|
Amerika’da Ocak 2025'te Tesla dışında en çok satan elektrikli araçlar belli oldu!
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![](/static/forum/img/populer-yerinde.png)
![Daha fazla göster butonu](/static/forum/img/Layer_3.png)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
Burada eyaletlere de girmek lazım. demokrat eyaletlerin çoğunda muazzam teşvikler var, bu satışların çoğu Californiadır zaten. adamlar 7500-12k dolar arası cashback alıyor, 2k dolar ücretsiz elektrik şarj desteği var, 3 yıl bedava geziyorlar. Yoksa Solterra, Bz4x falan son derece vasat otomobiller, Honda'nın elektriklileri de öyle. 2 yıl öncenin Avrupası gibi devlet itekliyor resmen araçları.
Trump teşvikleri dengelediğinde ne olacak, asıl o zaman görülecek kimin asıl pazar gücü ne durumda. artı Elon açıktan trump'a yanlamasaydı bu araçların çoğu satış arttıramazdı, özellikle radikalizm'e dönüşmüş çoğu demokrat için Tesla diye bir marka yok hükmünde artık.
-
Amerika pazarı için sayılar düşük gibi geldi.
-
Amerika gibi büyük bir ülkede Tesla otomobilide eklesek satış rakamları bence az.
Ama adamlar 8 silindir 12 silindir ve 3.0 yada 5.0 gibi güçlü motorlara bindikleri için elektrikli otomobiller onları kesmez.
Bizde ki gibi Petrol fiyatları çok yüksek olmadığı için bu tür güçlü motoru olan otomobiileri seviyorlar.
Bizlerde seviyoruz ama sadece internetten imrene imrene videolarını izleyerek.
-
Tesla kaç satmıştı ki diğerleri veriliyor diyecektim, Tesla sayıları vermemiş.
avrupada da tesla geçen yılın ocak ayına göre yüzde 60 civarı düşüşteymiş bu arada. ab abd ye...
-
Soğuk hava performansında kötü olan araçları listelemişsiniz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Esas bundan sonraya bakmak lazım ..Trump eletkrikli araçalrdaki bütün indirim süspanseleri kaldırdı ..
Yani artık elektrli araçlarda yapılan özel indirimler yok dizel benzin neyse elektrikte o .. o yüzden bundan sonrasına bakmak lazım satışlarda..
Ben Trump dönemi saf eletkrikli araç satışlarında ciddi bir düşüş ön görüyorum hybrid dizel benzine yönelim artıcaktır bence ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
EV6 bizim ülkede tutmadı sanırım. ABD'de iyi satmış.
-
Dün bir yazı okudum.
Görüldüğü gibi listede ilk 4 te 2 tane FORD var. Ancak durum içler acısı
Okuduğum tweet e göre FORD son üç yılda EV satışlarında toplam 11,9 milyar dolar zarar açıklamış. Bu da her sattığı elektrikli araç başına 37 bin dolar zarar ediyor demek. Bu sürdürülemez .
FORD EV programını ya kapatacak ya minimuma indirecek diyorlar.
-
Zaten F150 elektrllisini üretti lightining diye tutmadı satıştan kaldırdı ..
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X