Şimdi Ara

Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu ülkenin pasaportunu bu kadar değerli yapan şey nedir ?

Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi

https://visaindex.com/tr/ulke/singapur-pasaport-siralamasi/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tarafsiz Goz -- 14 Ocak 2024; 17:9:23 >

• Kanunları ve toplumun refah seviyesi.

Tarikat yok,torpil yok,işçiyi sömürme politikası yok.

İnsana değer var,toplumu yücelmek var.

Eğitim var ,para var .

• Az nufus ve yüksek refah normal şeyler bunlar.

Adamların nufusu 5 milyon anca var. İklimi güzel çevresinde düşmanı yok terör yok . Konum olarak çok güzel yerde Zaten ADA DEVLET adamlar. Etrafı deniz sınır koruma derdi bile yok. Kritik bir boğazdalar ayrıca oradan geçiş ücretide alıyorsalar tamam işte.

Bizim kişi başına düşen gelir 10-12 bin dolar iken adamlar 90-100 bin dolarlada geziyorlar ne olacaktı !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 14 Ocak 2024; 17:46:0 >
  • Global Passport Power Rank 2024 | Passport Index 2024

1. sırada bae var. singapur ise 23. sırada
  • Yunanistan 5.

Sorarsalar Türkiye yüzyılı dersiniz....Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi 

• Ben Singapur’un neden birinci sıradan olduğuna takılmaktan çok Türkiye’nin halen nasıl bu kadar ülkeye vizesiz girebildiğine takılıyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Para kazanmak kolaysa, zenginlik varsa ,bürokrasi güçlü değilse neden olmasın ?

• İngiltere ye boyun egmis bir devlet pasaportu dünyada 1. olsa ne yazar

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bende hemen benimkine baktim 2.sirada dedi Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi Singapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi 

• 23 24 yıl önce, Babam gezi dergisi alırdı. O dergide görmüştüm Singapuru, cennet gibi fotoğraflar vardı.

• Türkiye hangi ülkeye vizesiz girebiliyor ya benim bildiğim sekiz on ülke var. Afrika ülkeleri bile vize istiyor bizden ne 52. Sırası.

• AO A kullanıcısına yanıt

sol üstte kırmızı noktaya basıp deaktif hale getirerek listeyi vizesiz, kapıda vize ve elektronik vize olarak filtreleyebilirsiniz.

Compare Passports Power | Passport Index 2024

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NeoNesil2024 -- 15 Ocak 2024; 2:55:58 >
  • Hâlâ, Yunanistan'ın Schengen ülkesi olduğunu bilmeyenler var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bende Belçika pasaportu var. İstediğim ülkeye gidebilirim. Ne rüşvet isteyebilirler nede üstünde para var mı gibi bir soru

• İngiltrenin uzak beyliği yahu orası,ha halkını bazılarına çok benzetirim benzer tornadan çıkmaSingapur pasaportunun dünyada 1.sırada olması - Neredeyse hiç bir ülkenin vize istememesi 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 22 Ocak 2024; 18:37:45 >
  • keşke bizim itibarımız da yarısı kadar olsa.

• Ben ne Singapur'da yasamak isterdim ne de SIngapur'da okumak isterdim. Forumda da eminim ki secme haklari olsaydi bir cok uye Singapur yerine Amerika yada Ingiltere vatandasligi ya da Almanya, Hollanda falan secerdi.

Singapur nedir hocam ya, bu arada sorunuzun cevabi da sudur:

AYlik ortalama $5250 dolar geliri var her vatandasin, o geloiri birakip kacmayacaklari icin pek ock ulke vizesiz girislerine izin veriyor nasil olsa geri donecek diye.

Vize olaylarinda tek neden geri donup donmeyecegindir. Vize sadece geri donecek olanlara verilir. Seni geri donderecek olan sey neyse ona onem verirler vize memurlari.

Bu yuzden ailece anne, baba, 2 cocukla Amerika'ya vize basvurus yapanlar red yer, anlamazlar da ya niye reddettiler diye. Cunku kacacaklarini dusunmustur vize memuru.

• Vize verirken konsolos düşünüyor, acaba geri dönermi? Yoksa başıma iş açar, uğraştırırmı?

Bu sorunun cevabına göre pasaportunuz değerli oluyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Singapur’a gittim. Singapur bir şehir devleti. Halkın gelir seviyesi oldukça yüksek. Asya’nın finans merkezidir. Ara sokaklarda bile bozuk yol göremezsiniz. Her yer tertemizdir. Halkı düzenli şekilde şehir merkezindeki gökdelenlerin önünde toplu halde spor yapan başka bir topluluk var mıdır bilmiyorum. Devlet farklı dini ve etnik toplulukları her yere eşit olarak dağıtmış, gruplaşmaya izin vermemiş bunun sonucunda herkesin uyum içinde yaşadığı bir toplum ortaya çıkmış. Herkes güler yüzlü ve yardımsever. Batı toplumunun soğukluğu yerine doğunun sıcakkanlı yüzünü hemen hissedebiliyorsunuz. Denize düşürdüğüm telefonu yaşı ilerlemiş Singapurlu bir usta 2 saat yapmaya çalıştı, değiştirmediği parçası, denemediği tamir yöntemi kalmadı, gitti dükkanından sıfır batarya, sıfır ekran getirdi taktı ama telefon çalışmadı. Adam bırak bir kuruş el emeği almayı telefonu yapamadığı için mahçup oldu, özür diledi. Az zorlasam dükkanından telefon hediye ederdi heralde:) Bu insanlar böyle insanlar, daha anlatılacak bir çok şeyi var. Avrupada da bir çok yere gittim ama Singapur benim diyen Avrupa devletine tur bindirir. Şimdi böyle bir devlete, düzene sahip insanlardan bırak vize istenmesini, ülkene teşrif etmesi bile onurdur. Saygı, zorla elde edilmez bu insanlar gibi hakkıyla kazanılır. Belki bir gün biz de bir yerlere vizesiz girebilmeyi hakederiz.

• AO A kullanıcısına yanıt

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.