Selamlar, sermaye olarak ailemle birlikte 4 milyon ayırdık. Bende bu para ile kendi işimi kurmak istiyorum. Elimde böyle bir sermaye varken mantık çerçevesinde risk alarak değerlendirmek istiyorum ayrıca Ankara'da 100 dönüm civarında tarlamız var ama çiftçiliğin hali ortadayken onu kullanarak ne yapabilirim bilmiyorum. Kendi işimi kurma fikri aklımda var fakat nasıl bir iş kuracağım konusunda emin değilim. Tabi ben böyle diyince sizler ''Bilmediğin işe girilir mi? Çıraklığını yapmadığın işi yapamazsın. Buraya soruyorsan sen zaten başaramazsın.'' diyeceksiniz, haklısınız. Fakat bende yapmaya karar verdiğim işe bütün paramı bağlayıp o işe hemen girmeyi düşünmüyorum. Öncelikle o işte belirli bir süre çırak olarak çalışıp sonra iş kurma evresine geçmeyi düşünüyorum. Bir şey üretmektense ilk başta az iş yapacağım için birim fiyatı yüksek, al-sat yapabileceğim, peşin paranın döndüğü sektörde iş yapmak istiyorum ama ne alırım, ne satarım, kime satarım bilmiyorum. Neden kendi işimi kurmak istediğimi merak eden varsa: Ben yaklaşık 2 yıl önce ingilizce inşaat mühendisliğinden mezun olmuş bir işsizim. Gerek özel sektörün çalışma şartlarının çok ağır oluşundan gerekse maaşların düşük olmasından dolayı kısa bir iş tecrübesinden sonra KPSS'ye çalışıp girdim ama onda da sınav anında stresimi kontrol edemediğim için yapabileceğimden daha kötü yaptım. Ortalama 85 puan bekliyorum ve bu puan atanmam için yeterli değil malesef. İnşaat mühendisliğini bilenler bilir maaşınızın düşük olması bir yana hukuki sorumluğu, çalışma şartları çok ağır bir meslek. Yakın zamanda gittiğim iş görüşmesinden sonra artık iyice nefret ettim bu meslekten o yüzden bu mesleği yapmak istemiyorum. Kendi işimi kuramazsamda kuryelik ya da eğer iş bulabilirsem ingilizcemi kullanarak müşteri temsilciliği vs yapmak istiyorum. Tabii ki de buradan ''şu işi yap zenginsin'' şeklinde bir beklentim yok genel anlamda ufkumu açacak iş kurmak/girişimcilik hakkında fikirlerinizi, tavsiyelerinizi ve tecrübelerinizi bekliyorum. Şimdiden çok teşekkür ederim. |
İŞ KURMAK/GİRİŞİMCİLİK
-
-
devir teknoloji devri para yazılımda dayı.
-
4 milyona 2 taksi gelir mi ankarada
Gelirse taksi al sür
4 milyon para değil en fazla kafe acarsin onda da batma riskin yüksek
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
türkiye'de iş miş kurulmaz
o parayı acilen bir fona devret hem başın ağrımaz ve herhangi işten fazla para kazanırsın
bu "girişimcilik" saçmalığı türkiye'de çalışmaz amerika gibi arkanda devlet yok veya fırsat eşitliği yok
siyasi bir bağlantın yoksa yerinde sayarsın aldığın riske değecek bir girişim yok
mesela kur korumalı çıktığında oraya atardın, seçimden sonra faize girer dolar bazında ayda %5 kazanırdın
dünya üzerinde bu kadar para kazandıran iş, girişim vb hiçbir şey yok!
-
Devren kiralık/ satılık yerlere bakabilirsin, nalbur olur market olur butik otel vs olur..En azından hazır işyeri, sen sadece muhasebesini kontrol et aylık ne kadar getiriyor gideri ne kadar onlara bak..Yoksa şirket kur yer kirala falan daha masraflı olabilir.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Novagate -- 21 Temmuz 2024; 19:0:8 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de kendi şirketimi kurdum yeni, ortak arıyorum. Lojistik ve enerji sektörlerine yazılım, elektronik, bilgisayar, veri merkezi, bilgi işlem tesisi, kontrol ve izleme tesisleri tarzı işleri düşünürsen randevulaşıp görüşelim.
-
parayı faize veya altına koy ki bu arada değerini pek yitirmemiş olsun. faiz tabi harama dikkat ediyorsan uzak dur.
lakin ben olsam o toprağı işler topraktan ürün hedefimi seçtikten sonra kafe vs bir iş yapardım.
-
Ne fonu hocam nasil bi fon gelir getirir ki?
Ben VAllaha bu ara düşünüyorum düşünüyorum 3 4 milyona ne is yapilir diye aklima bir tek taksi geliyor
Al abi bi taksi sur aga sur
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
100 dönüm tarlada sulama imkanı varsa. Bölük pörçük yerlerde değilse iyi para kazanılır.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
4 milyon tl iş kurmak için ne büyük bir para ne de küçük bir para. Ama ben olsam bir düşünürdüm. Değecek mi?
-
Gıda veya kozmetik sektörünü öneririm. Gıdadan insanlar kişisel bakımdan da kadınlar vazgeçemez. Özellikle kozmetik sektöründe Türkiye'de ki kadınlar gerekirse evi arabayı satar kişisel bakımından ödün vermez.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçü Kayı -- 23 Temmuz 2024; 9:43:24 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X