< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Orta Şekerli Bir Evliliğin Maliyeti 2025 Ocak (2. sayfa)
![](/static/forum/img/downicon.png)
![](/static/forum/img/upicon.png)
![](/static/forum/img/Forum-Mobil.gif)
![](/static/forum/img/close.png)
-
-
En az 3 çocuk ta şart tabiiiiiii..... 4 5 çocuk olursa tadından yinmez.....
-
mobilya ve beyaz eşya 200000 çok düşük kalmış
-
Hep evliliğe bu açıdan baktığım için kendime kızıyorum ama bana görünen budur, çevremdeki evlilikler o kadar kötü ki çoğunlukla kadın kısmı erkeği yiyip bitiriyor bir benim annem kocasını yememiş biliyor musunuz? Yazık kendisi bile söylüyor çevremiz yüzünden evlilikten soğudunuz diye dert yanıyor ama evlilik diye bir şey yok bitti artık diye teskin etmeye çalışıyorum...
Hiç katlanamam o curcunaya cümbüşe, parazit olmalarına rağmen kraliçe gibi de ailenin tepesine oturur çoğu, beynim patlıyor düşündükçe 🤦♂️🤦♂️🤦♂️
Anneme söylüyorum "iyi ki kadın düşkünü değilim seni evlilikle uğraştırmadım" diyorum, kardeşim evlense ailecek AK Parti'nin arzuladığı eşitlenme olacak ve tüm asaletimizi duruşumuzu kaybedeceğiz gibi hissediyorum ve bunu anlamaları için durumu onlara izah ediyorum çünkü kardeşim de o da birçok mevzuya geç uyandılar uyanıyorlar, yaradan nasip etmesin evlilik falan açıkça söylüyorum istemiyorum bana getireceğin yengeyi diye çığlık atıyorum bazen of of of 🤮🤮🤮
Neler yazardım neyse, kardeşim nick'imi biliyor kırılmasın...
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
quote:
Bir yerde düğün yapan ve düğüne giden insanlar varsa onlarla konuşmayın oraya uğramayın bile..
Yazınızdaki şu kısım artık yapılması gereken bir aydınlanma hareketidir şart olmuştur, yapanı da çok azdır
Eşekler ayakta uyuyorlar, akıma kapılıp içlerine ayak çorap kokusu çekmekten hoşlanıyorlar ispirto pudra çekenler gibi
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Çok şaşalı yapcam herşeyi derseniz 2 3 milyonu da bulur tabi. Lakin daha mütevazi yapsan 1.3 milyon tutmaz biraz abartılmış 700 bin tl altın ne bileyim bana çok geldi. Lakin öyle 200 300 bin diyenler de iyice ölücü ne alıyorsun pc mi topluyorsun 100k 150k ya? Düğün yapacan evlenecen beyaz eşyası zartı zurtu dünya kadar gider olacak haliyle ortalama 1 milyon tl tutar evlenmek isteyen bir çift için. Fazlası şaşalı lüxe girer ama azı da olmaz ortalama 1 milyon gözden çıkarılacak.
-
Düğün ve altın gereksiz
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Reis 150 bin tl faizsiz kredi veriyor sağolsun
-
Çekişmeli boşanma maliyeti 250 bin lira yazmış bir avukat twitterda
Gider Iraklı,Lübnanlı alır yine de evlenmezdim Türk vatandaşı bir hanfendi ile.
Ha kısmet Avrupalı oldu,iyi de oldu.Böyle saçma sapan beklentilerin hiçbirini istemedi.
Gidin yabancı ile evlenin.Farklı bir ülkede nikahınızı kıyın.Boşanma davası olsa dahi o ülkede de başlatırsınız.Evlilik sözleşmesi yaptıysanız oralarda geçerli.Türkiye'de evlilik sözleşmesi de geçersiz.
Ben maalesef kadın düşkünüyüm kendimi hadım edip tamamen kurtulsam mı diye düşünüyorum bazen
Çok yanlış zamanda doğmuşuz
kareemcan: sallama tablo çevremde yeni evlenen genç dolu.
Çevresi
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi headdhunterr -- 14 Ocak 2025; 14:22:26 > -
Gençler asıl masraf altın zaten. Ayrıca, abartı olan bir şey yok. Düğün masraflarında mütevazı bile davranmış arkadaş. Onun dışında aldığınız altınları dert etmeyin. Eğer evlendiğiniz kişi sizi kendisine bakacak bir taşıyıcı olarak görmüyorsa zaten kendinize almış gibi bir şey oluyorsunuz. Sonrasında araba falan alıyorsunuz o altınla
-
knk mesai saatlerin çok uzun heralde, biraz dışarı çıkta 2022 den kalma bilgilerini güncelle
-
Türkler'in evlilikle ilgili bazı kaba tabirleri vardır ampul takmak veya kol saati takmak derler evliliklere kimi birlikteliklere...
Siz kendiniz için yanlış zamanda doğmuşum diyorsunuz ya, benim kardeşimle aramda anlamakta çözmekte çok zorlandığım bir fark var, anneme bana kol saati takılmış gibi hissediyorum ve o kol saatinde zaman günde 2 kere bile doğruyu göstermiyor, yine heykel 🗽🗽🗽
Öff ülkenin en kötü sorunu bu kadın düşkünlüğü, Ekşi Sözlük'ü açıyorum bazen ve nedense karşıma ince siyah külotlu çorabın vajina kısmı gibi yazılar düşüyor hayata küsüyorum ne sapık aç mikroplar var tüh tüh tüh ☢️☢️☢️
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Benim sınırım 12 ay.
Tüm masrafları hemen 12 aya bölüyoruz = 113 bin tiel.
12 ayda bu cendereden çıkabilmeliyim.
-
Hocam bunlar tamamen göreceli. Evlenmek için hiçbirine ihtiyacın yok, resmi maliyeti 1-2 bin lira nikah için ücret. Onun dışında bir masrafı yok.
Sıfırdan ev diziyorsan, tabii ki masrafın olur. O da bütçene göre. Evlenmeyip bekar evine çıksan, ona da masrafın olacağı gibi.
Lakin 1 milyon dediğiniz rakam ciddi para. Yarısı ile çok rahat evlenirsin, balayı da yaparsın.
Dediğim gibi , bu tamamen göreceli. Reçetesi yok, 1 milyon, 500 bin, 3 milyon..
Kimisi 80 bine 1 tane buzdolabı alır, kimisi 80 bine tüm beyaz eşyalarını alır.
-
Yurtdışında alkol yemek dahil 2000 dolara mekan kapatıp dj ve sunucu getirip club tadında 30 kişilik düğün yapmıştım. 35 şişe alkol gitmişti. saçma sapan sıkıcı düğünlere milyonlar harcıyorlar :D
Gecen sene Mayıs ayinda evlendim.
1. Düğün Masrafları
Nikah İşlemleri ve Gerekli Belgeler: Nikah başvurusu ve belgeler için yaklaşık 1.000₺
Düğün Mekanı: 300 kisilik yer tuttum Florya'da 240,000₺
Fotoğraf & Video: Profesyonel çekimler için ortalama 30.000₺
Gelinlik: Kadıköy'den bir gelinlikçiden aldık 36.000₺
Saç ve Makyaj: Gelin için saç ve makyaj hizmetleri 20.000₺
Davetiye ve Hediyelikler: 300 davetiye ve hediyelikler için 14.000₺
Toplam Düğün Maliyeti: 340.000₺
2. Ev Kiralama ve Ev Eşyası
Ev Kiralama (İlk Giriş Masrafları): Beylikduzunde 2+1 0 daire tuttuk kira 28,000 TL (2 Depozito + 1 Kira + Emlakçı ) 112.000₺
Mobilya ve Beyaz Eşya: Beyaz eşyaları 80K'ya Arcelikten almistim bir sene once oturma odası da 100K tuttu (normod.com) 180.000₺
Yatak Odası: Eskidji, IKEA vb gibi yerlerden aldık 100.000₺
Toplam Ev Kurulumu Maliyeti: 392.000₺
3. Altın Maliyetleri
Ailem karsiladi
Toplam Altın Maliyeti: 0₺
4. Balayi
1 hafta Maldivler: 150.000
1 hafta Londra: 100.000
Toplam Maliyet: 250.000₺
Genel Toplam Maliyet:
Toplam: 1.000.000₺
Yuvarliyorum tabii he düğünde bu paraları topladık orası ayri.
-
Doğru. Elekltronik ve beyaz eşyaları üç harfli marketlerden alırsa ancak o fiyata çıkar.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X