Şimdi Ara

Orta Şekerli Bir Evliliğin Maliyeti 2025 Ocak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
47
Cevap
2
Favori
3.556
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İstanbul'da Ocak 2025'te gerçekleşecek orta seviyede bir düğün ve ev kurma süreci için planlanan detaylı maliyetleri şu şekilde özetleyebiliriz:

1. Düğün Masrafları

Nikah İşlemleri ve Gerekli Belgeler: Nikah başvurusu ve belgeler için yaklaşık 1.000₺

Düğün Mekanı: 100-150 kişilik kapasiteye sahip bir düğün salonunun kiralama bedeli ortalama 75.000₺

Yemek ve İkramlar: Kişi başı 400₺'den, 150 kişilik bir menü için 60.000₺

Fotoğraf & Video: Profesyonel çekimler için ortalama 15.000₺

Düğün Pastası: 150 kişilik bir pasta için 10.000₺

Gelinlik ve Damatlık: Orta seviye bir gelinlik ve damatlık için 40.000₺

Saç ve Makyaj: Gelin için saç ve makyaj hizmetleri 5.000₺

Düğün Arabası Kiralama: Ortalama bir düğün arabası kiralama bedeli 5.000₺

Çiçek ve Dekorasyon: Düğün mekanı için dekorasyon ve gelin buketi dahil 20.000₺

Müzik (Orkestra/DJ): Eğlence için bir orkestra ya da DJ hizmeti 20.000₺

Davetiye ve Hediyelikler: 150 davetiye ve hediyelikler için 10.000₺

Toplam Düğün Maliyeti: 260.000₺

2. Ev Kiralama ve Ev Eşyası

Ev Kiralama (İlk Giriş Masrafları): İstanbul’da merkezi bir bölgede 2+1 veya 3+1 bir ev için kira, depozito ve emlakçı komisyonu dahil yaklaşık 100.000₺

Mobilya ve Beyaz Eşya: Oturma odası takımı, yatak odası takımı, beyaz eşya (buzdolabı, çamaşır makinesi, bulaşık makinesi vb.) dahil toplam 200.000₺

Perde, Halı ve Diğer Eşyalar: Evin dekorasyonu için perde, halı, mutfak gereçleri ve aydınlatma gibi ek eşyalar için 30.000₺

Nakliye ve Kurulum: Ev eşyalarının taşınması ve kurulumu için 7.000₺

Toplam Ev Kurulumu Maliyeti: 337.000₺

3. Altın Maliyetleri

Bilezikler: Ortalama 40-50 gramlık 3-4 bilezik için toplam 500.000₺

Kolye: 22 ayar bir altın kolye için 200.000₺

Yüzükler: Altın alyans ve tektaş yüzük maliyeti toplam 70.000₺

Toplam Altın Maliyeti: 770.000₺

Genel Toplam Maliyet:

Düğün Masrafları: 260.000₺

Ev Kurulumu: 337.000₺

Altın: 770.000₺

Toplam: 1.367.000₺

Bu maliyetler, orta seviyede bir düğün, ev kiralama ve ev eşyası alma sürecini kapsamaktadır. Tüm rakamlar genel piyasa koşulları ve tercih edilen seçeneklere göre değişiklik gösterebilir.

Ailenizin değerini bilin.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• 2016 yilinin 30 Aralik gunu evlendim. Bugun de evlilik yildonumum. Esim Rus'tu, toplam masrafimiz soyle oldu:

1) Nikah icin evrak masraflari: $200 dolar donemin dolar kuruyla.

2) Elbise, damatlik, gelinlik: Boyle seyler giymedik, nikah memuru kiydi nikahimizi.

3) Sahitler de tanimadigimiz 2 yabanciydi, bizden once evlendiler, biz onlara sahit olduk, onlar da bize oldular :)

4) Balayi yok, nikahtan sonra 2 gun gezdik, sonra o memleketine dondu ben Amerika'ya dondum.

5) Vize cikana kadar 6 ay bekledik, vize alinca o da Amerika'ya geldi benimle beraber.

6) Yuzuk de aldik ucuz bir sey, hala takiyor kendisi, ben 1 ay taktim cikardim, parmagi sıkıyor çünkü. Hadi bir Türk kadınıyla evli olup yüzük takmayın da görelim. Birbirini seven insanlar için bahsedilecek konu bile değil bunlar. Bizleri birbirimize bağlayan şey gelinlik, yüzük falan değil. Yan yanayken mutlu olmamız. Mutluysan ne yüzükle uğraşırsın ne gelinlikle.

Iste evlilik masrafimiz $200 dolar + $200 dolar da yemek falan yemistik hatirliyorum, $100 dolar da yuzukler var 14 ayar tel gibi birşeydi, onu da rica etti eşim de aldık. Toplasan $500 dolar diyelim yani  

Turk kiz alan perisan olur dostlar. Yabanci kizlar gelinlik bile sorgulamiyor, gozleri sizden baskasini gormuyor zaten. Soyle gelinliklle resmimi cekin de instagrama koyayim diyen kiz degiller. Onu Turk kulturunden Turk annelerinin yetistirdigi kizlar yapiyor maalesef.

Kendim de bir Turk evladi olarak, Turk kizlarini degil Turk annelerini sucluyorum. Kizlarini da ulkenin insanlarini da hastalikli dusunceleri kizlarinin beynine ekerek mahvediyorlar.

Altın 770 bin????????

Altın kaplama 250 gram mi alıyoruz bunu isteyen cingeneden kız isteyende zerre beyin yoktur

Bakın beyler siz erkek olarak 1 ev (kiralık veya satilik fark yapmaz) ve icini esyalarla saglamak zorundasiniz buna okey

Ama tutup altin maltin islerine giriyorsaniz dumduz enayisiniz demektir

Bu altin adeti bizden baska sadece hindistanda var ha denk olduğumuz ulkeye bak
  • parazit ailesinin aç karnını doyurtmak isteyen kadına ömür mü adayacağım nasıl katlanıyorsunuz böyle salak saçma şeylere yaw

Düğün mü kaldı boomer geleneği

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi B-2 Spirit -- 30 Aralık 2024; 15:12:43 >
  • Altın 770 bin????????

Altın kaplama 250 gram mi alıyoruz bunu isteyen cingeneden kız isteyende zerre beyin yoktur

Bakın beyler siz erkek olarak 1 ev (kiralık veya satilik fark yapmaz) ve icini esyalarla saglamak zorundasiniz buna okey

Ama tutup altin maltin islerine giriyorsaniz dumduz enayisiniz demektir

Bu altin adeti bizden baska sadece hindistanda var ha denk olduğumuz ulkeye bak

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düğün masrafı düğün isteyen ile evlenmeyin abi madem ben düğün yapmam mesala karşıdmaki kişide aynı fikirde.

Ama evlerin pahalılığı nasıl olacak ?

• Yıl olmuş 2025 düğün yapan mı var ? Şırnak'da mı yaşıyorsun ? Saçmalıktan başka bir şey değil.

Nikah salonunda evlenirsin. Maksimum 10-15 kişilik arkadaş grubunla gece bir mekanda gayet güzel eğlenirsin. Onun hesabını da herkes kendisi öder. Biz öyle yaptık.

Evlenmek demek başkaları için para harcamak değildir.

Ama diğer masrafları düşük tutmuşsun. Ev eşyası, pırlanta vs vs en az 4-5 milyon tutar.

İmkanın varsa ev alacak olursan da en az 15 milyon daha ilave et.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi por favor -- 30 Aralık 2024; 15:19:29 >
  • ailesi kuvvetli olmayan gençler evlenemiyor zaten.
    Dikkat ettiğim üzere şu dönem Doğulu ailelerin çocukları evleniyor varlıklı aşiret çocukları.

• Troll mode on:

Düğün yapmayın, düğün yapan mı kaldı?

Çamaşır makinesi almayın, ananızın evinde yıkayın.
    Buzdolabı ve bulaşık Makinesi almayın, ananızın evinde yiyin.
    Koltuk takımı, yatak odası, klima, televizyon almayın, arabada koltuk var, yatırınca yatak oluyor, klima da var. Bide tablet takın oradan izleyin televizyonu.

Bir tane ses bombası alın müziği oradan çalın, ne orkestrası.
    Herkesin telefonunda kamera var, çeksinler fotoları.

Düğünü sokakta yapın, herkese yemek yiyip gelmesini söyleyin.

Kız altın isterse siz de isteyin.

Ekmek te yemeyin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2016 yilinin 30 Aralik gunu evlendim. Bugun de evlilik yildonumum. Esim Rus'tu, toplam masrafimiz soyle oldu:

1) Nikah icin evrak masraflari: $200 dolar donemin dolar kuruyla.

2) Elbise, damatlik, gelinlik: Boyle seyler giymedik, nikah memuru kiydi nikahimizi.

3) Sahitler de tanimadigimiz 2 yabanciydi, bizden once evlendiler, biz onlara sahit olduk, onlar da bize oldular :)

4) Balayi yok, nikahtan sonra 2 gun gezdik, sonra o memleketine dondu ben Amerika'ya dondum.

5) Vize cikana kadar 6 ay bekledik, vize alinca o da Amerika'ya geldi benimle beraber.

6) Yuzuk de aldik ucuz bir sey, hala takiyor kendisi, ben 1 ay taktim cikardim, parmagi sıkıyor çünkü. Hadi bir Türk kadınıyla evli olup yüzük takmayın da görelim. Birbirini seven insanlar için bahsedilecek konu bile değil bunlar. Bizleri birbirimize bağlayan şey gelinlik, yüzük falan değil. Yan yanayken mutlu olmamız. Mutluysan ne yüzükle uğraşırsın ne gelinlikle.

Iste evlilik masrafimiz $200 dolar + $200 dolar da yemek falan yemistik hatirliyorum, $100 dolar da yuzukler var 14 ayar tel gibi birşeydi, onu da rica etti eşim de aldık. Toplasan $500 dolar diyelim yani  

Turk kiz alan perisan olur dostlar. Yabanci kizlar gelinlik bile sorgulamiyor, gozleri sizden baskasini gormuyor zaten. Soyle gelinliklle resmimi cekin de instagrama koyayim diyen kiz degiller. Onu Turk kulturunden Turk annelerinin yetistirdigi kizlar yapiyor maalesef.

Kendim de bir Turk evladi olarak, Turk kizlarini degil Turk annelerini sucluyorum. Kizlarini da ulkenin insanlarini da hastalikli dusunceleri kizlarinin beynine ekerek mahvediyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sensaura -- 14 Ocak 2025; 21:34:6 >

• Amerikada yaşar ama buradakillere akıl verir.
    Gelsene madem her şey çok iyi

• Por Favor denen AKP’liyle aynı fikirde olacağımı hiç tahmin etmezdim.

Benden genç arkadaşlarıma tavsiye olsun. Düğün müğün bunlar babanızın nenenizin döneminden kalma ve antikalaşmış gelenek ve ritüeller. Gidin nikah dairesinde evlenin, arkadaşlarınızda bir yerde partileyin ve daha sonra da eşinizle tatile çıkın. Düğünde milletin karnını doyurmak enayiliktir. Ha yok çok büyük ailesinizdir, aşiret gibisinizdir ve düğün harcamaları falan size koymazsa ayrı konu tabi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi VirgilSollozzo -- 30 Aralık 2024; 17:36:5 >
  • sallama tablo çevremde yeni evlenen genç dolu.

nikahtan evlenirsen 200.000 ni bile geçmiyor.

nişan -düğün salonlu 300-000 -350.000 buluyor ..

bunlar lüks takılan tiplerden alınma araklanma tablolar ha zengin iyi eğitimli manken model gibi ultra sosyal elit kızı alırsın,babası ailesi şanına uygun ister ona bir şey diyemem davul bile dengi dengine o düğün bırak 1 milyonu 2 milyonu bile geçer.

dandik lisans eğitimli orta halk sınıfı sıradan aileler kişiler için dediğim gramajda.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kerimcem -- 30 Aralık 2024; 17:52:6 >
  • Ev ve altın zaten çöpe gitmiyor arkadaşlar sizin oluyor. O kadar dert değil.
    Düğün masrafı olan 260 bin lirayı da konuma göre değişiklik gösterir tabi ama rahat bir şekilde 150-160 civarına indirebilirsiniz. Tüm misafirlere yemek vermek DJ çağırmak ya da araba kiralamak zorunda değilsiniz.
    Düğüne gelen o akrabaların yarıdan çoğunu bir daha görmeyeceksiniz bile. Eskisi gibi değil hiçbir şey. Aile, sülale gibi kavramların eski önemi/anlamı kalmadı. Ben de bazen takıyorum kafaya nasıl yapcaz nasıl etcez diye ama çok da takmamak gerek baktığın zaman:)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Eger imkanim olursa evlenecegim zaman, yurt disinda (italya, portekiz vb.) herkesten uzak iki kisilik bir dugun yapacam. Zaten duzen kurulu. Bi ton millete davetiye hazirla sonra yok ismim yazili degil cart curt. Ardindan sen bana ceyrek taktin bende sana ceyrek altin takacam gibi sacma adetlere bulasmaya hic gerek yok.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Başlık parasının tatlı su versyonu.

• GenelKültürAbidesi kullanıcısına yanıt

Güzel düşünceler ama Tr'de yemeyebilir. Bu evleneceğin kişi ile ilgili, o istemese bile ailesi, kız arkadaş çevresi aklına girebilir düğün konusunda. ,

Malum sosyal medyada paylaşmaları lazım her boku !!!

• kırılanhayaller kullanıcısına yanıt
    Oyle bisi oldugu takdir de beni kaybeder. Ben yoluma bakarim gerisi ilgilendirmez beni.

• B-2 Spirit kullanıcısına yanıt

Hemde ne boomer geleneği.. Düşünsene evleniyorsun bir ömür özgürlüğün elinden gidiyor sorunların artıyor sıkıntıların bitmiyor birde memnun etmeye çalışıyorsun insanları..

Bir yerde düğün yapan ve düğüne giden insanlar varsa onlarla konuşmayın oraya uğramayın bile..

• OttomanTurks O kullanıcısına yanıt

Aşk, duygular mantığın önüne geçerse hapı yuttun erkeğin düşeceği en büyük tuzak

ha karşı taraf iyi olur ama çok zor bu devirde sosyal medya denen zehir doyumsuz yapmış herkesi

• hepsi abartı yarısı kadar bile tutmaz herşeyi abartmakta üstünüze yok

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.