Şimdi Ara

Askerlik Çürük Raporu Alma Süreci Nasıl İşliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
920
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 16 Kasım'da ritim bozukluğu ve çarpıntı nedeniyle ablasyon ameliyatı ( kalbin içinde ritimi bozan damar kasıktan girilerek yakılır) oldum. Araştırdığım kadarıyla bu ameliyatı olanlar askere gitmiyormuş. Doktordan gerekli raporları al falan diyenler oldu ama ben hiçbir şey anlamadım. Tam olarak ne yapmam gerekiyor bu süreçte? yardımcı olursanız sevinirim :)

• Elinde illaki heyet raporu vardır. Askerlik şubesine git oradakilere durumu söyle. Onlar seni hastaneye sevk edecek. Hastanedeki doktor zaten askerlik yapamaz kararı verir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • E-devletteki sevk formunu doldur, rahatsizligini belirt, sonra aile hekimine git, kardiyolojiye sevk edilmek istedigini soyle. Bulundugun sehirdeki en yakin egitim arastirma hastanesine sevk edecek. Gerisine kardiyologlar karar verecek.

Bildigim kadariyla askerlik subesine gitmene gerek yok, daha oncesinde bir rapor alip onu iptal etmek istemiyorsan. Gecmis olsun.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asal Yoklama (E Devlet) , oradaki işlemlerden sonra aile hekimine gidiyorsunuz. Beni kardiyoloji ve göze sevk etmişti. Aile hekimi sevk ettikten sonra gidiyorsun uzman doktor inceliyor. Askerlik yapmasına engel vardır diye rapor yazarsa artık senin için askerlik muafiyeti oluşmuş oluyor.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

Heyet yok mu artık?

• Colda kullanıcısına yanıt

Heyete çıkmadım. Kardiyolog kontrollerini yaptı sonra aile hekimine kızdı yanlış teşhis ile bize sevk yapıp duruyorlar diye askerlik yapabilir diye rapor verdi.

Gözde ise gözlük ve bir gözümde doğuştan katarakt vardı. Bir gözümde problem olmadığının için gözlükte uzak yakın veya karanlık aydınlık görüşüm net oradan da sağlam olarak rapor alıp işlemleri tamamlamıştım.

• Askerlik şubesine git askere gitmek istiyorum de. Seni hastaneye yollayacaklar. Hastanede muayene olacaksın. Sonucun doktor heyeti tarafından değerlendirilip sana verilecek. Verilen kağıtları götürüp askerlik şubesine vereceksin.

• Ben askerdeyken bir tane yazıcı asker 14. ayda evine yollanmıştı kalp ritmi bozukluğu diye, Gökhan diye bir arkadaştı.

Bir ilkokul arkadaşım kulaktan dolayı mesela askerden yırtmıştı.

• Storm Raider kullanıcısına yanıt

nasıl ya ? senin tek gözün görüyor ve seni askeremi aldılar ?

• Kalpten muaf olabilirsin ama başka birşeyden deneme. Fıtık, psikoloji falan dinlemiyorlar alırlar. Yan bölükte şizofren vardı rdm uzmanı nasıl muaf olmadı anlamıyorum demişti.

• Ben hipotiroidi yüzünden muaf olmuştum. Sürecim şöyle işledi. Askerlik şubesine gittim. Gerekli evrakları doldurdum. Ömür boyu ilaç kullanacağım için memur beni en yakın hastanenin iç hastalıklarına sevketti. Zaten e-nabız üzerinden tüm tedavi süreci vs belliydi. Yine de birkaç tahlil vs yapıldı. Üstüne iç hastalıklardan raporlarımı aldım. Askeri şube şu şu tarihte şu hastanede sağlık kurulu toplanacak bu belgeleri onlara onaylat getir dedi. Sağlık kuruluna belgeleri imzalattım askerlik şubesine teslim ettim. Bakaya cezam filan vardı o silindi ve çürük belgemi aldım.

Şube veya askerlik şubesine göre değişebilir durum. Bazıları direk askere alıyor, askerlik zamanı çürük raporunu alıp muaf olabiliyorsun. En net bilgiyi şubeden alırsın. Ama benim ilacı kesmem tehlike yaratacağından askere alıp bu riske girmediler. Askerde ilacı kesip kontrol altına alınsam, ilaç kesintisi ile vücudumun tekrar toparlaması 6 ay 1 yıl arası değişkenlik gösteriyordu.

• Bizim bölükte de kalp ritm bozukluğu olan biri vardı elverişli demiş göndermişler askerde bir daha hastaneye gönderildi çürük raporu aldı. Her celpte olan birşeymiş. Sağlamsın diye gönderiyor boşa masraf ettirip askerliğin yarısını yaptırıp geri gönderiyorlar. Eğer bu adam gerçekten askerliğe elverişsizse askerlik yaptığı süreçde ölseydi başta elverişli raporu veren doktor bunun hesabını verecek miydi?

Sivildeki doktor önüne gelen çürük almak için heyete gelmesin kendisi de az çalışsın diye elverişlidir veriyor gidip arkadaşlarına söyleyeceksin kafasında çürük alma fikri olan ona bile vermemişler diyip gitmeyecek heyete. Askerdeki doktorsa bu burda ölürse başıma kalır diye eve geri postalıyor. Sistem bundan ibaret. Bedellideki revir doktorları da korkup revire gelmeyin diye her gelenin askerliğini uzatır. Adam askerliği kısaltmak için para vermiş doktora giderse askerliğini 10 gün daha uzatacak geberse de revire gitmiyor terhis günü şehrin hastanelerinde bedelli askerlerin kuyruğu oluyor.

• Sosyal medya vatan millet sakarya din iman fatih muhammed ocak sloganlarida attin mi gorev gamamdir.. 

• gitsin sanki kaç saat yapacaktın. 

• Eskiden 15 Temmuz öncesinde Askeri hastaneye gidip detaylı tetkik ve Rapor şartı vardı hatta GATA ya sevk edilirdi bir çok kişi muallakta kalan durumlar için. Çürük raporu almak oldukça zordu. Şimdi normal hastane raporu yeterli olmuş demek ki.

• Evet hocam bedelli olarak yaptım. Doktor bendeki durumun oğlundada olduğunu söyledi. Askerliğe engel olmadığı değerlendirmesi yapıldı.

• sething S kullanıcısına yanıt

Devrem olan trabzonlu arkadaş askerde çürük raporu aldı eve postaladılar.1 sene sonra polis memuru oldu bu dediklerini yapmakla meşkul şuan 😅

• Askerliğe elverişli olup olmadığı kararı kanunda muğlaklık içeriyor. Hekimin kararına kalmış. Heyet raporu ile ispat karinesi oluşturuluyor. Adam şeker hastası veya mide hastası. Normal hayatta yapmadığı şey yok, ama çürük raporu var. Askerlik yapmak demek illaki kışın silahla dağda devriye gezmek değil. Sıcak odada bilgisayar başında iş yapmak da askerlik olabilir. Adam aile geçmişi olarak hafif esansiyel tremor geni taşıyor yani eli titriyor. Bunun eline makineli tüfek verip göreve gönderiyorlar. Türkiye'deki çürük raporlarının çoğu gerçekçi değil. Oysa olması gereken, kitabi bilgiye göre değil, fiili duruma göre olmalıdır. Doğumdan başlayarak kişi ile ilgili her türlü sağlık kayıtlarının bir birleşiminin sentezlemesi ile bir rapor oluşturulmalıdır ve ona göre askerlik yapar yapamaz kararı verilmelidir.

Normalde olması gereken devletin bunu otomatik olarak yapması. Artık Batı ülkelerindeki gibi bu işler vatandaşın değil devletin takibinde olmalı.
    Kalp ritim bozukluğu olduğunun teşhini hastane koymuyor mu? Bu zaten devletin kayıtlarına giriyor. Bu kişinin askerliği geldiğini askerlik yapmayacağı otomatikman iletilmesi gerekir.

Devlet brokrasisi hala bilgisayarın internetin olmadığı dönemler gibi manuel çaılışıyor. Bu durum pek çok suistimale neden olur. Bazıları becereksizliği yüzünden çürük olduğunu kanıtlayamıyor ve askere alınıyor ve bu hiç kimsenin umurunda olmuyor. Bazıları da sağlam olmasına rağmen yeteneği sayesinde çürük raporu alıyor, bu da kimsenin umurunda olmuyor. Oysa her şeyi bizzat devlet takip etse ki zaten hastane kayıtları var zaten. Ama memur zihniyeti buna engel. Öyle çürük kararı raporları mahkemeye gitsen her türlü iptal olur..çürük olan gerçekte çürük değil, çürük olmayan gerçekte çürük değil. Bunun nedeni hekimin kişisel ichitalarına dayanıyor olması. Oysa bütüncül bir yaklaşım olsa hatalar sıfırlanır.

Türkiye'nin artık bu dönüşümü gerçekleştirmesi gerekir. Doğan her çocuğun her türlü işlemi kayıt altına alınıp gerekli her türlü şeyin bizzat devlet tarafından kontrol edilmesi gerekir. Her şey bir tuşa basmakla hallolması lazım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi asau -- 25 Kasım 2024; 13:20:28 >

• labidu kullanıcısına yanıt

Benimde antep li ve marasli arjkadaslarda durum ayni.

Samsjnlu arkadasimda kalpten sorunlu oldugu halde komando olarak askerlik icin sahtekarlik yapti.karadenizden cikan tek durust milliyetci insan diye dusunuyorum.. 

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.