Şimdi Ara

Amazon'dan Leatherman alma hakkında.Bilgi sahiplerine ihtiyacım var.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: yoggom Daha Az
1 Kayıtlı Üye ve 1 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
879
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba.Amazon'dan Leatherman çok amaçlı pense almak istiyorum.Aklıma takılan birkaç soru var.

Ürün gelirken gümrüğe takılır mı?
    Ekstra vergi çıkabilir mi?
    Tavsiye ettiğiniz satıcı var mıdır?

Almak istediğim ürünlerden bazıları.Henüz karar vermedim.Yorum yaparken ikisini de dikkate alırsanız sevinirim.
    https://www.amazon.de/LEATHERMAN-Edelstahl-Werkzeugen-Stück-LTG830078/dp/B000BS03XA/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1514029092&sr=8-1&keywords=leatherman+wave
    https://www.amazon.de/Leatherman-LTG831560-Multifunktionswerkzeug-inklusiv-Holster/dp/B007ERHK3M/ref=sr_1_1?s=diy&ie=UTF8&qid=1514029262&sr=1-1&keywords=leatherman+rebar

Ürün adresleri ürünü temsil etmek içindir.Daha ucuz güvenilir satıcı varsa ondan alabilirim.Güvenlik öncelikli tabi ki.

• Amazon'da şöyle bir mantık var. Baktığınız ürünü satıcı Türkiye'ye yolluyorlarsa eğer, ödeme kısmında Amazon gümrük ile uğraşmayın diye bir sistem geliştirmiş ve gümrük vergisini hesabınızdan kesiyor. Ürün size geldikten 60 gün içerisinde ne kadar gümrük ücreti kesildiyse kalan ücreti hesabınıza geri yatırıyor.

Amazon'un yazdığı açıklama:

Avrupa Birliği ülkelerine gönderilen siparişler için sipariş toplamına KDV dahildir. Türkiye ve diğer Avrupa Birliği dışındaki ülkelere gönderilen siparişlerde, gümrük masrafı ve ithalat vergisi uygulanabilir. AmazonGlobal kapsamındaki ürünler için gümrük masrafı ve ithalat vergisi tutarları hesaplanarak yukarıda İthalat Ücreti Depozitosu olarak belirtilmiştir. Siparişinizde AmazonGlobal kapsamında olmayan ürünler olması durumunda veya AmazonGlobal teslimat seçeneğini seçmediğinizde, gümrük masrafı ve ithalat vergisi tutarlarını kendiniz ayrıca ödemeniz gerekebilir ve bu tutar sipariş toplamına eklenmemiştir. AmazonGlobal ve kapsamındaki ürünler hakkında daha fazla bilgiye AmazonGlobal yardım sayfasından ulaşabilirsiniz

1. Ürün Türkiye'ye yolluyor. Ücreti şu şekilde çıkıyor.

Sipariş Özeti
    Ürünler : EUR 79,94
    Posta ve Paketleme Ücreti: EUR 0,00
    İthalat Ücreti Depozitosu: EUR 22,40
    Sipariş Toplamı: EUR 102,34

2. Ürün Türkiye'ye yolluyor. Ücreti şu şekilde çıkıyor.

Sipariş Özeti
    Ürünler : EUR 57,14
    Posta ve Paketleme Ücreti: EUR 0,00
    İthalat Ücreti Depozitosu: EUR 16,02
    Sipariş Toplamı: EUR 73,16

sonuçta hiçbir sorun çıkmaz ve Amazon güvencesi altındadır. Gönül rahatlığıyla alabilirsiniz. Sayısız alışveriş tecrübem var :)

• ahmethan26 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için.Aklımda kalan tek soru buydu.Emin olmak için şöyle sorayım.Ürün gümrükte takılsa (Amazon dahil herhangi bir satıcıdan alınan) paramı koşulsuz şartsız geri alabilirim değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi karbonbazliorganizma -- 27 Aralık 2017; 17:28:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • karbonbazliorganizma kullanıcısına yanıt
    Başıma gelmedi dışarıdan yasaklı ürün hiç almadım. Parfüm, telefon v.s gibi.Mesela aldığınız çakı seti Türkiye'ye girmesi yasaklı ürün kategorisine girse ve geri gönderilse özellikle Amazon sizin maduriyetinizi mutlaka giderecektir. Müşteri hizmetleri bu konuda çok iyi.
  • ahmethan26 A kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler.

• Amazon.de den haziranda leatherman rebar aldım sorunsuz geldi, o zamanın parası ile 220 tl ödedim, 20 tl yukarıdaki arkadaşın dediği gibi gümrük vergisini geri aktardılar ve multi tool 200 tl ye geldi, tam 6 aydır belimde takılı kullanıyorum, tavsiye ederim, rebar deri taşıma kılıfı ile geliyor bilginize

rebar 4 "
    wave 5"

bu arada iki bıçak arasındaki 1 inçlik fark belde taşınan bir bıçağa göre büyük sayılacak bir fark var, şehir içi kullanımda rebar iyi ama doğa yürüyüş vs. gidiliyorsa daha büyük bir bıçak tavsiye ederim
  • Greylist G kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler bilgi için.Rebar ürününü küçük diye tercih etmiyordum zaten.Şu anda baktığımda stoklarda kalmadığını görüyorum.

Amazon.de sadece Wave modelini Türkiye'ye gönderiyor diye biliyordum.Hatalıysam düzeltin lütfen.Amazon.de üzerinden şu anda sadece Wave modeli Türkiye'ye gönderilebiliyor (Satıcısı amazon).Diğerlerini istesem de alamam zaten.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.