sistemleri.. şimdi bu ürünleri Türkiyede tanıtıp satış yapmak istiyorlar.. Şimdi adamlara diyorum ki bu ürünler gelicek şirket şu şu bende çalışanım hiç bir gelir yok Türkiyeden.. Şimdi bu ürün gümrükten geçmesi için para ödenicek Türkiyede satılırsa + vergi ödenecek diyorum.. Nasıl yani diyor şaşırıyorlar Adamlar diyor biz uyguna satmak istiyoruz ama bu vergilerle üstüne koyduğumuzda örnek çiftçi bunu nasıl alıcak diye düşünüyor.. Yani anlatamıyorum arkadaşlar türkiyedeki sistemi Şimdi sorularıma geleyim. -Şimdi örnek verim ürün 300bin tl diyelim bunun üstüne ne kadar vergi + gümrük vergisi ödenicek -Türkiyede üretim yaparlarsa ne gibi artısı olucak -Birde Türkiyede ilk etapta 1 sene iş olmıcak sadece görüşmeler ve anlaşmalar olucak gelip şirketi açıcaklar bana vekalet vericekler ufak dükkan + maaş- ssk her ay muhasebe ücreti gereklimi? ama yurtdışı firma üzerinden gönderilecek maaş ve kira.. bu durumda vergi stopaj cart çurt ne ödenicek hiç bilgi sahibi değilim.. o yüzden bilgilendiremiyorum doğru dürüst -Adamlar kısaca 1 sene fazla birşey ödemek istemiyor.. -Adamlar birde hani ufak dükkanı değerlendirebilirsin dedi kendim reklamla uğraşıyorum hani hazır onlar dükkan kirasını öderken kendimde reklam ajansı olarak kullanıp şirketin adından fatura kesebilirmiyim en azından dedim giderler gelirler olur dedim böyle kullanabilirmiyim ayriyetten ? Yani ayda 2-3 görüşmeye gidip geri kalanı kendi işime ayırmak istiyorum adamlara anlattım tabi olur dedi biz buradan halletmeye çalışırız maillerle telefonlarla dedi.. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SilenthillDream -- 25 Şubat 2025; 2:37:39 > |
Yurtdışından Türkiyeye iş kurma hakkında bilgi alabilirmiyim?

-
-
Gümrük işlemleri için gümrük müşaviri bulman gerekecek her ürün için gümrük vergisi ve prosedürü farklıdır
Zaten Türkiyedeymişsin muhasebeci tutman gerekecek ithalat olduğu için basit usul olmayacaktır . İşletmeyi internet üzerinden açabilirsin ama basit usul olmayacağından çok da faydası olmayacaktır muhasebeciyle anlaşmak zorunda olacağın için . Ofis olarak da sanal ofis düşünebilirsin bir süre veya evin bir odasını gösterebilirsin
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Peki yurtdışından maaş yatırılması ve firmanın giderleri vesaire hakkında napabiliriz yani orada iş var burada iş yok gibi ee oradaki gidermi gösterilecek o nasıl olacak yani bu firmanın vergisi cart çurtu ödeniyor ama gelen hiç para gösterilmiyor.. Adamlar ceza keser bildiğim kadarı ile yani şöyle diyim adamın avrupada 8 ülkede iş yeri var 2 si işliyor 2sine vergi ödüyor ama iş olmayan 6 yerde hiç bir para ödemiyor ama şubesi var.. Adama bunu anlatamıyorum diyorum bu ülke avrupa birliğinde değil.. Bizde vergisi cezası bir sürü olay var diyorum her ay muhasebe parası ödiyeceksin çart çurt adam diyor ben muhasebemi kendim tutuyorum diyorum türkiyede öyle değil olacak iş değil diyor.. Yani ben bu ülkede ne uyguna ürün satabilirim nede birşey yapabilirim diyor yani çiftcilere uyguna elektrik panelleri getirsem örnek diyor.. Ben bunu ödediğim vergisi gümrüğü eklersem eee çiftçi bunu nasıl alıcak diye soruyor.. Türkiyedeki sistem çok ağır geliyor onlara adam büyük ihtimal bu işi türkiyede yapmıcak vazgeçecek gibi.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X